Jardí de l'avinguda de Blasco Ibáñez

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Passeig de l'avinguda de Blasco Ibáñez de Valéncia

El jardí de l'avinguda de Blasco Ibáñez, també conegut com a "camí-passeig fins a la mar", el proyecte va ser aprovat per llei d'1 d'agost de 1893 en l'objecte d'unir la ciutat des dels jardins del Real en els poblats marítims.

Història[editar | editar còdic]

Concebut originalment per Casimiro Meseguer, seguint els models d'Howard i Arturo Soria, pretenia crear "la ciutat jardí" de la burguesia en una primera fila de viles exentes sobre grans parceles i una segona de vivendes econòmiques entre amijanadores.

Descripció[editar | editar còdic]

Modificat el proyecte vàries voltes, té en l'actualitat 50 metros de jardí central en el seu primer tram. En l'any 1952 aplega la passejada fins a l'actual avinguda de Catalunya i en l'any 1975 es comença l'eixecució del tercer tram, aplegant hui en dia fins a l'estació de trens del Cabanyal.


Parcs i Jardins de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Alamedetes de Serrans · Albereda · Bioparc · El Parterre · Jardins de la Glorieta · Jardins de Monforte · Jardí Botànic de Valéncia · Jardí d'Albalat dels Tarongers · Jardí d'Ayora · Jardí de l'avinguda de Blasco Ibáñez · Jardí de la Ciutat de les Arts i les Ciències · Jardí de les Hespèrides · Jardí de Polifilo · Jardí de Veges-tu · Jardí del Camí de Moncada · Jardí del Palau de Forcalló · Jardí del Parc de Benicalap · Parc Municipal de Beniferri · Jardí del Parc de Capçalera · Jardí del Parc de l'Oest · Jardí del Parc Gulliver · Parc Central · Jardí del Parc de l'Hospital · Jardí del Túria · L'Umbracul · Parc de Marchalenes · Parc Municipal d'Orriols · Parc de la Rambleta · Parc Municipal de Tendetes · Vivers