Catarroja

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Iglésia de Sant Miquel

Catarroja és un municipi de la Comunitat Valenciana, Espanya. Pertanyent a la província de Valéncia, en la comarca de L'Horta Sur.

Geografia

Conta en 27.827 habitants, segons el INE de l'any 2018 i està situat en la comarca de L'Horta Sur, es troba a 8 quilómetros de la capital de la Comunitat Valenciana, Valéncia, i a la vora del llac valencià per excelència, l'Albufera de Valéncia. El seu port d'Albufera és famós, i gràcies a ell s'ha convertit en el breçol de l'all i pebre (plat típic valencià la base principal del qual és l'anguila).

Catarroja s'estén per una àmplia plana aluvial, afonada des del miocé, que s'eleva des del mar Mediterràneu cap als cerros de l'oest de la comarca.

L'horta i la marjal són els elements més definitoris del paisage, a on l'Albufera en les seues barques, la peixca, el port i el cultiu del arròs configuren la seua essència.

Els camps d'arròs en les chicotetes construccions que alberguen els motors d'aigua i els horts de tarongers conformen el païsage agrari en l'actualitat. El clima és mediterrani.

Barris i pedanies

  • Barri de les Barraques
  • Barri del Toll
  • Barri de la Rambleta
  • Barri de la Raval
  • Port de Catarroja
  • Barri de la regió

Localitats llimítrofs

Catarroja llimita en les següents localitats: Torrent, Picanya, Massanassa, Albal i Valéncia. Totes elles dins de la província de Valéncia


Municipis de L'Horta Sur
Albal    Alcàsser    Alfafar    Benetússer    Beniparrell    Catarroja    Massanassa    Paiporta    Picassent    Lloc Nou de la Corona    Sedaví    Silla