Ciutat Jardí (Valéncia)

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Ciutat Jardí, més conegut com a El Cedre és un barri de Valéncia, part del districte d'Algirós. En l'any 2008 tenia 13.362 habitants.[1] És un barri de classe mija. Està ben comunicat, puix dins del barri es troba l'avinguda de Blasco Ibáñez i llimita en el carrer Serpis, l'avinguda del Doctor Manuel Candela/Ramon Llull i els carrers Músic Ginés i Sants Just i Pastor. Ademés té dos parades de la llínea 5 de MetroValencia: Amistat i Ayora.

Cal destacar el Palauet d'Ayora, una joya d'arquitectura eclèctica situat en el llímit sur del barri en el d'Ayora. Inclou la Plaça del Cedre i la Plaça d'Hondures, el barri és una zona d'ambient jove. Aixina mateix fita en els barris de l'Illa Perduda, l'Amistat, la Carrasca i la Vega Baixa.

Ademés de contar en el "Colege Públic Explorador Andrés", fa llímit en el IES El Cabanyal i el IES Ramon Llull i està prop del IES El Serpis. No es troba llunt d'atres privats com "El Pilar" o el "Guadalaviar".

Cal remarcar també que està situat prop de l'Universitat Politècnica de Valéncia, del Campus de Tarongers de l'Universitat de Valéncia i no massa llunt de l'actual Mestalla.

Referències[editar | editar còdic]

  1. «Districte 13 Barri 2». Estadístiques del barri de Ciutat Jardí. Oficina d'Estadística de l'Ajuntament de Valéncia

Enllaços externs[editar | editar còdic]