Plaça del Patriarca

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Plaça del Patriarca en la Nau a la dreta i el Colegi-Museu del Patriarca

La plaça del Colegi del Patriarca, o simplement plaça del Patriarca, és una plaça de la ciutat de Valéncia que se situa en el barri de la Xerea, a poca distància a l'est del carrer del Poeta Querol.

Forma i funció[editar | editar còdic]

És una plaça oberta i quadrada, oberta a la cara sur, a on fita en el carrer de Salvà. Al nort connecta en els carrers dels Llibreters, de la Nau, i de la Creu Nova. No s'hi permet l'accés en vehicul motorisat.

La plaça és dominada en la façana oriental per la Nau, un centre d'exposicions de l'Universitat de Valéncia, que ocupa part de la plaça en una gran font pública en escultures. Al nort hi ha l'edifici que dona nom a la plaça, el Real Colegi del Corpus Christi de Valéncia o Colegi del Patriarca, una iglésia migeval que brinda la plaça en una enorme finestra vertical coberta en una reixa, que aplega a la segona planta. Els atres edificis de la plaça són de destacable modernitat. La majoria d'ells són ocupats per comerços d'alta gamma, i alguna cafeteria. La superfície de la plaça és de llosa grisa, en arbres encara chicotets.

Referències[editar | editar còdic]

Bibliografia[editar | editar còdic]

  • Gil Salinas, Rafael; Palacios Albandea, Carmen. Las Calles de Valencia y pedanías. El significado de sus nombres (en castellà). Ajuntament de València, 2003. ISBN 9788484840930
  • Mira i Casterà, Joan Francesc: Valéncia per a veïns i visitants. Bromera, Colecció Grans Obres, Alzira. Segona edició.2007
  • Sanchis Guarner, Manuel: La Ciutat de Valéncia. Ajuntament de Valéncia, Valéncia. Edició 1989

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons