Massanassa

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Iglésia parroquial de Sant Pere

Massanassa (en castellà Masanasa) és un municipi de la Comunitat Valenciana, Espanya. Pertany a la província de Valéncia, en la comarca de L'Horta Sur. Conta segons el INE de l'any 2018 en una població de 0.538 habitants.

Geografia

Situada en la comarca de L'Horta Sur, es troba a 8 quilómetros de Valéncia.

S'accedix ad esta localitat des de Valéncia agarrant la V-31, o per la Ronda Sur o CV35. El terme municipal, de forma allargada té el nucli urbà en la part nort, seguit d'un polígon industrial, una zona d'horta i la marjal (camps d'arròs), en el punt més oriental del terme trobem el Motor del Barraquer (que conta en un chicotet embarcader per a barques albuferenques, i el Motor del Noi)

Localitats llimítrofs

Massanassa llimita en les següents localitats: Alfafar, Paiporta, Valéncia i Catarroja totes de la província de Valéncia. El poble té especialment vínculs en els pobles d'Alfafar, Albal i Catarroja

Festes i tradicions

Les festes majors que es celebren en honor al Santíssim Crist de la vida, cauen a finals del més de juny (Sant Joan), entre els actes que es celebren cal destacar la Semana Deportiva, concerts de música, cine i disco-mòbils en les plaçes del poble. Atres festes destacables són les Falles, Massanassa conta en 4 falles ( Falla lAlqueria, Falla Poble Massanassa, Falla JaumeI i Falla el Divendres) El 9 d'octubre, dia del Regne de Valéncia es celebren diversos actes. La Semana de Música i Festa (que es realisa en finalisar les festes Majors) té gran importància entre els massanassers.


Municipis de L'Horta Sur
Albal    Alcàsser    Alfafar    Benetússer    Beniparrell    Catarroja    Massanassa    Paiporta    Picassent    Lloc Nou de la Corona    Sedaví    Silla