Centre Cultural La Beneficència

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Centre cultural la Beneficència

El Centre Cultural la Beneficència es troba en l'antiga Casa de la Beneficència, en el carrer Corona número 36 de la ciutat de Valéncia, (Espanya).

Història[editar | editar còdic]

L'edifici es va construir en l'any 1876 en l'antic convent de la Corona i va ser obra de l'arquitecte Joaquín María Belda. L'institució es va crear a l'ampar de l'antiga llegislació lliberal decimonònica, que conferia a ajuntaments i diputacions el paper principal en el recobre de l'indigència.

Fins a l'any 1982 es va dedicar a l'educació de chiquets. En l'any 1995 es va convertir en el Centre Cultural La Beneficència i va sofrir una profunda remodelació -la segona de la seua història, havent segut la primera en 1944- a càrrec de l'arquitecte Rafael Rivera.

En l'actualitat alberga el Museu de Prehistòria de Valéncia, el Museu Valencià d'Etnologia i atres servicis de la Diputació Provincial de Valéncia.

Contingut[editar | editar còdic]

Dins d'este centre es troben:

  • El Museu de Prehistòria de Valéncia
  • El Museu Valencià d'Etnologia
  • L'Institut Alfonso el Magnànim.
  • El Centre de Publicacions de la Diputació de Valéncia.
  • El Servici d'Assistència i Recursos Culturals

Enllaços externs[editar | editar còdic]


Museus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Archiu del Regne de Valéncia · Archiu Municipal de Valéncia · Banys de l'Almirant · Casa de les Roques · Casa de Sant Vicent Ferrer · Casa museu Benlliure · Casa museu Blasco Ibáñez · Casa museu Concha Piquer · Casa Museu Semana Santa Marinera · Centre Cultural La Beneficència · Centre d'Art Contemporàneu · Ciutat de les Arts i de les Ciències · Colege de l'Art Major de la Seda · Galeria del Tossal · Institut Valencià d'Art Modern · Jardí Botànic de Valéncia · L'Almodí · L'Almoina · Museu d'Història de la Medicina · Museu d'Història de Valéncia · Museu d'Informatica · Museu de Belles Arts de Valéncia · Museu de Ciències Naturals · Museu de l'arròs · Museu de la Policia Local de Valéncia · Museu de les Ciències Príncip Felipe · Museu de Prehistòria de Valéncia · Museu del Carme · Museu del Gremi d'Artistes Fallers · Museu del Patriarca · Museu dels Soldadets de Plom · Museu Faller · Museu Militar de Valéncia · Museu Municipal del Trenet · Museu Taurí de Valéncia · Museu Valencià d'Etnologia · MuVIM · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau del Marqués de Campo · Palau Marqués de Dosaigües ·