Pont de les Arts

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Pont de les Arts

El pont de les Arts és un pont de la ciutat de Valéncia que creua el Jardí del Túria i conecta el barri de Tendetes en el del Carme i del Botànic.

Aixina mateix, unix els carrers del Pare Ferrís i de Mauro Guillén i l'avinguda de Menéndez Pidal en el passeig de la Pechina i els carrers de Guillem de Castro, de Na Jordana i el carrer Blanqueries. A l'eixida sur del pont està l'Institut Valencià d'Art Modern, el qual dona lloc al nom de les Arts, i el Centre Cultural La Beneficència que conté el Museu Valencià d'Etnologia. Va ser dissenyat en els anys 90 per l'ingenier Leonardo Fernández Troyano.

És un pont en aspecte modern, fet de formigó, ample, llarc i situat a poca altitut respecte del riu. És una obra d'ingenieria actual de dos taulers separats uns 20 metros i recolzats transversalment en una sola pila. El pont té una llargària total de 145 m dividits en 5 vans de 20-36-36-36-20 m.

Vore també[editar | editar còdic]

Referències[editar | editar còdic]

Commons

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Ponts de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Pont d'Ademús · Pont de l'Àngel Custodi · Pont d'Aragó · Pont de les Arts · Pont de L'Assut de l'Or · Pont de Campanar · Pont de l'Exposició · Pont de les Flors · Pont de Fusta · Pont de La Mar · Pont de la Trinitat · Pont de Montolivet · Pont de Nazaret · Pont de Sant Josep · Pont de Serrans · Pont del Nou d'Octubre · Pont del Real · Pont del Regne ·


Monuments i palaus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Basílica de la Verge dels Desamparats · Banys de l'Almirant · Casa Vestuari · Catedral de Valéncia · Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia · El Micalet · Estació del Nort · Llonja de Valéncia · Mercat de Valéncia · Palau Arquebisbal · Palau de Benicarló · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau de la Generalitat · Palau de Justícia · Palau de l'Exposició · Palau de les Comunicacions de Valéncia · Palau del Marqués de Campo · Palau dels Comtes d'Oliva · Palau dels Mercader · Palau Marqués de Dosaigües · Plaça del Mercat · Plaça de la Mare de Déu · Plaça de l'Ajuntament · Reals Drassanes del Grau de Valéncia · Sant Joan del Mercat · Torre de l'Àngel · Torres de Quart · Torres dels Serrans