Les Tendetes

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Encreuament dels carrers Pare Ferris en Joaquim Ballester, en el mig del barri de les Tendetes

Les Tendetes (en castellà Las Tiendecitas) és un barri de la ciutat de Valéncia (Espanya), pertanyent al districte de Campanar. La seua població en l'any 2009 era de 5.703 habitants. [1]

Llímits[editar | editar còdic]

Està situat al noroest de la ciutat i llimita al nort en el barri de El Calvari, a l'est en Marchalenes, al sur en El Carme i El Botànic i a l'oest en Campanar.

Història[editar | editar còdic]

Va ser un antic caseriu depenent de Campanar,[2] y anexionado junto con este en 1897. El seu nom prové de les numeroses tavernes i tendes existents en ell, llocs als que acodien els valencians els dies de festa.

En els accessos del noroest a l'antiga ciutat amurallada, servia de zona d'acampament dels mercaders i atres viagers que aplegaven tart a la ciutat. Una volta tancades les portes d'accés calia dormir a "la lluna de valéncia" D'ahí la primera denominació de "tendetes", el significat de la qual en llengua valenciana és "tiendecitas".

Referències[editar | editar còdic]

  1. «Districte 04. Campanar Barri 1. Les Tendetes» (en valencià i castellà). Oficina d'Estadística. Ajuntament de Valéncia (2009). Archivat des d'el original, el 3 de març de 2016. Consultat el 17 d'octubre de 2010.
  2. (vol. ) (en español), Institució Alfons el Magnànim. ISBN 84-500-5413-5.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons