Jardí de l'avinguda de Blasco Ibáñez

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Passeig de l'avinguda de Blasco Ibáñez de Valéncia

El jardí de l'avinguda de Blasco Ibáñez, també conegut com a "camí-passeig fins a la mar", el proyecte va ser aprovat per llei d'1 d'agost de 1893 en l'objecte d'unir la ciutat des dels jardins del Real en els poblats marítims.

Història

Concebut originalment per Casimiro Meseguer, seguint els models d'Howard i Arturo Soria, pretenia crear "la ciutat jardí" de la burguesia en una primera fila de viles exentes sobre grans parceles i una segona de vivendes econòmiques entre amijanadores.

Descripció

Modificat el proyecte vàries voltes, té en l'actualitat 50 metros de jardí central en el seu primer tram. En l'any 1952 aplega la passejada fins a l'actual avinguda de Catalunya i en l'any 1975 es comença l'eixecució del tercer tram, aplegant hui en dia fins a l'estació de trens del Cabanyal.


Parcs i Jardins de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Alamedetes de Serrans · Albereda · Bioparc · El Parterre · Jardins de la Glorieta · Jardins de Monforte · Jardí Botànic de Valéncia · Jardí d'Ayora · Jardí de l'avinguda de Blasco Ibáñez · Jardí de la Ciutat de les Arts i les Ciències · Jardí de les Hespèrides · Jardí de Polifilo · Jardí de Veges-tu · Jardí del Palau de Forcalló · Jardí del Parc de Capçalera · Jardí del Parc de l'Oest · Jardí del Parc Gulliver · Jardí del Túria · Vivers