Plaça Redona

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Actual Plaça Redona
Actual Plaça Redona de nit

La plaça Redona, també coneguda com "El Clot", és una plaça situada en el centre de Valéncia, en el barri del mercat. Potser, se troba en una de les zones més boniques de la ciutat, prop del Mercat Central, la Llonja, la plaça de Lope de Vega, l'iglésia de Santa Caterina i el carrer Sant Vicent.

Fon construïda per Salvador Escrig en l'any 1840 en un espai urbà vinculat de de molt de temps al chicotet comerç i a la venda de peix.

La seua forma és circular, en tres pisos de vivendes i te quatre entrades que donen molta vida a la chicoteta plaça, que conta en una font en mig.

Històricament la plaça a acollit a comerços textils en les seues paradetes, encara que actualment també conta en bars i comerços de recorts. Tradicionalment, els dumenges se juntava una gran multitut en la plaça per a intercanviar cromos i per a la compra-venda d'atres objectes de coleccionistes, encara que està activitat està practicament oblidada i venguda a manco.

Recent entrada la década de l'any 2010 la plaça patí una remodelació i les seues paradetes i el trespolat d'elles se modernisaren, surgint la polèmica entre els veïns, els comerciants i la societat valenciana en general.

A modo d'anècdota, la plaça Redona fon part del rodage de la película "El chic que furtà un milló", rodada en la ciutat de Valéncia en l'any 1960.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons