La Malvarrosa

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Plaja de la Malvarrosa

La Malvarrosa és un barri marítim de la ciutat de Valéncia, que es denomina aixina per la planta d'igual nom que antigament poblava esta zona. D'igual manera es denomina la seua plaja, encara que de vegades per error o desinformació el nom s'estén també a la demarcació corresponent a les plages del Cabanyal i les Arenes.

Llimits[editar | editar còdic]

Llimita al nort en la Séquia de Vera que la separa del municipi d'Alboraya i al sur en el barri del Cabanyal a través de l'avinguda dels Tarongers per a on circula una llínea del tramvia.

EL barri dista uns set quilòmetros del centre de la ciutat i està comunicat per diverses llínies d'autobusos urbans (que en l'estiu amplien la seua freqüència), tramvia o per mig del carril bici que prové de l'avinguda de Tarongers o la de Blasco Ibáñez. Ademés, està pròxim a l'autopista del Mediterràneu.

Història[editar | editar còdic]

Encara que en orige va ser un barri mariner no queda absolutament res d'això i encara que, se'l va considerar un barri de treballadors, la transformació actual dista ya d'eixa etiqueta, especialment per lo que fa a la seua frontera marítima.

Frontera marítima[editar | editar còdic]

Hospital de la Malvarrosa

Dispon d'un passeig marítim molt utilisat per a patinar i córrer, a lo llarc del qual també trobem una bona cantitat de restaurants. Ací se situa l'Hospital de la Malvarrosa, d'estil modernista i eclèctic, el Polideportiu de la Malvarrosa i diversos palauets modernistes o eclecticistes de principis del sigle XX. Entre ells, destaca la que fora casa de l'escritor i polític valencià Vicente Blasco Ibáñez, un edifici neoclàssic i restaurat que en l'actualitat es troba obert al públic com a Casa museu Blasco Ibañez.

La plaja de la Malvarrosa és una de les més famoses del litoral valencià, que apareix en diverses pintures de Joaquim Sorolla.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons