Vara de Quart

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
(Redirigit des de «Vara De Quart»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Carrer en el barri de Vara de Quart de Valéncia

Vara de Quart és un barri de la ciutat de Valéncia, situat al sur-oest, en el districte de Patraix. Forma un triàngul entre els barris de Sant Isidre i Safranar al sur, la Fontsanta i Tres Forques al nort, i Faitanar a l'oest. També fita en el municipi de Chirivella.

Més de la mitat del barri és un polígon industrial, deixant la població exclusivament a l'est de l'avinguda de Tres Creus (Ronda Sur de Valéncia) que dividix el barri en dos. Al sur, limita en l'avinguda de l'Archiduc Carles; al nort, ho fa en l'avinguda de Tres Forques. Vara de Quart és un dels polígons més importants i més grans de la ciutat. En canvi, la part residencial del barri és dels més chicotets de la ciutat, i no disposa de cap instalació deportiva i només un colegi. Hi ha una biblioteca i un mercat en el barri veí de Tres Forques.

És interessant destacar que els carrers del polígon tenen noms dels diversos gremis tradicionals de Valéncia.

Transport[editar | editar còdic]

El barri se situa entre importants vials com l'autovia de Torrent, la Ronda Sur i la V-30 que voreja el riu. Les llínees 71, 72, 73 i el bus nocturn N5 de l'EMT de Valéncia servixen el barri des de les avingudes perifèriques, mentres la llínea 72 entra dins del polígon. Ademés, el polígon dispon d'una estació de ferrocarril dedicada al transport de les mercaderies.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons