Palau de Congressos de Valéncia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Palau de Congressos

El Palau de Congressos de Valéncia és un edifici multifuncional de la ciutat de Valéncia, ubicat en l'Avinguda de les Corts Valencianes està concebut per a la realisació de tot tipo d'events i convencions tant de caràcter nacional com a internacional, especialment grans congressos i conferències.

Inauguració[editar | editar còdic]

L'edifici, dissenyat per l'arquitecte britànic Norman Foster, fon inaugurat pels Reis d'Espanya en l'any 1998 i conta en 15.581 m², dotat de 3 auditoris o sales de conferències, 9 sales de comissions, i una sala d'exposicions de 1.077 m².

Descripció[editar | editar còdic]

L'auditori principal de l'edifici conta en una capacitat per a 1.481 persones, i el restant de sales de conferència conten en capacitat per a 468 i 250 persones, alcançant un aforament total de 2.250 participants conectats simultàneament a través d'una ret interna de vídeo i sò.

Apart de les sales de comissions i l'àrea d'exposicions, l'edifici també conta en varis salons multiusos, sales VIP i de prensa, servici d'aparcament, i 7.000 m² de jardí.

La coberta de 8.200 m² de l'edifici destaca per la presència de làmines fotovoltaiques per a produir electricitat i està sustentada per pilars de vidre, pedra i alabastre, contant en una marquesina de 18 metros d'altura.

Distincions[editar | editar còdic]

En l'any 2010, el Palau de Congressos de Valéncia fon designat com el Millor Palau de Congressos del Món (World's Best Convention Centre) per l'Associació Internacional de Palaus de Congressos (AIPC), la qual aglutina als 160 recints principals del món.​

Enllaços externs[editar | editar còdic]