Institut Valencià d'Art Modern

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Seu de l'IVAM

L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) o Centre Juli González, és un edifici de nova planta ubicat en el carrer Guillem de Castro número 118 de Valéncia.

Inaugurat en l'any 1989 en l'objecte de potenciar la investigació i la difusió de l'art del sigle XX, el IVAM ha arribat a ser en pocs anys un dels principals museus d'art contemporàneu del panorama mundial.

El Centre Juli González és un edifici modern, en una frontera contundent en que destaca el gran vestíbul vidriat baix d'una volada marquesina. En el seu interior conta en diverses galeries de sobri disseny perque res distraga l'atenció del visitant mentres contempla les obres d'art.

Els fondos del museu recorren les principals obres vanguardistes del sigle XX, des dels primers passos de l'abstracció, el montage tipogràfic i el fotomontage, a l'informalisme europeu, el Pop Art o la Nova Figuració, sense perdre de vista les últimes tendències de principis del nou sigle. Ademés, en una sala subterrànea es pot contemplar un llarc tram de la muralla baix migeval de la ciutat de Valéncia, descoberta durant la construcció de l'edifici.

Referències[editar | editar còdic]

Bibliografia[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons

Museus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Archiu del Regne de Valéncia · Archiu Municipal de Valéncia · Banys de l'Almirant · Casa de les Roques · Casa de Sant Vicent Ferrer · Casa museu Benlliure · Casa museu Blasco Ibáñez · Casa museu Concha Piquer · Casa Museu Semana Santa Marinera · Centre Cultural La Beneficència · Centre d'Art Contemporàneu · Centre d'Art Hortensia Herrero · Ciutat de les Arts i de les Ciències · Colege de l'Art Major de la Seda · Galeria del Tossal · Institut Valencià d'Art Modern · Jardí Botànic de Valéncia · L'Àgora · L'Almodí · L'Almoina · Museu d'Història de la Medicina · Museu d'Història de Valéncia · Museu Històric Municipal de Valéncia · Museu d'Informatica · Museu de Belles Arts de Valéncia · Museu de Ciències Naturals · Museu de l'arròs · Museu de la Policia Local de Valéncia · Museu de les Ciències Príncip Felipe · Museu de Prehistòria de Valéncia · Museu del Carme · Museu del Gremi d'Artistes Fallers · Museu del Patriarca · Museu dels Soldadets de Plom · Museu Faller · Museu Iluziona · Museu Militar de Valéncia · Museu Municipal del Trenet · Museu Taurí de Valéncia · Museu Valencià d'Etnologia · MuVIM · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau del Marqués de Campo · Palau Marqués de Dosaigües · Reals Drassanes del Grau de Valéncia ·