Plaça de Cánovas

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
(Redirigit des de «Plaça de Cánovas de Castillo»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Plaça de Canovas

La plaça de Cánovas del Castillo o simplement plaça de Cánovas, és una plaça de la ciutat de Valéncia que se situa al final de la Gran Via del Marqués del Túria, entre els barris de Gran Via i del Pla del Remei.

És una plaça redona i oberta, de grans dimensions, que funciona de plaça giratòria per al trànsit provinents dels carrers de Salamanca, de Serrano Morrales, del gravador Esteve i de la mateixa Gran Via. Queda dividida en tres parts pel trànsit de la Gran Via: dos miges llunes i una zona central a on se situa un parc en molts arbres de grans dimensions i el monument al Marqués de Campo.

És destacable esta forma redona, lo que força a les finques adjacents a adoptar la mateixa redonor. Els edificis de la plaça són tots finques residencials i en gran part d'estil modernista.

La plaça és una de les parades principals per als autobusos intermunicipals, els nomenats metrobús, sobretot els que a continuació es dirigixen cap a l'Albufera. També hi passen les llínies 1, 2, 3, 12, 22, 41, 80 i N1 d'autobús de l'EMT Valéncia.

Bibliografia[editar | editar còdic]

  • Gil Salinas, Rafael; Palacios Albandea, Carmen. Las Calles de Valencia y pedanías. El significado de sus nombres (en castellà). Ajuntament de València, 2003. ISBN 9788484840930

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons