Carrer de Ramon Llull

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Passeig central del carrer Ramon Llull

El carrer de Ramon Llull és una via urbana del nort-est de la ciutat de Valéncia. Pren el nom de Ramon Llull. Forma part de l'eix "nort-sur" que formen els carrers del Doctor Manuel Candela i del Pare Tomàs de Montañana i que conecten al nort els campus universitaris de l'avinguda dels Tarongers en el sur de la ciutat i el Jardí del Túria.

Va ser obert com a una nova via d'accés als campus universitaris de l'avinguda dels Tarongers, tant per al Campus de Vera de la Universitat Politècnica de Valéncia com per al Campus dels Tarongers de la Universitat de Valéncia.

S'inicia en l'intersecció giratòria de la plaça d'Emilio Attard a on s'encreua l'avinguda de Blasco Ibáñez en el final del carrer del Doctor Manuel Candela, i finalisa en l'estació de la Carrasca del tramvia de MetroValéncia en l'avinguda dels Tarongers. Discorre de sur a nort pel districte d'Algirós, i en el seu primer tram separa el barri de La Bega Baixa a l'oest fins al carrer de Bernat Fenollar i el barri de la Ciutat Jardí a l'est fins al carrer del Serpis. D'ací cap al nort atravessa el barri de La Carrasca fins al final del carrer.

Servicis[editar | editar còdic]

Campus dels Tarongers de la Universitat de Valéncia

És un carrer d'ús principalment per estudiants universitaris tant per a viure en pisos de lloguer com per a eixir a sopar o de festa. Conta ademés en l'[Institut d'Educació Secundària Ramon Llull, institut públic valencià, i en arribar a la zona universitària de Tarongers es troba un edifici circular de l'Universitat de Valéncia, ademés d'un pàrquing de vehiculss i nous edificis per a acollir facultats universitàries.

Al final del carrer creua l'avinguda dels Tarongers en les vies del tramvia i l'estació de la Carrasca al mig, i el Campus de Vera de l'Universitat Politècnica de Valéncia en una figura decorativa d'un Toro d'Osborne. Les llínies d'autobusos de l'EMT de Valéncia que donen servici al carrer són les llínies 40 i 71, encara que atres llínies tenen parades en les proximitats del carrer, com ara les llínies 30, 31, 71, 81 i N1 en l'avinguda de Blasco Ibáñez, les llínies 9, 18 i 29 en l'avinguda dels Tarongers i en el carrer d'Albalat dels Tarongers.

Ademés conta en l'estació de la Carrasca de les llínies 4 i 6 del tramvia de MetroValéncia dona servici al carrer i a la zona del campus universitari.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons

Bibliografia[editar | editar còdic]

  • Las Calles de Valencia y pedanías. El significado de sus nombres. Rafael Gil Salinas i Carmen Palacios Albandea. Ajuntament de Valéncia, 2003.