Alamedetes de Serrans

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Jardí de les Alamedetes de Serrans, "Chiqueta de les coletes"

Les Alamedetes de Serrans, és un jardí situat entre el Pont de Sant Josep i el Pont de la Trinitat, de Valéncia, que s'estén en el marge dret del riu Túria.

Va ser creat en l'any 1830 pel llavors Corregidor de Valéncia, el Baró d'Hervés, per a adecentar l'espai que s'estenia entre les muralles i les baranes del riu.

El disseny va córrer a càrrec de Cristòfol Ixes i Francesc Ferrer. En el centre del jardí s'alça una gran font ornamental en una escultura coneguda com “La Chiqueta de les Coletes”, descalça i en el seu llibre sobre els genolls, obra de l'escultor José Esteve Edo.

Ademés, en tot el jardí s'alcen diverses escultures dedicades a José Benlliure Ortiz, Pedro Ferrer Calatayut, Azorín, Salvador Tuset, Federico Mistral i dos esfinges en rostre de dòna situades a l'eixida del Pont de Fusta.

Enllaços externs


Parcs i Jardins de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Alamedetes de Serrans · Albereda · Bioparc · El Parterre · Jardins de la Glorieta · Jardins de Monforte · Jardí Botànic de Valéncia · Jardí d'Ayora · Jardí de l'avinguda de Blasco Ibáñez · Jardí de la Ciutat de les Arts i les Ciències · Jardí de les Hespèrides · Jardí de Polifilo · Jardí de Veges-tu · Jardí del Palau de Forcalló · Jardí del Parc de Capçalera · Jardí del Parc de l'Oest · Jardí del Parc Gulliver · Jardí del Túria · Vivers