Casa Vestuari

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Casa Vestuari

La Casa Vestuari o Casa Vestidor se situa enfront de la porta dels Apòstols de la catedral de Valéncia, i va ser construïda a principis del sigle XVII en estil neoclàssic per l'arquitecte José García, per a servir als magistrats del Tribunal de les Aigües com a lloc de reunió abans d'assistir als juïns que se celebraven en esta porta. La seua inauguració data de l'any 1800.

Descripció[editar | editar còdic]

La seua planta és irregular, puix que és emplaçada en l'àngul de l'illa de cases, en la frontera principal de cara al carrer del Micalet. D'un sobri estil neoclàssic, té tres estages.

La planta baixa s'adorna en encoixinat de pedra i grans portes, mentres que en el pis principal la construcció és ya de rajola vista en bandes d'encoixinat en els cantons i una gran balconada que recorre tot l'edifici per a conferir-li major unitat.

Les finestres es rematen en frontons alterns, rectes i curves, i el central en un conjunt escultòric que sosté l'escut de la ciutat. Entre estes, s'observen les ferramentes en els quals es disponen les banderes durant els actes públics.

En el pis superior, s'òbrin finestres més chicotetes i l'edifici es remata en un ràfec.

En el vestíbul interior, al qual s'accedix per qualsevol de les portes, s'observen arcs de rajoles en grups escultòrics a sobre, mentres que a la primera planta destaca el sostre pintat al fresc per Vicente López, que lloa la fama i prosperitat de Valéncia.

Durant molts anys ha albergat la Biblioteca pública de Valéncia.

Referències[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


Monuments i palaus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Basílica de la Verge dels Desamparats · Banys de l'Almirant · Casa Vestuari · Catedral de Valéncia · Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia · El Micalet · Estació del Nort · Llonja de Valéncia · Mercat de Valéncia · Palau Arquebisbal · Palau de Benicarló · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau de la Generalitat · Palau de Justícia · Palau de l'Exposició · Palau de les Comunicacions de Valéncia · Palau del Marqués de Campo · Palau dels Comtes d'Oliva · Palau dels Mercader · Palau Marqués de Dosaigües · Plaça del Mercat · Plaça de la Mare de Déu · Plaça de l'Ajuntament · Reals Drassanes del Grau de Valéncia · Sant Joan del Mercat · Torre de l'Àngel · Torres de Quart · Torres dels Serrans