Pont d'Aragó

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Pont d'Aragó

El Pont d'Aragó és un pont de Valéncia que creua el riu Túria i conecta els barris de Mestalla i Albors en els del Pla del Remei i de Gran Via.

Relaciona, aixina, l'avinguda d'Aragó i la plaça de Saragossa en la Gran Via del Marqués de Túria. El pont té sis arcs de 25 metros, i una llongitut de 167 metros, i d'amplària 30, en set carrils per a coches, voreres per als viandants i un carril-bici.

Construït en els anys 30, és d'estil racionalista. Al final del pont hi ha escultures alegòriques obra de l'escultor José Terencio Farré. És una obra dels inginyers Arturo Monfort, José Burguera i Gabriel Leyda.

Enllaçes externs[editar | editar còdic]

Commons

Vore també[editar | editar còdic]


Ponts de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Pont d'Ademús · Pont de l'Àngel Custodi · Pont d'Aragó · Pont de les Arts · Pont de L'Assut de l'Or · Pont de Campanar · Pont de l'Exposició · Pont de les Flors · Pont de Fusta · Pont de La Mar · Pont de la Trinitat · Pont de Montolivet · Pont de Nazaret · Pont de Sant Josep · Pont de Serrans · Pont del Nou d'Octubre · Pont del Real · Pont del Regne ·


Monuments i palaus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Basílica de la Verge dels Desamparats · Banys de l'Almirant · Casa Vestuari · Catedral de Valéncia · Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia · El Micalet · Estació del Nort · Llonja de Valéncia · Mercat de Valéncia · Palau Arquebisbal · Palau de Benicarló · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau de la Generalitat · Palau de Justícia · Palau de l'Exposició · Palau de les Comunicacions de Valéncia · Palau del Marqués de Campo · Palau dels Comtes d'Oliva · Palau dels Mercader · Palau Marqués de Dosaigües · Plaça del Mercat · Plaça de la Mare de Déu · Plaça de l'Ajuntament · Reals Drassanes del Grau de Valéncia · Sant Joan del Mercat · Torre de l'Àngel · Torres de Quart · Torres dels Serrans