Pont d'Ademús

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Pont d'Ademús

El pont d'Ademús o pont de les Glòries Valencianes és un pont de la ciutat de Valéncia que creua el riu Túria i conecta els barris del Botànic i de la Pechina en els de Tendetes i de Campanar.

Unix l'avinguda de Ferran el Catòlic en l'avinguda del Papa Pio XII, la qual és l'eixida principal de la ciutat en direcció nort-oest i conduïx cap a l'autovia d'Ademús. Per este motiu a pesar de l'existència del nom Glòries Valencianes, el nom més habitual, tant entre els ciutadans com en els planos de la ciutat, és el d'Ademús.

Este pont és un dels més amplis, i es dedica casi exclusivament a la circulació de trànsit motorisat. Els vianants hi poden creuar, encara que existix una passarela dedicada només als que van a peu a pocs metros més a l'est. El pont d'Ademús forma part d'una de les rondes concèntriques de la ciutat, i soporta una càrrega intensa de vehiculs. Es recolza sobre una sèrie de columnes fetes de formigó, a on el seu número és més significant que el pes que carrega cada una. Davall del pont, hi ha una gran bassa en fonts que forma un semicircul. Té quatre carrils en cada direcció.

El pont té a cada banda una entrada a l'estació de metro de Túria, la qual se situa directament devall del pont i baix terra.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Ponts de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Pont d'Ademús · Pont de l'Àngel Custodi · Pont d'Aragó · Pont de les Arts · Pont de L'Assut de l'Or · Pont de Campanar · Pont de l'Exposició · Pont de les Flors · Pont de Fusta · Pont de La Mar · Pont de la Trinitat · Pont de Montolivet · Pont de Nazaret · Pont de Sant Josep · Pont de Serrans · Pont del Nou d'Octubre · Pont del Real · Pont del Regne ·


Monuments i palaus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Basílica de la Verge dels Desamparats · Banys de l'Almirant · Casa Vestuari · Catedral de Valéncia · Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia · El Micalet · Estació del Nort · Llonja de Valéncia · Mercat de Valéncia · Palau Arquebisbal · Palau de Benicarló · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau de la Generalitat · Palau de Justícia · Palau de l'Exposició · Palau de les Comunicacions de Valéncia · Palau del Marqués de Campo · Palau dels Comtes d'Oliva · Palau dels Mercader · Palau Marqués de Dosaigües · Plaça del Mercat · Plaça de la Mare de Déu · Plaça de l'Ajuntament · Reals Drassanes del Grau de Valéncia · Sant Joan del Mercat · Torre de l'Àngel · Torres de Quart · Torres dels Serrans