Poblats de l'Oest

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
L'horta dels Pobles de l'Oest

Poblats de l'Oest és el nom que rep el districte número 18 de la ciutat de Valéncia (Comunitat Valenciana). Està situat a l'extrem nort-occidental del municipi i fitant pel nort en Paterna i Burjassot, a l'est en Benicalap, al sur en Campanar i a l'oest en el municipi de Paterna.

Es compon de només dos barris, els dós antics pobles de l'Horta de Valéncia: Benimàmet i Beniferri, este últim el més chicotet. Els dos pobles foren anexionats a Valéncia en l'any 1872 per la seua condició de municipis inferiors a 2.000 veïns.

La seua població censada en l'any 2009 era de 14.307 habitants segons l'Ajuntament de Valéncia.

Política[editar | editar còdic]

Els Poblats de l'Oest depenen de l'ajuntament de Valéncia en consideració de districte. No obstant això, per la seua condició de poblament rural, d'acort en les lleis estatals i autonòmiques pertinents tenen un alcalde de barri que s'encarrega de velar pel bon funcionament dels barris i de les relacions cíviques, firmar informes administratius i elevar a l'ajuntament de la ciutat les propostes, sugeriments, denúncies i reclamacions dels veïns. L'alcaldia de barri es troba en Benimàmet, i dona servici també a Beniferri.

Patrimoni i llocs d'interés[editar | editar còdic]

  • Iglésia de Sant Vicent Màrtir de Benimàmet: És de nau única en volta de canó en una sola torre. Va ser erigida parròquia en l'any 1536 i rehabilitada en l'any 2005. Per dins dispon d'una abundant iconografia: Capella bautismal, Altar de la Mare de Deu del Carme, Altar de la Immaculada, Altar de Sant Francesc de Paula, altar de la Mare de Deu dels Desemparats, altar de la Mare de Deu del Roser, altar de la Verge Dolorosa, Crist de la Pau.
  • Iglésia de Sant Jaume de Beniferri: Es tracta d'un edifici de frontera apinyonada, d'una sola nau i cobert per volta de canó de quatre trams, inclós el cor. És d'estil barroc tardà, encara que en influències neoclàssiques. Es va restaurar cap a l'any 1802 al construir un nou presbiteri i decorant l'interior, al mateix temps que s'enderrocava l'espadanya. La torre, relativament alta, és de planta quadrada i maó vist.
  • Velòdrom Municipal Lluis Puig

Vore també[editar | editar còdic]

Referències[editar | editar còdic]

  • «Districte 18. Pobles de l'Oest». Oficina d'Estadística: Ajuntament de València. [Consulta: 17 octubre 2010].
  • Santana Valls, Lluís; Amparo Arastey Galdón; Pedro Llopis Narbón; Miguel Arráiz; Pepa Monter. «Legislación sobre Alcaldías de Barrio». A: Pobles de l'Oest. Mercedes Alcañiz Moscardó (ed.). 1ª. Valencia: Ajuntament de València, 1987, p. 45.
  • «Parroquia de San Jaime de Beniferri» (html) (en castellà). Ayuntamiento de Valencia. [Consulta: 15 febrer 2010].

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons