Santiago Calatrava

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Santiago Calatrava Valls
Santiago Calatrava
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Ingenier de camins, escultor i arquitecte.
Naiximent: 28 de juliol de 1951
Lloc de naiximent: Benimàmet, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Santiago Calatrava Valls (Benimàmet, 28 de juliol de 1951) és un prestigiós ingenier de camins, escultor i arquitecte valencià.

Biografía[editar | editar còdic]

Despuix d'haver estudiat arts i oficis, estudià Arquitectura en la UPV, a on té un carrer dedicat i fon nomenat Honoris Causa. Poc més tart es doctorà en Ingenieria Civil en la ETH de Zurich, aon té son estudi i conegué a sa esposa. Hui en dia, gràcies a un estil inconfundible (mescla d'escultura i ingenieria), Calatrava s'ha convertit en una de les figures més destacades i innovadores de la arquitectura internacional.

Estil[editar | editar còdic]

Caracterisat per l'us de formigó, acer, cristal, i trencadiç blanc, i per les formes orgàniques; inspira moviment, tensió, i lluminositat, i denota l'orige mediterràneu de Calatrava, aixina com l'influència del modernisme, i d'arquitectes com Le Corbusier.

Ademés de ses obres civils, Calatrava és escultor i pintor,i desenrolla tots sos edificis a partir de ses escultures i pintures, habitualment inspirades en el cos humà. Pràcticament existixen obres de Santiago Calatrava per tot lo món, pero especialment en Europa.

Obra destacada[editar | editar còdic]

Referències[editar | editar còdic]

Bibliografia[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons