Lisboa

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Lisboa

Lisboa és la capital i major ciutat de Portugal. Situada en la desembocadura del riu Tajo, és la capital del país, capital del distrit de Lisboa, de la regió de Lisboa, del Àrea Metropolitana de Lisboa, i és també el principal centre de la subregió de la Gran Lisboa. La ciutat té una població de 545.245 habitants i la seua àrea metropolitana se situa en els 2.900.000 en una superfície de 2.957'4 km². Esta àrea conté el 27 % de la població del país. Lisboa és la ciutat més rica de Portugal. La ciutat, bohemia i decadent, conta en barris entranyables com Alfama, Baixa Chiado, Belém o el Barri Alt.


Lisboa se troba en la latitut 38°43' nort i llongitut 9°8' oest, lo que la convertix en la capital més occidental de l'Europa continental. Se troba a l'oest de Portugal, en la costa de l'oceà Atlàntic,[1] en la marge dreta (al nort) del estuari del Tajo.

Lisboa, conta en un gran aeroport internacional que té enllaç directe en el centre de la ciutat tant en metro com en autobús en a penes 20 minuts. Els turistes poden visitar la ciutat en tramvia, metro, autobús o inclús en elevadors, ya que en alguns punts de Lisboa els desnivells són importants.

Quatre són els equips històrics de fútbol de la ciutat. Els més grans són el Benfica i el Sporting de Portugal. Os Belenenses és l'equip del barri de Belém i l'únic que en l'actualitat no milita en la primera divisió del fútbol portugues és l'Atlètic Club de Portugal.


Referències[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]