Museu dels Soldadets de Plom

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Sala de la Batalla d'Almansa. Museu l'Iber

El Museu dels Soldadets de Plom està ubicat en el carrer de Cavallers número 20 i 22 de Valéncia, en la Casa-Palau de Malferit, un antic palau d'estil gòtic i frontera neoclàssica, datada entre finals del sigle XIV o principis del XV. En el seu orige va ser la residència del Marqués de Malferit, sent un dels edificis de l'época millor conservats.

En l'any 1893 es varen realisar importants reformes a partir del proyecte de l'arquitecte Lucas García Cardona. La nova frontera, vinculada a models de la renaixença italiana, va transformar en bona mesura els seus espais interiors durant la segona mitat del sigle XIX.

El museu L'Iber és el major museu de soldadets de plom del món i reunix la major colecció privada del món d'este tipo de figures en l'idea de difondre l'història de Valéncia, d'Espanya i del món a través de la pròpia història de la milícia.

El museu va ser inaugurat el 15 de maig de l'any 2007 i actualment, té 17 sales de exposició en un total de més de 95000 peces, que comprenen des de la Prehistòria fins a la actualitat. El museu també realisa exposicions temporal, cursos, tallers didàctics i atres activitats culturals.

Vore també[editar | editar còdic]

Referències[editar | editar còdic]

Bibliografia[editar | editar còdic]

  • Chris van Uffelen (2010). Museos. Arquitectura. Potsdam: h.f.ullmann publishing. p. 376. ISBN 978-3-8331-6058-5
  • Gran Enciclopedia de la Comunidad Valenciana. Valencia, Ed. Prensa Valenciana, 2005. ISBN: 84-87502-62-B
  • Mira i Casterà, Joan Francesc: Valéncia per a veïns i visitants. Bromera, Colecció Grans Obres, Alzira. Segona edició.2007
  • Palau dels Marquesos de Malferit. Jdierz Arnal
  • Sanchis Guarner, Manuel: La Ciutat de Valéncia. Ajuntament de Valéncia, Valéncia. Edició 1989

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Museu dels Soldadets de Plom


Museus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Archiu del Regne de Valéncia · Archiu Municipal de Valéncia · Banys de l'Almirant · Casa de les Roques · Casa de Sant Vicent Ferrer · Casa museu Benlliure · Casa museu Blasco Ibáñez · Casa museu Concha Piquer · Casa Museu Semana Santa Marinera · Centre Cultural La Beneficència · Centre d'Art Contemporàneu · Centre d'Art Hortensia Herrero · Ciutat de les Arts i de les Ciències · Colege de l'Art Major de la Seda · Galeria del Tossal · Institut Valencià d'Art Modern · Jardí Botànic de Valéncia · L'Àgora · L'Almodí · L'Almoina · Museu d'Història de la Medicina · Museu d'Història de Valéncia · Museu Històric Municipal de Valéncia · Museu d'Informatica · Museu de Belles Arts de Valéncia · Museu de Ciències Naturals · Museu de l'arròs · Museu de la Policia Local de Valéncia · Museu de les Ciències Príncip Felipe · Museu de Prehistòria de Valéncia · Museu del Carme · Museu del Gremi d'Artistes Fallers · Museu del Patriarca · Museu dels Soldadets de Plom · Museu Faller · Museu Iluziona · Museu Militar de Valéncia · Museu Municipal del Trenet · Museu Taurí de Valéncia · Museu Valencià d'Etnologia · MuVIM · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau del Marqués de Campo · Palau Marqués de Dosaigües · Reals Drassanes del Grau de Valéncia ·