Parc de Marchalenes

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
(Redirigit des de «Parc Municipal de Marchalenes»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Parc de Marchalenes

El Parc Municipal de Marchalenes és un parc públic al nort de la ciutat de Valéncia, en el barri de Marchalenes i en menor part en Tormos.

De forma aproximadament rectangular, és un dels parcs més grans de la ciutat, en una extensió de 80.000 metros quadrats. Es troba rodejat al sur i a l'oest per la llínea de tramvia i disposa de dos estacions, la de Marchalenes i la de Reus. L'envolten els carrers de Sant Pancraç, de Lluís Crumiere, de Reus-Ruaya i de l'Estrela.

Dins del parc, hi ha una varietat d'edificis que hui en dia tenen usos didàctics o de manteniment del parc. Entre estos, es troben les alqueries: la de Barrinto, d'orige migeval, la del Foraster, la de Lluna, la de Bor Baus i la de Félix, una fàbrica d'oli i la primera estació del trenet de Valéncia que data de les darreries del sigle passat.

També en el parc estan les antigues cocheres de FGV, que en l'any 2003 foren renovades i convertides en una cafeteria. Atres edificis situats dins del parc són l'aula de la naturalea, la biblioteca infantil, l'escola de jardineria i instalacions deportives a on es practica fútbol, tenis i basquet. Finalment, hi ha una zona de jocs infantils.

Per lo que fa a la flora, el parc conté eixemplars abundants de palmeres, garrofera, olivera, àlber, roure, fleix, om, carrasca, chop, pi i salze.

Com gran part dels parcs de Valéncia, este és gestionat per la Fundació Pública Municipal de Parcs i Jardins Singulars.


Parcs i Jardins de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Alamedetes de Serrans · Albereda · Bioparc · El Parterre · Jardins de la Glorieta · Jardins de Monforte · Jardí Botànic de Valéncia · Jardí d'Albalat dels Tarongers · Jardí d'Ayora · Jardí de l'avinguda de Blasco Ibáñez · Jardí de la Ciutat de les Arts i les Ciències · Jardí de les Hespèrides · Jardí de Polifilo · Jardí de Veges-tu · Jardí del Camí de Moncada · Jardí del Palau de Forcalló · Jardí del Parc de Benicalap · Parc Municipal de Beniferri · Jardí del Parc de Capçalera · Jardí del Parc de l'Oest · Jardí del Parc Gulliver · Parc Central · Jardí del Parc de l'Hospital · Jardí del Túria · L'Umbracul · Parc de Marchalenes · Parc Municipal d'Orriols · Parc de la Rambleta · Parc Municipal de Tendetes · Vivers