Barri de Favara

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Carrer en el barri de Favara de Valéncia

El barri de Favara és un barri de la ciutat de Valéncia pertanyent al districte de Patraix, al sur-oest de la ciutat.

En l'any 2009 contava en una població de 3.522 habitants.

Té una forma aproximada triangular en el carrer de Campos Crespo com a llímit nort-oest que el separa del barri de Safranar, l'avinguda de Gaspar Aguilar com a llímit est que el separa del barri de L'Hort de Senabre (districte de Jesús), i la ronda Sur de Valéncia com a llímit al sur que el separa del barri del Camí Real (districte de Jesús).

Nom[editar | editar còdic]

Pren el nom de l'històrica séquia de Favara que atravessava l'oest del barri, concretament per l'actual carrer del Pintor Agrasot.

Elements importants[editar | editar còdic]

El principal element del barri és l'hospital Doctor Peset, un dels quatre hospitals de referència de la ciutat. Atre element a destacar seria la polèmica subestació elèctrica d'Iberdrola entre els carrers de l'Actor Vicent Parra i de Ramon de Perellós, coneguda com a subestació de Patraix, que els veïns tracten durant anys que es trasllade a l'exterior de la ciutat.

Transports[editar | editar còdic]

En l'extrem nort del barri es troba l'estació de Patraix de les llínies 1 i 5 de MetroValencia, i a l'oest està l'estació de Safranar de les mateixes llínies.

La llínia 9 i N6 de la EMT de Valéncia també dona servici al barri.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons

Referències[editar | editar còdic]