Carrer de Guillem de Castro

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Carrer Guilemm de Castro

El carrer de Guillem de Castro és una via urbana del centre de Valéncia. Està situat entre la plaça de Sant Agustí i el Jardí del Túria, i fita en els carrers de Na Jordana, Quart, Jesús, Blanqueries i Hospital.

El trajecte transcorre pel recorregut que fea la Muralla cristiana de Valéncia, de la qual encara es conserven les Torres de Quart, antic portal de la muralla. Ademés d'este portal, abans hi havia també el Portal dels Innocents, el Portal del Coixo i el Portal dels Tints, tots situats en el recorregut del carrer de Guillem de Castro.

A lo llarc del seu recorregut destaquen Museu Valencià de la Ilustració i de la Modernitat (MuVIM), el jardí de l'Antic Hospital, el Teatre Micalet, la seu de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les Torres de Quart, diverses facultats de la Universitat Catòlica de Valéncia i el Centre Cultural La Beneficència, que alberga el Museu Valencià d'Etnologia i el Museu de Prehistòria de Valéncia.

El carrer rep el nom de Guillem de Castro i Bellvís (Valéncia, 1569-1631), dramaturc del Sigle d'Or valencià. El nom va ser acordat en setembre de 1874 i confirmat en l'any 1928.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons

Bibliografia[editar | editar còdic]

  • Las Calles de Valencia y pedanías. El significado de sus nombres. Rafael Gil Salinas i Carmen Palacios Albandea. Ajuntament de Valéncia, 2003.