Massanassa

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Iglésia parroquial de Sant Pere

Massanassa (en castellà Masanasa) és un municipi de la Comunitat Valenciana, Espanya. Pertany a la província de Valéncia, en la comarca de L'Horta Sur.

Geografia[editar | editar còdic]

Situada en la comarca de L'Horta Sur, es troba a 8 quilómetros de Valéncia. S'accedix ad esta localitat des de Valéncia agarrant la V-31, o per la Ronda Sur o CV35.

El terme municipal, de forma allargada té el núcleu urbà en la part nort, seguit d'un polígon industrial, una zona d'horta i la marjal (camps d'arròs), en el punt més oriental del terme trobem el Motor del Barraquer (que conta en un chicotet embarcador per a barques albuferenques, i el Motor del Noi)

Localitats llimítrofs[editar | editar còdic]

Massanassa llimita en les següents localitats: Alfafar, Paiporta, Valéncia i Catarroja totes de la província de Valéncia. El poble té especialment vínculs en els pobles d'Alfafar, Albal i Catarroja.

Demografia[editar | editar còdic]

Conta segons el cens del INE de l'any 2021 en una població de 9.845 habitants.

Festes i tradicions[editar | editar còdic]

Les festes majors que es celebren en honor al Santíssim Crist de la vida, cauen a finals del més de juny (Sant Joan), entre els actes que es celebren cal destacar la Semana Deportiva, concerts de música, cine i disco-mòvils en les places del poble.

Atres festes destacables són les Falles, Massanassa conta en 4 falles (Falla l'Alqueria, Falla Poble Massanassa, Falla Jaume I i Falla el Divendres). El 9 d'octubre, dia del Regne de Valéncia es celebren diversos actes. La Semana de Música i Festa (que es realisa en finalisar les festes majors) té gran importància entre els massanassers.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


Municipis de L'Horta Sur
Alaquàs    Albal    Alcàsser    Aldaya    Alfafar    Benetússer    Beniparrell    Catarroja    Chirivella    Lloc Nou de la Corona    Manises    Massanassa    Mislata    Paiporta    Picanya    Picassent    Quart de Poblet    Sedaví    Silla    Torrent