Elda

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Vista d'Elda-Petrer

Elda és una ciutat de la Comunitat Valenciana, Espanya, situada en la província d'Alacant. Te una població de 52.404 habitants (INE 2018), ocupant la 7ª posició en número d'habitants entre les ciutats de la província d'Alacant i el seu terme municipal ocupa una àrea de 44,86 quilómetros quadrats.

Ubicada a vores del riu Vinalopó, és la capital i ciutat més important de la comarca del Vinalopó Mig i el seu caixco urbà, fusionat completament en el de Petrer, forma junt en el d'esta ciutat una conurbació de 89.336 habitants. Conta en una important indústria de calcer, en particular el femení, que representa la principal activitat econòmica de la població.

L'indústria del calcer[editar | editar còdic]

La ciutat de la Península Ibèrica en major indústria del calcer és Elda (Vinalopó Mig). A mitan sigle XX es varen instalar numeroses fàbriques de sabates en Elda, que varen atraure immigrants de totes parts d'Espanya. En l'actualitat la mitat del teixit empresarial de la localitat està vinculat al calcer. Unes quatrecentes empreses treballen de forma directa o indirecta per al sector i es calcula que en el 60% de les famílies d'Elda un o varis dels seus membres estan empleats en la sabata.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


Municipis d'El Mig Vinalopó

L'Alguenya    Asp    Elda    Fondó de les Neus    Fondó dels Frares    Monòver    Monfort    Novelda    Petrer    El Pinós    La Romana de Tarafa