Carrer dels Sants Just i Pastor

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Carrer dels Sant Just i Pastor

El carrer dels Sants Just i Pastor és una via urbana situada a l'est de la ciutat de Valéncia, situada d'oest a est entre l'avinguda de Cardenal Benlloch i el carrer de la Serreria. S'encreua ademés en el carrer del Doctor Manuel Candela, el carrer del Músic Ginés i el carrer de José María Haro. El carrer pren el nom dels Sants Just i Pastor.

Marca la separació entre el districte d'Algirós al nort i el de Camins al Grau al sur. Concretament en un primer tram des de l'avinguda del Cardenal Benlloch fins al carrer del Doctor Manuel Candela separa el barri de L'Amistat al nort i el d'Albors al sur. Despuix fins al carrer del Músic Ginés separa el barri de la Ciutat Jardí al nort i el d'Ayora al sur, i finalment fins al carrer de Serreria separa el barri de L'Illa Perduda al nort i continua el d'Ayora al sur.

És una de les vies creades en la segona mitat del sigle XX per a conectar el centre de la ciutat en els poblats marítims, de forma paralela al Camí Nou del Grau i al Passeig de Valéncia al Mar. El seu traçat coincideix en part en el del vell Camí d'Algirós i en el "Braç d'Algirós" de la séquia de Mestalla.

L'edifici més conegut del carrer és el palauet i jardí d'Ayora de l'any 1900, que ademés dona nom al barri d'Ayora. També trobem l'hospital de la Casa de la Salut en el cantó en el carrer del Doctor Manuel Candela.

Per baix del carrer discorre la llínea 5 del metro fins a arribar a l'encreuament en el carrer del Músic Ginés, a l'altura del Palauet d'Ayora. Dispn de les estacions d'Amistat i d'Ayora, i a sols 200 metros te l'estació de Marítim-Serrería. La llínea 32 de l'EMT de Valéncia va per tot el carrer, pero també donen servici al carrer els autobusos que passen pels carrer que el travessen, com les llínees 18, 89, 90, N89 i N90 per l'avinguda del Cardenal Benlloch, les llínees 30 i 40 pel carrer del Doctor Manuel Candela, i les llínees 1 i N9 pel carrer de Serreria.

Bibliografia[editar | editar còdic]

  • Las Calles de Valencia y pedanías. El significado de sus nombres. Rafael Gil Salinas i Carmen Palacios Albandea. Ajuntament de Valéncia, 2003.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons