Faitanar

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Alquería Nova - Faitanar
Camí de Perrina

Faitanar és una pedania de Valéncia que pertany als Poblats del Sur.

Geografia[editar | editar còdic]

Faitanar es troba situat al sur del caixer nou del riu Turia. A diferència del restant de barris dels Poblats del Sur, la pedania està formada tradicionalment per alqueries i masos escampats, no conta en un núcleu de població. Esta situació canvià en la construcció del proyecte Sociópolis en l'any 2003.

Llimita en els municipis de Chirivella, Picanya, Paiporta i Alfafar, aixina com en la pedania de La Torre, del seu mateix districte.

Toponímia[editar | editar còdic]

El terme Faitanar deriva de l'àrap فيد النهر (Faido an-Nahr, "la crescuda del rierol"). La t a partir de la d àrap s'explica per l'ensordiment de la consonant final, fenomen comú en l'àmbit valencià-parlant.[1]

Demografia[editar | editar còdic]

La pedania tenia 411 habitants censats l'any 2009 segons l'ajuntament de Valéncia.[2]

Política[editar | editar còdic]

Faitanar depén de l'ajuntament de Valéncia en consideració de barri del districte de Poblats del Sur. No obstant això, donada la seua condició de poblament rural, conta, d'acort en les lleis estatals i autonòmiques pertinents, en un alcalde de barri, compartit en La Torre,[3] que s'encarrega de velar pel bon funcionament del barri i de les relacions cíviques, firmar informes administratius i elevar a l'ajuntament de la ciutat les propostes, sugerències, denúncies i reclamacions dels veïns.[4]

Comunicacions[editar | editar còdic]

Per Faitanar circulen la V-30 (circumvalació de Valéncia), la CV-406 i la CV-36 (autovia de Torrent).[5] Dins del seu terme també està l'estació València Sur de la Llínia 1 de MetroValencia.

Referències[editar | editar còdic]

  1. Pons Candel, Maria Josep (2000). Manzil Nasr: Estudis de Massanassa, Ajuntament de Massanassa.
  2. Error en el títul o la url.«». Oficina d'Estadística. Ajuntament de Valéncia , 2008. [Consulta: 27 de maig de 2010].
  3. Error en el títul o la url.«» (html) (en castellà). Ajuntament de València . [Consulta: 26 de maig de 2010].
  4. Egea, Alfredo; Mª Luisa Guijarro; Pedro Llopis; Miguel Arráiz; Adolfo Herrero; Amparo Medina; José Mª Herrera; Ángel Zurilla (1987). Mercedes Alcañiz Moscardó (ed.). Pobles del Sud, 1ª edició, Ajuntament de València, p. 67.
  5. (2006) Mapa Oficial de Carreteras, 46ª edició, Ministerio de Fomento. ISBN 84-498-0751-4.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons