Barri de La Llum

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
(Redirigit des de «La Llum»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Ermita de Sant Miquel de Soternes en el Barri de la Llum

La Llum (en castellà La Luz) és un barri de la ciutat de Valéncia (Espanya), pertanyent al districte de L'Olivereta. La seua població en l'any 2020 era de 5.123 habitants. [1]

Llímits[editar | editar còdic]

Està situat a l'oest de la ciutat i llimita al nort en el barri de Soternes, a l'est i sur en La Fontsanta, i a l'oest en el municipi de Chirivella.

Patrimoni[editar | editar còdic]

De la primitiva edificació subsistix el temple d'estil gòtic, que és d'una sola nau dividida en tres trams abovedats en nervatures gòtiques decorades en les seues ménsules i claus.

En l'any 1881 es va acometre una reforma que desfigurà notablement el conjunt: es varen obrir capelles laterals derribant els contraforts i es va cobrir l'interior de reboçat i pintures que oculten la primitiva fàbrica.[2] L'exterior, coronat per una espadanya, no presenta res notable, ya que apareix aixina mateix molt desfigurat.

Adossada a dita ermita subsistix l'antiga casa de l'ermità o rector, i que es troba totalment restaurada, tancada fins a finals del sigle XIX en una interessant porta mudeixar.[2]

Referències[editar | editar còdic]

  1. «Districte 07. L'Olivereta Barri 5. La Llum» (en valencià i castellà). Oficina d'Estadística. Ajuntament de Valéncia (2009). Consultat el 17 d’octubre de 2010.
  2. 2,0 2,1 2,2 (2009) «Soternes, Sant Miquel de», Gran Enciclopèdia Temàtica de la Comunitat Valenciana, Editorial Prensa Valenciana.

Bibliografia[editar | editar còdic]

  • Montesinos i Martínez, Josep (2006). «Ciudad, patrimonio y ciudadanía». Ingeniería y Territorio. nº 75. Barcelona. p. 96-103

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons