Pont del Nou d'Octubre

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Pont del Nou d'Octubre

El pont del Nou d'Octubre és un pont de Valéncia que creua el Jardí del Túria i conecta el barri de Sant Pau en el de Barri de Nou Moles i Soternes i el municipi veí de Mislata.

Aixina mateix, unix les avingudes de Pío Barroja i de Manuel de Falla en el passeig de la Pechina i el carrer del Nou d'Octubre.

Este és el segon pont a creuar el Jardí del Túria dins del terme municipal valencià, despuix del pont del Bioparc situat a poca disatància al nort-oest. Forma part de la tercera Ronda de Valéncia.

A poca distància està el Museu d'Història de Valéncia i l'antiga Presó Model d'Hòmens. Deu el seu nom a la celebració del 9 d'octubre com a dia de la Comunitat Valenciana.

El pont és una obra primerenca de l'arquitecte de Benimàmet, Santiago Calatrava.

Enllaçes externs[editar | editar còdic]

Commons

Vore també[editar | editar còdic]


Ponts de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Pont d'Ademús · Pont de l'Àngel Custodi · Pont d'Aragó · Pont de les Arts · Pont de L'Assut de l'Or · Pont de Campanar · Pont de l'Exposició · Pont de les Flors · Pont de Fusta · Pont de La Mar · Pont de la Trinitat · Pont de Montolivet · Pont de Nazaret · Pont de Sant Josep · Pont de Serrans · Pont del Nou d'Octubre · Pont del Real · Pont del Regne ·


Monuments i palaus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Basílica de la Verge dels Desamparats · Banys de l'Almirant · Casa Vestuari · Catedral de Valéncia · Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia · El Micalet · Estació del Nort · Llonja de Valéncia · Mercat de Valéncia · Palau Arquebisbal · Palau de Benicarló · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau de la Generalitat · Palau de Justícia · Palau de l'Exposició · Palau de les Comunicacions de Valéncia · Palau del Marqués de Campo · Palau dels Comtes d'Oliva · Palau dels Mercader · Palau Marqués de Dosaigües · Plaça del Mercat · Plaça de la Mare de Déu · Plaça de l'Ajuntament · Reals Drassanes del Grau de Valéncia · Sant Joan del Mercat · Torre de l'Àngel · Torres de Quart · Torres dels Serrans