Jardins de Monforte

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Vista dels Jardins de Monforte
Palauet dels Jardins de Monforte

Els Jardins de Monforte, són uns jardins situats en el distrit del Pla del Real, exactament en la plaça de la legió espanyola, en Valéncia.

Descripció[editar | editar còdic]

En una superfície aproximada de 12.000 metros quadrats, el jardí de Monforte -que en l'any 1941 va ser declarat Jardí Artístic Nacional, quedant baix la protecció de l'Estat- conta en una gran cantitat de belles estàtues (concretament 33), ademés de fonts ornamentals i figures de plantes retallades, arbres i arbusts de gran bellea i antiguetat, bardices i zones de flor que fan d'este jardí un dels més bells de la ciutat de Valéncia.

Els jardins daten del sigle XIX i conta en un palauet i zones de descans per a gojar i fruir de la pau i el païsage que emboliquen als jardins de Monforte. Tot dins de l'estil neoclassic.

També és de resenyar el mur que guarda el jardí, històric i de gran valor cultural.

Història[editar | editar còdic]

El seu orige es remonta a un dels horts existents en la zona de extramurs de Valéncia, concretament a l'hort de José Vic, Baró de Llaurí. En l'any 1849, el terreny va ser venut a Juan Bautista Romero, Marqués de Sant Joan, que va pagar per ell 80.000 reals.

Bautista Romero va ser qui va encarregar a l'arquitecte valencià Monleón Estellés la seua construcció.

En morir el Marqués en l'any 1872, el jardí passa a mans de la seua esposa, que ho deixa en herència a una de les seues nebodes, Josefa Sancho Cortés. El matrimoni d'esta en Joaquín Monforte Parrés provoca que des d'eixe moment se li denomine Jardí de Monforte.

Galeria fotogràfica[editar | editar còdic]


Parcs i Jardins de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Alamedetes de Serrans · Albereda · Bioparc · El Parterre · Jardins de la Glorieta · Jardins de Monforte · Jardí Botànic de Valéncia · Jardí d'Albalat dels Tarongers · Jardí d'Ayora · Jardí de l'avinguda de Blasco Ibáñez · Jardí de la Ciutat de les Arts i les Ciències · Jardí de les Hespèrides · Jardí de Polifilo · Jardí de Veges-tu · Jardí del Camí de Moncada · Jardí del Palau de Forcalló · Jardí del Parc de Benicalap · Parc Municipal de Beniferri · Jardí del Parc de Capçalera · Jardí del Parc de l'Oest · Jardí del Parc Gulliver · Parc Central · Jardí del Parc de l'Hospital · Jardí del Túria · L'Umbracul · Parc de Marchalenes · Parc Municipal d'Orriols · Parc de la Rambleta · Parc Municipal de Tendetes · Vivers