Plaça d'Espanya

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Plaça d'Espanya

La Plaça d'Espanya és una plaça urbana situada al suroest de Valéncia, dins del districte d'Extramurs, concretament entre els barris de La Roqueta al norest i el d'Arrancapins al suroest. Es troba en l'encreuament de diversos carrers, però principalment els de la Gran Via de Ramón y Cajal i el carrer de Sant Vicent Màrtir. Atre carrer que arriba fins a la plaça és el carrer del Pintor Benedito en els vehiculs procedents de l'autovia A-3.

Destaca l'escultura del "Monument al Sit Campeador", obra de l'any 1964 de l'escultor extremeny Juan de Ávalos, encara que és una còpia de l'obra original que es troba en els jardins de la "Hispanic Society of America" en Nova York, obra de l'escultora Anna Hyatt Huntington.

L'antiga ermita de Sant Vicent Màrtir és en l'actualitat una parròquia que es troba en el carrer de l'Ermita, mentres que en el carrer de Sant Vicent Màrtir (antic tram de la Via Augusta) es troba l'Iglésia de Sant Vicent de la Roqueta i el restant del monestir, que acull la parròquia del Crist Rei (Christus Rex).

La plaça dispon d'una estació de metro nomenada Plaça d'Espanya de la llínea 1.

Referències[editar | editar còdic]

Bibliografia[editar | editar còdic]

  • Gil Salinas, Rafael; Palacios Albandea, Carmen. Las Calles de Valencia y pedanías. El significado de sus nombres (en castellà). Ajuntament de València, 2003. ISBN 9788484840930
  • Mira i Casterà, Joan Francesc: Valéncia per a veïns i visitants. Bromera, Colecció Grans Obres, Alzira. Segona edició.2007
  • Sanchis Guarner, Manuel: La Ciutat de Valéncia. Ajuntament de Valéncia, Valéncia. Edició 1989

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons