Parc Municipal de Benicalap

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Parc de Benicalap

El parc de Benicalap és un jardí públic urbà situat en el barri de Benicalap, al nort-oest de la ciutat de Valéncia.

Història[editar | editar còdic]

Els terrenys a on se situa el parc pertanyien anteriorment al ministeri d'Agricultura, a on tenia una estació d'horticultura dedicada a l'investigació i experimentació. L'Ajuntament de Valéncia va adquirir els terrenys en l'any 1975 per a la creació d'un parc, pero no va ser fins a l'any 1981 quan va començar la seua construcció. En lany 1984 l'alcalde de la ciutat en eixe moment, Ricard Pérez Casado, va inaugurar el parc.

Localisació[editar | editar còdic]

El parc es troba al nort-oest de la ciutat, situat en el barri de Benicalap entre l'avinguda de Burjassot a l'oest, i el carrer de l'Alqueria dels Moros al nort, el carrer Louis Braille al sur i el carrer Francisco Morote Greus a l'oest. El parc toca a Benicalap a l'est i sur, a la Ciutat Fallera al nort i està molt prop de llindar en Burjassot a l'oest. És l'únic jardí de grans proporcions del barri de Benicalap.

Infraestructures[editar | editar còdic]

Teatre del Parc

El parc de Benicalap, ademés de la seua àmpla zona ajardinada, conta en una piscina descoberta de grans proporcions, un camp de fútbol de gespa artificial, pistes de tenis i frontó, dos camps de futbet, i zona per jugar a birles. Afegit a les diverses zones deportives hi ha zones de joc infantil, entre les quals cal destacar la Casa de Tarzan (una casa dalt d'un arbre de grans proporcions, ara mateix inutilisada per la seua perillositat) i un gran tobogan (d'uns 10 metros de caiguda i 30 metros d'amplària). També conta en un teatre a l'aire lliure. Ademés, té dos estacions de tramvia, la de Florista i la de Palau de Congressos.

En total, la superfície del parc són 80.000 metros ².

Zona ajardinada[editar | editar còdic]

Zona ajardianda
Passeig central

La major part del parc està compost per la zona ajardinada. En la seua construcció es varen utilisar tècniques noves para la seua època, tant en la jardineria com en els sistemes de manteniment.

El jardí es basa en dos tossals d'una alçària considerable, dels que baixen dos torrents d'aigua. El torrent sur acaba en un chicotet llac, i conta en una passarela-pont que el creua. El torrent nort conta en una cascada per baix la qual passa un camí. Per la part interior dels tossals hi ha diversos camins que els creuen, tots ells de terra. En esta zona hi ha una gran cantitat d'arbres de grans proporcions, donant una sensació de bosc.

Rodejant els dos tossals hi ha un camí, que fa de passeig central del parc, i ademés comunica les tres portes principals d'este. En la part exterior del passeig es poden trobar més zones verdes, ademés d'una zona de rosers. Estes zones exteriors tenen menys frondositat que les interiors, i en ella es poden trobar diversos templets i construccions diverses.


Parcs i Jardins de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Alamedetes de Serrans · Albereda · Bioparc · El Parterre · Jardins de la Glorieta · Jardins de Monforte · Jardí Botànic de Valéncia · Jardí d'Albalat dels Tarongers · Jardí d'Ayora · Jardí de l'avinguda de Blasco Ibáñez · Jardí de la Ciutat de les Arts i les Ciències · Jardí de les Hespèrides · Jardí de Polifilo · Jardí de Veges-tu · Jardí del Camí de Moncada · Jardí del Palau de Forcalló · Jardí del Parc de Benicalap · Parc Municipal de Beniferri · Jardí del Parc de Capçalera · Jardí del Parc de l'Oest · Jardí del Parc Gulliver · Parc Central · Jardí del Parc de l'Hospital · Jardí del Túria · L'Umbracul · Parc de Marchalenes · Parc Municipal d'Orriols · Parc de la Rambleta · Parc Municipal de Tendetes · Vivers