Aldaya

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Escut d'Aldaya
Plaça de la Constitució

Aldaya és un municipi de la Comunitat Valenciana, Espanya. Situat en la zona oest del àrea metropolitana de Valéncia, en la província de Valéncia. Conta en 31.320 habitants (INE 2017).

Geografia

Pertanyent a L'Horta Oest, el poble està situat en la zona de contacte entre L'Horta de Valéncia i el pla de Quart, fins als contraforts de la Serra Perenchiza. El terme és completament pla. El clima és temperat.

Creua el terme la séquia de Benàger, que porta aigua del riu Túria, distribuïdes despuix per la séquia cridà del Comuner d'Aldaya.

La població d'Aldaya es troba dividida per la llínea férrea de Madrit-Valéncia. El poble està molt prop d'Alaquàs, en el que quasi formen un sol núcleu urbà.

Accessos

Des de Valéncia, s'accedix a esta localitat per carretera a través de la CV-409 i la CV-410. Té estació de ferrocarril en la llínea Valéncia a Madrit (per Conca) (llínea de Rodalies de Valéncia C-3 de RENFE).

Localitats llimítrofes

Aldaya llimita en les següents localitats: Alaquàs, Quart de Poblet, Chirivella, Chiva i Torrent, totes elles de la província de Valéncia.


Municipis de L'Horta Oest
Alaquàs    Aldaya    Manises    Mislata    Paterna    Picanya    Quart de Poblet    Torrent    Chirivella