Jardí d'Albalat dels Tarongers

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Jardí del Parc d'Albalat dels Tarongers

El Jardí d'Albalat dels Tarongers és un jardí públic de la ciutat de Valéncia, situat entre el carrer homònim i l'aparcament de l'Universitat de Valéncia (Tarongers). A l'oest fita en el carrer de Clariano i a l'est en el carrer de Ramon Llull.

Té una forma triangular i en la punta del nort-oest, hi ha una torre d'un antic depòsit d'aigua per a les màquines del vapor del ferrocarril que anava al Cabanyal. En el centre hi ha un chicotet tossal de tal manera que les diverses passareles arriben en una pujada gradual. Per tot el conjunt, hi ha una sèrie de canals i fonts que les passareles sobrepassen i envolten. El jardí és obert a totes bandes, i inclou jocs infantils i bancs.

El parc fon obert en decembre de l'any 1994 i té una superfície de 9.000 metros quadrats. És gestionat per la Fundació Pública Municipal de Parcs i Jardins Singulars.


Parcs i Jardins de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Alamedetes de Serrans · Albereda · Bioparc · El Parterre · Jardins de la Glorieta · Jardins de Monforte · Jardí Botànic de Valéncia · Jardí d'Albalat dels Tarongers · Jardí d'Ayora · Jardí de l'avinguda de Blasco Ibáñez · Jardí de la Ciutat de les Arts i les Ciències · Jardí de les Hespèrides · Jardí de Polifilo · Jardí de Veges-tu · Jardí del Camí de Moncada · Jardí del Palau de Forcalló · Jardí del Parc de Benicalap · Parc Municipal de Beniferri · Jardí del Parc de Capçalera · Jardí del Parc de l'Oest · Jardí del Parc Gulliver · Parc Central · Jardí del Parc de l'Hospital · Jardí del Túria · L'Umbracul · Parc de Marchalenes · Parc Municipal d'Orriols · Parc de la Rambleta · Parc Municipal de Tendetes · Vivers