L'Almodí

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Exterior de L'Almodí

Està ubicat en la Plaça de S. Lluís Bertran nº 1 de Valéncia, en front mateix de la casa natalicia de S. Lluís Bertran i en la mateixa plaça que el Palau dels Escrivà.

Història[editar | editar còdic]

L'Almodí es va construir sobre l'alcàsser musulmà a principis del sigle XIV com a lloc d'almagasenage i venda de forment. En el seu orige tindria unes dimensions molt més reduïdes i se va anar ampliant a lo llarc dels sigles XV i XVI fins a adquirir l'aspecte que té hui.

Descripció[editar | editar còdic]

Interior de L'Almodí

De planta trapezoidal en un gran pati central porticat protegit per merles que encara hui en dia són visibles, es va incorporar la coberta en el sigle XVII, obtenint un edifici de tres naus separades per arcs, donant-li l'image de planta basilical que té en l'actualitat.

En l'interior, en la nau central, destaquen les inscripcions i pintures murals de caràcter popular relacionades en el comerç del forment, aixina com representacions dels sants patrons dels gremis que operaven en el comerç del gra.

Durant molts anys va ser la seu del Museu Paleontològic de Valéncia, hui en dia incorporat al Museu de Ciències Naturals i en l'actualitat alberga exposicions temporals d'art.

Referències[editar | editar còdic]

Bibliografia[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


Museus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Archiu del Regne de Valéncia · Archiu Municipal de Valéncia · Banys de l'Almirant · Casa de les Roques · Casa de Sant Vicent Ferrer · Casa museu Benlliure · Casa museu Blasco Ibáñez · Casa museu Concha Piquer · Casa Museu Semana Santa Marinera · Centre Cultural La Beneficència · Centre d'Art Contemporàneu · Centre d'Art Hortensia Herrero · Ciutat de les Arts i de les Ciències · Colege de l'Art Major de la Seda · Galeria del Tossal · Institut Valencià d'Art Modern · Jardí Botànic de Valéncia · L'Àgora · L'Almodí · L'Almoina · Museu d'Història de la Medicina · Museu d'Història de Valéncia · Museu Històric Municipal de Valéncia · Museu d'Informatica · Museu de Belles Arts de Valéncia · Museu de Ciències Naturals · Museu de l'arròs · Museu de la Policia Local de Valéncia · Museu de les Ciències Príncip Felipe · Museu de Prehistòria de Valéncia · Museu del Carme · Museu del Gremi d'Artistes Fallers · Museu del Patriarca · Museu dels Soldadets de Plom · Museu Faller · Museu Iluziona · Museu Militar de Valéncia · Museu Municipal del Trenet · Museu Taurí de Valéncia · Museu Valencià d'Etnologia · MuVIM · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau del Marqués de Campo · Palau Marqués de Dosaigües · Reals Drassanes del Grau de Valéncia ·