Proyecte:Portal/Archiu 2009

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Archiu del Portal de la Comunitat - Any 2009 -

Esta pàgina servix per a archivar les intervencions de l'any 2009 dels enciclopedistes en el Portal de la Comunitat de L'Enciclopèdia.

Giner 2009

Proyecte:Llista d'artículs imprescindibles en tota enciclopèdia

Per favor, demane a tots els participants que ajuden en l'edició dels artículs que apareixen en la present pàgina puix són de gran importància. Gràcies per la seua colaboració. [Traducció de --Cavaller de la Ploma 17:40, 27 gin 2009 (UTC). La versió original a continuació]

Por favor, pido a todos los participantes que ayuden en la edición de los artículos que aparecen en la presente página pues son de suma importancia. Gracias por su colaboración. --Chabi 17:32, 27 gin 2009 (UTC)

Se fa lo que se pot, quan tingam el traductor automàtic de softwarevalencia.com ya voràs com s'anima açò--Sempreval 18:29, 27 gin 2009 (UTC)


Març 2009

¡Hola a tots! Escric ací per a preguntar-vos que vos pareixeria l'idea de, dins de la categoria de Falles, anar creant artículs de les comissions falleres que cada u conegam i ficar dins d'ells la seua història, lo que significa el seu escut, l'himne, etc. Se podria separar en seccions, per a una localisació més fàcil, les del Cap i Casal per zones, i les demés per pobles d'on venen cada qual. Pense que és una cosa molt nostra i que, de pas, donaríem una alegria a cada falla al vore's ací. Salut.--traca 16:18, 8 març 2009 (UTC)

A mi me pareix be donant prioritat a les comissions més importants, avant. --Sempreval 16:36, 8 març 2009 (UTC)
Acabe de fer una ficha per a poder ficar-la en les comissions. És la primera que faig i no sé cóm haurà eixit. Si podeu tireu-li un ull: http://www.lenciclopedia.org/Plantilla:Infobox_comissions_falleres Si està ve va avant. Gràcies. --traca 21:09, 9 març 2009 (UTC)

Hola, tinc un dubte, a vore si m'ho podeu resoldre. He vist que molts usuaris tenen una espècie d'etiquetes que diuen per eixemple: "El valencià és la llengua materna d'est usuari" "Ad est usuari li agrada traduïr artículs" Entre atres...

I ara yo pregunte, ¿com puc trobar o fer més d'eixos per a ficar-los ací en la uiquipèdia? Ya he possat quatre, pero se'ls he copiat a u, aixina és que....

Espere resposta. --Valencia es llengua 02:29, 24 dec 2008 (UTC)


Me sume a la petició, yo en la Wikipedia en espanyol ne tinc més per son plantilles ya creades, si dieu cóm se fan estaria be començar a currar-mos unes quantes a gust de cadascú. No servix per a molt, pero per al perfil mola... xD --Traca 05:24, 7 març 2009 (UTC)

http://www.lenciclopedia.org/Especial:Unusedtemplates Ací ho teniu. En relitat són les no usades, pero si veeu alguna que vos agrada a soles teniu que ficar el nom de la plantilla (podeu vore el còdic a vore com s'ha ficat. Podeu vore-ho per eixemple en el meu perfil. Mixalberto 14:45, 7 març 2009 (UTC)
Gràcies tío. :D --traca 15:36, 7 març 2009 (UTC)


Coses per a canviar o corregir

--Valencian 03:40, 25 març 2009 (UTC)

Just quan estaves editant els canvis estava penjant aço, pero no me deixava editar esta pagina. Te deixe algunes coses mes que he vist. Gracies,


1- ESTE ERRO ENCARA APAREIX. Quan inicies una sessió, en la pagina que apareix, baix de les caselles per a registrar-te:

- Tens que tindre les cookies activades per a poder registar-te. Li falta la r despres de la t.

Fet. Mixalberto 08:46, 25 març 2009 (UTC)


2- Al crear o editar contingut en un articul apareix una “caixeta roja” per a teclejar 2 paraules o caracters en angles:

To help protect against automated page creation, please type the two words you see in the box below:

Traduit seria:: Per a ajudar a protegir-nos contra la creació automàtica de pagines, per favor, tecleja les dos paraules que voràs en la caixa de baix:

Fet. Gràcies! Mixalberto 08:46, 25 març 2009 (UTC)


Quan t'equivoques al teclejar els caracters apareix aço:

Incorrect. Try again. >>> Incorrecte. Intenta-ho atra volta.


3- Al finalisar una sessio, en la pagina que ix, en una frase fica:

Pots continuar utilisant Uiquipèdia de forma anònima, o pots iniciar una sessió una atra vegada....

Lo correcte ahi seria "un" atra vegada. Segons tinc entes, davant de "Atra-Atre" sempre va "un", mai "una", encara que la paraula siga femenina, perque sino la lletra "a" es duplicaria.

Aço ultim ho he vist tambe en un atra pagina, pero no m'enrecorde ara de quina es. Si me la torne a trobar t'ho dire. Gracies.

--Valencian 03:40, 25 març 2009 (UTC)


He vist 2 canvis mes: --Valencian 23:26, 24 març 2009 (UTC)

Quan inicies una sessió, en la pagina que apareix, baix de les caselles per a registrar-te:

- Tens que tindre les cookies activades per a poder "registarte".. Seria ficar "registrar-te".

En totes les "Categories" en les que n'hi han artículs penjats fica:

Artículs "a" la categoria «Cultura Valenciana». Seria canviar-ho per "en" la categoria. There are 16 pages in this category. Seria ficar la traduccio: "N'hi han XX pagines en esta categoria".

--Valencian 23:26, 24 març 2009 (UTC)
Gràcies, ya està tot fet. T'he corregit el sagnat que has fet, se fa utilisant els dos punts (":") a principi de linea, no ficant espais. Mixalberto 23:44, 24 març 2009 (UTC)


De moment, no veig res mes. MOLTES GRACIES. --Valencian 16:54, 24 març 2009 (UTC)


Moltes gracies Mixalberto per les correcions. No sabia com firmar. Ara ya se, gracies.

Per cert, he trobat 2 correcions noves. Son estes:

Al crear una pagina nova que no existix:

1- Per a crear la pàgina, escomença escrivint en el "quadre" següent. En valencià segons el diccionari de la RACV seria "quadro" i "quadre" seria en català. Gracies.

Fet. Mixalberto 16:35, 21 març 2009 (UTC)

2- En la pagina http://www.lenciclopedia.org/Especial:Statistics

- Hi ha un total de 1.961 pàgines en la base de dades. Segons la RACV es: "senyes" (cast.> datos). "Dades" seria un catalanisme.

Fet. Mixalberto 16:35, 21 març 2009 (UTC)

Valencian 00:55, 21 març 2009 (UTC)


Per cert, no fa falta que borres les edicions anteriors d'este proyecte, crec que seria interessant conservar lo que escrivim. Mixalberto 16:36, 21 març 2009 (UTC)

Esta ultima es la que quedà pendent. En la pagina http://www.lenciclopedia.org/Especial:Preferences , en la 7ª pestanya "Llista de Seguiment", en l'ultima opcio de totes:

- Afig les pàgines que "nomeniu" "a" la llista de seguiment. Imagine que sera la forma verbal "(vosatros) nomeneu > cast. vosotros nombrais, llamais" o ""(yo) nomene > cast. yo nombro, yo llamo". En la mateixa frase tambe seria canviar la forma "a" per la forma valenciana "en".

Esta tindré que consultar-la. Mixalberto 19:20, 18 març 2009 (UTC)

Colaboración con las Baleares

Hola, estaba pensando que se podría "sugerir" a gente que se conozca el que hagan una wikia en Sa Llengo Balear. ¿Qué opináis? --Chabi 14:31, 28 març 2009 (UTC)


Chabi a Baleares sus proyectos Balearistas no es que les vayan muy bien y han caido demasiado dentro del pancatalanismo. No creo que se pueda hacer mucho ahora... Además, si hay que hacer algo, que se haga bien, no una wikia, sino una wikipedia buena y de verdad, como esta o como cualquier otra wikipedia. --Vixca Valencia 20:40, 29 març 2009 (UTC)


Creació d'artículs

Por favor. Quisiera preguntar cuales son los planes de cada usuario a corto plazo en esta Uiquipèdia (artículos para realizar, qué se cree que hay que mejorar, sugerencias, etc.)

Poned una lista aquí para que, entre todos, podamos ir aportando ideas:

  • Usuari:Chabi: Artículos necesarios, páginas de ayuda y (a largo plazo) proyectos anexos a la Uiquipèdia (Uiquillibres, por ejemplo). --Chabi 13:41, 31 març 2009 (UTC)
  • Usuari:Muçol : Fiches de països, principalment d'Àfrica. També ocasionalment pobles del Regne de Valéncia --muçol 10:34, 1 abr 2009 (UTC)
  • Usuari:Mixalberto: Yo, quan li puga tirar una maneta al traductor, aniré omplint la Llista d'artículs imprescindibles en tota enciclopèdia. Mixalberto 16:02, 1 abr 2009 (UTC)
  • Usuari:Valencian: M'agradaria continuar fent Pagines "Proyecte" de Uiquipedia que estiguen en la Portada, per a que no quede res mes buit (en roig) que sempre dona sensacio d'inacabat. Tambe biografies sobre gent relacionada en el cine, fotografia, valencians o valencianistes en general, gastronomia valenciana i artículs variats segons veig que fan falta o veig que n'hi ha un buit. I intentar organisar un poc algunes categories, si es que tinc temps.
  • Usuari:Vinatea. Yo aniré pujar artículs nous d'historia, y traduccións de temes valencians. A vore si algú li dona una ullà a la meua ortografia que pose masa catalanaes i escric una miqueta Churrencià, jeje.

Pd: Ya tinc correctors i tota la peixca, pero encara aixina....


Abril 2009

Canvi

En la pagina que ix a l'iniciar una sessió:

Has iniciat la sessió “a” Uiquipèdia com a "Usuari XX". Canviar la primera “a” pel valencià “en”.

Gracies. Es que he traduit tot lo que he pogut dels "mensages del sistema" pero este archiu en concret no el trobe per cap de puesto.

--Valencian 01:44, 8 abr 2009 (UTC)


Secció Pàgines Especials

Vaig traduir les ultimes 5-6 pagines especials que quedaven per traduir. ¿Es podria fer una Seccio de pagines especials com la de Wikipedia en castellà o català?. Es que no se quina plantilla o disseny han ficat que els queda molt bonico. Es una llastima, ara que les tenim traduides totes. Aci esta els eixemples:

Pagines especials en Wikipedia en castellà i català:

http://es.wikipedia.org/wiki/Especial:P%C3%A1ginasEspeciales

http://ca.wikipedia.org/wiki/Especial:P%C3%A0gines_especials

Valencian 01:35, 8 abr 2009 (UTC)


Portada de Uiquipedia

He sentit una cosa, igual no es cert. ¿N'hi ha un programa o aplicacio que canvia els artículs destacats de la Portada de manera aleatoria sense que els Administradors tinguen que fer res?. Es que ho he sentit. Si existix estaria be el poder aplicar-ho en Uiquipedia.

Per atra banda podriem instalar les "Cites Culturals" de Llengua i Tecnologia, que a diferencia de l'apartat "¿Ho sabies?" que n'hi ha al final de la portada, en teoria si s'actualisa automaticament cada dia. He intentat instalar-les copiant el codic fort pero no m'ix be.

http://llenguaitecnologia.com/wiki/doku.php/servicis/fortunes

Tambe es podrien ficar en la portada estes Tires Comiques en valencià que s'actualisen automaticament tambe. http://llenguaitecnologia.com/wiki/doku.php/servicis/tiraecol/index o tambe aci http://llenguaitecnologia.com/wiki/doku.php/servicis/index

Les 2 coses podrien quedar molt be en la Portada i fer-la mes dinamica i sense necessitat d'actualisar-les.

--Valencian 01:43, 8 abr 2009 (UTC)


En tot cas si que seria interessant que la portada anara canviant, tant l'articul destacat com les imàgens o lo que siga. Fa ya algun temps que està tot igual i la veritat es que cada volta tenim mes artículs i alguns d'ells prou elaborats, com el de l'imperi romà o el cafe, per eixemple. --muçol 10:14, 8 abr 2009 (UTC)


Corrector Ortografic i Diccionaris

La veritat es que veig la necessitat de que en l'Ajuda de Uiquipedia o en algun puesto ben destacat o en pagines de benvinguda o per a editar artículs, etc...clavar una recomanacio explicita en un enllaç directe tant al corrector de Word de OpenOffice de la RACV com als diccionaris on-line que tenim (RACV, SoftwareValencia, etc), perque son ferramentes indispensables per a treballar aci.

Ajudaria a evitar "caos ortografic" en Uiquipedia i a l'editar artículs o inclus erros tipografics, en el cas de l'OpenOffice 3. ¿Que vos pareix a vosatros?.

--Valencian 02:16, 8 abr 2009 (UTC)


Yo crec que seria molt recomanable que l'editor de les pàgines tinguera un corrector, o al menys que subrallara les paraules incorrectes. Si això no es puguera afegir a la tecnologia wiki, caldria que en la pàgina d'edició apareguera encara que siga un enllaç a la pàgina d'on es pot descarregar automàticament el corrector de valencià "roa-ES-val", que fa eixa funció a la perfecció.--Cavaller de la Ploma 20:32, 9 maig 2009 (UTC)


Edicio en Uiquipedia i Accents

Com a tema per a debatre, pense que yo que tal volta al final es tinga que impondre una "Norma General" de que per als tituls dels artículs i les Categories siguen tots seguint l'actual accentuacio de la RACV i si ya algu no vol accentuar dins de l'articul, con en les Normes d'El Puig anteriors, puix es respecta. Pero es que si no es un caos. Yo m'he trobat categories funcionant sense accents i en accents, cadascuna pel seu costat i artículs tambe duplicats per culpa d'aço. Sino intentem donar unes directrius arribara un dia en que n'hi haura mes "cacau" de lo que es raonable. ¿Que penseu?.

--Valencian 02:16, 8 abr 2009 (UTC)


Tota la rao. Pense que se deuria d'utilisar la normativa de la RACV tal i com es. Aço es una enciclopedia neutral i per tant se te que ajustar a la normativa que hui per hui nos regula la llengua valenciana. Si un dia la RACV modifica la normativa puix ya s'actuarà en conseqüencia. --muçol 10:09, 8 abr 2009 (UTC)


És una idea estupenda. Yo també comence a preocupar-me pel caos ortogràfic, que en els títuls dels artículs és un problema gran. Cal que ahí accentuem tots igual, i pense que lo més "llògic" és que, deixant cadascú les nostres preferències personals (tots canviariem coses!), seguim la normativa actual de la RACV. Crec que és hora de prendre una decisió en eixe sentit per als títuls dels artículs, és necessari. En quant al cos del text, suponc que serà millor prendre una decisió quan la comunitat d'editors haja aumentat i s'haja consolidat. De moment yo tracte d'escriure-ho tot en les normes oficials actuals, com és normal en tota llengua. --Cavaller de la Ploma 20:32, 9 maig 2009 (UTC)

Després, com s'ha dit,


Proyecte Portal

Tal volta algun dia seria convenient l'anar borrant algunes coses d'esta pagina, perque sino al final es fara interminable, ¿no?. ¿Com es podria organisar per a no borrar res?. Tal volta els "canvis o correccions ortografiques" si que es podrien borrar i aixina aforrar espai. Encara que tambe està l'index de "Contingut" al principi del tot. Yo, per si ad algu se li ocorrix alguna forma d'organisar-ho millor o trobeu que es podrien borrar algunes coses. Gracies.

--Valencian 02:16, 8 abr 2009 (UTC)


En Wikipedia lo que fan és archivar les discussions, portals... en carpetes internes. Eixemple: "/Proyecte:Portal/Abril_2009" i enllaçen a tots els continguts archivats des del portal.RoX 08:34, 8 abr 2009 (UTC)

Ajuda'm

Necesite la teua ajuda, he fet una taula en la llista de pobles de la província de Valéncia, te deixe la taula aci avall i avore si m'ajudes a afegir esta taula en tots els pobles que n'apareixen en ella. ¡Gràcies! :)

Pobles de la província de Valéncia · Senyera valenciana.png

Ademús · Ador · Agullent · Alaquàs · Albaida · Albal · Albalat de la Ribera · Albalat dels Sorells · Albalat dels Tarongers · Alberich · Alboraig · Alboraya · Albuixech · Alcàntera · Alcàsser · Les Alcubles · L'Alcúdia de Carlet · L'Alcúdia de Crespins · Aldaya · Alfafar · Alfara de la Baronia · Alfara del Patriarca · Alfarp · Alfarrasí · Alfauir · Algar · Algemesí · Algímia d'Alfara · Alginet · Almàssera · Almiserà · Almoines · Almussafes · Alpont · L'Alqueria de la Comtesa · Alzira · Andilla · Anna · Antella · Ares dels Olms · Atzeneta d'Albaida · Ayelo de Malferit · Ayelo de Rugat · Ayora · Barig · Barcheta · Bèlgida · Bellreguart · Bellús · Benaixeve · Benaguasil · Benavites · Beneixida · Benetússer · Beniarjó · Beniajar · Benicolet · Benicull · Benifayó · Benifairó de Valldigna · Benifairó de les Valls · Beniflà · Benigànim · Benimodo · Benimuslem · Beniparrell · Benirredrà · Benissanó · Benissoda · Benissuera · Bétera · Bicorp · Bocairent · Bolbait · Bonrepòs i Mirambell · Bufalí · Bugarra · Bunyol · Burjassot · Calles · Camporrobles · Canals · Canet d'En Berenguer · Carcaixent · Càrcer · Carlet · Carrícola · Cases Altes · Cases Baixes · Casinos · Castelló de les Gerres · Castellonet · Castielfabit · Catadau · Catarroja · Capdet de les Fonts · Cerda · Cofrents · Corbera · Cortes de Pallars · Cotes · Cullera · Chelva · Chella · Chera · Chirivella · Chest · Chiva · Chulilla · Daimús · Domenyo · Dosaigües · L'Eliana · Emperador · Énguera · Énova · Estivella · Estubeny · Faura · Favara · Foyos · La Font de la Figuera · La Font d'En Carròs · Fontanars · Fortaleny · Fuenterrobles · Gandia · Gàtova · Gavarda · Genovés · Chestalgar · Gilet · Godella · Godelleta · La Granja de la Costera · Guadasséquies · Guadassuar · Alquerieta de Guardamar · Figueroles · Loriguilla · La Llosa del Bisbe · Lloc Nou de la Corona · Llanera de Ranes · Llaurí · Llíria · Lloc Nou de Sant Jeroni · Lloc Nou d'En Fenollet · Llombay · La Llosa de Ranes · Lluchent · Macastre · Manises · Manuel · Marines · Massalavés · Massalfassar · Massamagrell · Massanassa · Meliana · Millars · Miramar · Mislata · Moixent · Moncada · Montserrat · Montaverner · Montesa · Montichelvo · Montroy · Museros · Nàquera · Navarrés · Novetlè · Oliva · Olocau · L'Olleria · Ontinyent · Otos · Paiporta · Palma de Gandia · Palmera · Palomar · Paterna · Pedralba · Petrés · Picanya · Picassent · Piles · Pinet · La Pobla de Farnals · La Pobla de Vallbona · La Pobla del Duc · La Pobla Llarga · Polinyà · Potries · Puçol · La Pobla de Sant Miquel · El Puig · Quart de les Valls · Quart de Poblet · Quartell · Quatretonda · Quesa · Rafelbunyol · Rafelcofer · Rafelguaraf · Ràfol de Salem · El Real de Gandia · Real · Requena · Ribarroja del Túria · Riola · Rocafort · Roglà i Corberà · Ròtova · Rugat · Sagunt · Salem · Sant Antoni de Benaixeve · Sant Joan d'Énova · Sedaví · Segart · Sellent · Sant Pere · Senyera · Serra · Setaigües · Silla · Simat de Valldigna · Sinarques · Sollana · Sot de Chera · Sueca · Sumacàrcer · Tavernes Blanques · Tavernes de Valldigna · Teresa de Cofrents · Terrateig · Titagües · Torrebaixa · Torrella · Torrent · Torres Torres · Tous · Toixa · Torís · Utiel · Valéncia · Vallada · Vallanca · Vallés · Venta del Moro · Vilamarchant · Vilallonga · Vilanova de Castelló · El Vilar · Villargordo del Cabriel · Vinalesa · Xalans· Xàtiva · Xeraco · Xarafull · Xeresa · Yàtova · La Yesa · Zarra

--Vixca Valencia 12:13, 8 abr 2009 (UTC)L'Enciclopèdia en Facebook

  • ¿A que esperes per a unir-te?. Ya som mes de 100 membres en el grup de Uiquipèdia en Facebook.


Encara que ya he ficat aço en Proyecte:Actualitat i Proyecte:Café, ho fique aci per a que els usuaris vagen enterant-se. --Valencian 20:02, 28 abr 2009 (UTC)Ranking de Uiquipèdia

Fa 1 semana que es pot seguir el Ranking i la Classificacio per numero d'artículs de Uiquipedia respecte ad atres Wikis en atres llengües en la pagina de Proyecte:Actualitat. Podeu actualisar-ho facilment tambe. ¡Anem avançant a tota marcha!. Enhorabona...que aço es merit de tots. --Valencian 19:57, 29 abr 2009 (UTC)


Per cert, tinc entés que les wiki-enciclòpedies de llengües sense codi "oficial" poden ser admeses entre les wikipèdies si arriben a tindre editors i artículs suficients. És cert? --Cavaller de la Ploma 20:32, 9 maig 2009 (UTC)


Puix la veritat, no tinc ni idea. Pero estaria be estar junts en les atres Wikipedies. Tinc entes que es demanà iniciar una Wikipedia en valencià en la Wikipedia oficial, pero la resposta va ser negativa. Pero pense que atres poden aclarir millor este aspecte. --Valencian 02:53, 16 maig 2009 (UTC)


Maig 2009

Nota de Prensa de Uiquipedia.org

7 de Maig de 2009


L'Enciclopèdia, l'enciclopèdia lliure en valencià, arriba als 1.000 artículs. L'enciclopèdia electrònica escrita en valencià, de consulta lliure i colaborativa, ha superat els mil artículs. Uiquipèdia se situa, aixina, en el lloc 171, d'una classificació per número d'artículs de les 266 diferents enciclopèdies de la Wikimedia Foundation.

L'artícul que ha fet els mil ha segut Milacres de Sant Vicent.

Uiquipèdia va mamprendre les seues edicions en fase de proves a finals de Novembre de 2007. Este proyecte no ha rebut en cap moment ajudes ni subvencions, i és possible gràcies a la colaboració desinteressada dels usuaris.

Uiquipèdia es consolida com a un proyecte que vol continuar complint els seus objectius de normalisació i difusió de la llengua valenciana per Internet.


Felicitats, 1.000 artículs

Bo, puix pareixia que no arribava, pero ahi estem. L'Enciclopèdia en llengua valenciana ya te els seus primers 1.000 artículs. Felicitats i enhorabona a tots. Als administradors que iniciaren este proyecte i als que ho estan continuant, dia a dia, en el seu esforç, sacrifici, temps i dedicacio personal.

Aço es una chicoteta mostra de lo que es pot fer si deixem de banda les divisions absurdes i s'unim en bona germanor i ajuntem les nostres forçes entre tots. Ara son 1.000 artículs, molt pronte seran 2.000 i 3.000...

Uiquipedia acaba d'escomençar, nomes te 1 any i 4 messos de vida, es de les "Wikis" mes jovens (per eixemple l'asturià o l'aragones tenen 5 anys), i si continuem aixina, el seu futur es mes que prometedor. Als de sempre, que quan este proyecte nomes portava 2 messos de vida, s'atreviren a vaticinar el fracas de Uiquipedia, ya podem mirar-los en una tranquila sonrisa.

A tots els que han ajudat i estan ahi dia a dia..¡Gracies!. Aço no ha fet mes que escomençar. Uiquipedia va a donar molt que parlar. ¡Avant!. Entre tots...¡clar que podem!. --Valencian 13:43, 7 maig 2009 (UTC)


Enhorabona a tots pels 1000 artículs. Crec que tots teníem ganes d'arribar! Ara cal continuar fins a l'infinit!! Yo per desgràcia per ara no tinc massa temps per a escriure artículs, pero el proyecte m'interessa molt i li desige molt d'èxit! --Cavaller de la Ploma 20:32, 9 maig 2009 (UTC)


Es un dia feliç per a tots. El valencià, la llengua valenciana es mereix tindre una Uiquipedia de primer orde. I si no tenim representants dignes al front de les nostres institucions que siguen capaços de fer gran al nostre milenari idioma, haurem de ser mosatros, gent del poble, gent de bona voluntat i gran amant de la nostra terra, els que haurem de fer-ho. ¡Avant sempre!--muçol 14:39, 7 maig 2009 (UTC)


Guia per a escriure en Valencià en Uiquipèdia

He fet una especie de guia per a escriure en valencià, pense que nos feya falta a tots, sobretot per als novells.

He intentat que servixca com a Normativa general i d'estil en Valencià i sobretot, que siga lo mes util possible per a per a editar correctament artículs en valencià en Uiquipèdia, en totes les ferramentes possibles. Ya no tenim excusa per a cometre massa erros a l'editar, jeje. M'incloc yo tambe, eh.

Espere que la trobeu adeqüada i d'utilitat. Entre tots podem millorar-la poc a poc i canviar o afegir lo que trobeu adequat canviar o afegir. --Valencian 03:43, 8 maig 2009 (UTC)


Seria interessant afegir-la a la plantilla Plantilla:Benvingut--RoX 10:09, 8 maig 2009 (UTC)

Ya està afegit en la Plantilla:Benvingut. --Valencian 22:23, 14 maig 2009 (UTC)


És importantíssim que tot lo que està escrit en la uiquipèdia estiga ben escrit. M'estime més la qualitat (de contingut i de llengua) que la quantitat (d'artículs). --Cavaller de la Ploma 20:32, 9 maig 2009 (UTC)


Organisacio del Portal Comunitari

Bo, puix he intentat organisar el Portal de la Comunitat. Espere que l'organisacio vos parega llogica i practica per a entendre-nos tots. De moment, com la participacio en el Portal Comunitari es numerosa pero no masiva, ho he archivat per anys. Pero, per eixemple l'any 2009, es podria archivar tambe per semestres o trimestres, donat que n'hi ha molta participacio enguany.

La divisio de les intervencions dels Usuaris classificada per mesos facilitara el poder archivar facilment tot per anys, semestres, trimestres o mesos. Pense que es deuria de deixar aixina.

Respecte a les divisions i subdivisions, de moment he canviat les aportacions de cada Usuari com a subdivisions de 3º nivell (en 3 ralletes), crec que es diu aixina. Es l'unica forma de que el mes i l'any, queden destacats i es puga distinguir rapidament una intervencio actual i recent d'una antiga. Pero si voleu tornem a deixar les intervencions dels Usuaris com a divisions de 2º nivell (en 2 ralletes). Com vullgau. --Valencian 14:50, 15 maig 2009 (UTC)


¿Algu pot modificar esta image?

¿Algu podria ajudar-me a modificar l'image de baix?. Es per a la Plantilla:Benvingut, en la qual ya he canviat practicament tot per a que siga util, pero me faltaria ficar en esta image el mateix text que en la 2ª image pero en llengua valenciana. Es que els programes que tinc d'edicio d'imàgens son algo fluixos i no me permeten insertar text en una image. Moltes gracies. --Valencian 14:50, 15 maig 2009 (UTC)

YA ESTÀ FET --Valencian 00:12, 15 juny 2009 (UTC)


Edicio d'anys i dates

Com voreu, estic dedicant-me a editar els anys. Es una cosa que totes les Wikis, com per eixemple la de espanyol, asturià o aragones, han fet. Editen tots els anys de colp i despres, poc a poc, van omplint-los en els artículs que van creant i afegixen senyes, dates i informacio al seu any corresponent. No podem quedar-nos arrere. Espere, dins de poc, tindre tots els anys, mesos i decades editats.

D'esta manera, en tots els anys editats, es molt mes facil i rapit afegir informacio i dates als anys mentres edites un articul que conte alguna data o fet interessant o resenyable, que son molts.

Per tant, i ho faig en nom de tots, pregariem als Usuaris i Colaboradors, que per favor, en la mida de lo possible, vagen afegint tota classe d'informacio als artículs dels anys, a l'hora d'editar i crear els seus artículs. Moltes gracies.

Si algu pot ajudar en la Plantilla:Any, tambe ho agrairia.

Els artículs dels dies i mesos. Eixemple: 14 de març, ya estan tots els dies de l'any editats. Se poden anar omplint poc a poc, conforme anem editant nous artículs o revisant uns atres. Crec que han quedat be. Han fet falta editar mes plantilles que en els anys, pero per contra resulten mes senzilles. --Valencian 03:21, 26 maig 2009 (UTC)

Gracies. --Valencian 15:45, 25 maig 2009 (UTC)


Juny 2009

Portada

Com voreu s'ha reordenat un poc la Portada de Uiquipedia. Crec que ha quedat be, en totes les seccions i botons actius. Si teniu sugerencies o idees per a la Portada de Uiquipèdia...¡Avant!. Gracies. --Valencian 13:24, 10 juny 2009 (UTC)


Articuls Destacats

Solicite l'ajuda per a la Seccio Proyecte:Artículs destacats. ¿Algu sap o pot reajustar est articul?. Esta desajustat des de fa molt de temps. Ho he millorat lo que he pogut, pero no funciona be.

Tambe pense que seria bo que anarem tots proponent mes artículs destacats, en artículs especialment bons o treballats, ya que actualment nomes n'hi han 16 artículs destacats. Seria molt bo per a tindre mes varietat de temes a l'hora de triar artículs per a la Portada de Uiquipedia. Moltes gracies. --Valencian 13:24, 10 juny 2009 (UTC)


Embaixada i idiomes

S'ha creat l'Embaixada de Uiquipedia. Es una seccio que totes les Wikis tenen per a atendre a Usuaris que no entenen o parlen la llengua en la que està feta la Wiki. Estaria molt be que tots nos anarem apuntant en les llengües en les que pensem que podem ajudar. Queden moltes llengües per completar. Moltes gracies. --Valencian 13:31, 10 juny 2009 (UTC)


Nota de Prensa de Uiquipedia.org

18 de Juny 2009

Uiquipèdia, l'enciclopèdia lliure en valencià, alcança els 5000 artículs

L'enciclopèdia que qualsevol pot editar i ampliar, ha superat els cinc mil artículs en valencià. Este proyecte pretén fer una enciclopèdia electrònica en valencià de contingut lliure i oberta a tots.

Uiquipèdia té com a objectius crear una gran enciclopèdia lliure en valencià i contribuir a la difusió i al coneiximent de la cultura, la llengua i l'història valenciana a través d'Internet.

Fon creada en Decembre de 2007 i es l'única enciclopèdia lliure en valencià que existix en Internet.

Uiquipèdia se situaria, aixina, en el lloc 111, d'una classificació per número d'artículs de les 266 diferents enciclopèdies de la Wikimedia Foundation.

L'artícul que ha fet els cinc mil ha segut Sigle d'Or valencià. El contingut de la wikipedia en valencià està llicenciat baix els térmens de la llicència GFDL. Lo que implica que tot lo mon pot utilisar lliurement els artículs, copiar-los, distribuir-los i editar-los, complint dos requisits: citar la font de l'informació, i especificar una llicència GFDL, o compatible.

Esta plana web sense cap dubte és un eixemple d'altruisme ya que la comunitat internauta està cada dia més conscient del seu poder difusor de coneiximent i cultura i té clar que l'esforç individual de cada u dels que contribuïdors anirà en benefici de tota la comunitat.


Webs d'ajuda per a biografies de valencians

Estos portals poden servir-nos com a guies o inspiracio per a elaborar biografies de personalitats valencianes que encara no tenen el seu articul en Uiquipèdia. Si trobes alguna pagina mes que siga util, afegix-la. Gracies. --Valencian 02:17, 21 juny 2009 (UTC)


Juliol 2009

Les Normes d'El Puig necessiten una revisió

Actualitat/ Segons l’enquesta de LlenguaValencianaSi.com el 51% de les persones han votat que les Normes d'El Puig necessiten una revisió i que eixa revisió no deuria de ser unilateralment per part de la RACV, sino intentant arreplegar totes les sensibilitats que utilisem la llengua valenciana per a que aixina tots pugam sentir-la com a pròpia. Quan al valencianisme li donen veu per a expresar-se, ix a la llum que majoritariament la gent no està d'acort en una "veu unica". --Vixca Valencia 08:06, 27 juny 2009 (UTC)


Home, yo pense que lo de revisar la normativa es una cosa molt seria que han de decidir principalment la RACV, consensuant en les principals associacions culturals, com lo Rat Penat i l'Institut d'Estudis Valencians, per eixemple, i sempre consultant a contrastats filolecs en llengua valenciana. Crec que nosatros tenim poc a dir en este tema, al manco en esta web. --muçol 08:06, 29 juny 2009 (UTC)


Yo crec que no es tracta de que Uiquipèdia tinga que normativisar o regular la llengua valenciana per a res. Es tracta d'informar d'una noticia que, a priori, interessa a tots i que reflexa el sentir de molta gent. Tal volta seria bo que la RACV escoltara la veu dels seus. --Valencian 21:41, 30 juny 2009 (UTC)


Este tema és molt sério. I l'enquesta de la que parleu no ho és gens. Primer que res formula la pregunta en un valencià pobríssim (Las normas de El Puig...). Són eixes les reformes que volen fer els impulsors de l'enquesta? En segon lloc l'enquesta l'han contestada internautes anònims dels que no es pot saber ni si són usuaris de les normes del Puig. Lo que seria interessant és saber la resposta oficial de les principals associacions valencianistes. --Cavaller de la Ploma 23:42, 30 jul 2009 (UTC)


Uiquipèdia en Valencià alcança la seua maxima classificació

Uiquipedia en Valencià ha alcançat hui dia 29 de Juliol la seua classificació mes alta dins del Ranking de Uiquipèdies, en 5.250 artículs, arribant al número 108 d'un total de 267 wikis. ¡Enhorabona a tots!.

--Valencian 01:18, 29 jul 2009 (UTC)


Cada volta mes propet d'aplegar al top 100 :-D --muçol 08:05, 5 ag 2009 (UTC)


Setembre 2009

El repte dels 6.000 artículs

Comentava l'atre dia en atre usuari de Uiquipedia, que estaria be arribar als 6.000 artículs d'ací a Nadals i celebrar els 6.000 artículs en una copeta de cava valencià en la ma estos nadals. ¿Que vos pareix l'idea?.Yo pense que poc a poc podem arribar.

Nomes nos falten 600 artículs i queden casi 4 mesos sancers. Ya ho conseguirem en els 5.000 artículs, que arribarem inclús abans de lo que pensàvem. Crec que esta volta segur que també podem conseguir-ho poc a poc. --Valencian 21:05, 9 set 2009 (UTC)


Advertencia per archius i imàgens

Degut a que varis usuaris han tingut problemes al pujar imàgens que en els tituls portaven accents i aixo comporta erros en la seua visualisacio, s'ha inclos la següent advertencia en un lloc destacat de la Seccio "Pujar image" per a evitar-ho i per a que tots ho tingam en conte.

Important: Tin en conte que els títuls dels archius no han de portar accents, sino no es visualisaran correctament. --Valencian 22:11, 21 set 2009 (UTC)


Octubre 2009

II Encontre de Noves Tecnologies en Llengua Valenciana

Novembre 2009

Ranking de Uiquipèdia

¡Enhorabona a tots!...¡Anem en decisio a pels 6.000 artículs per a celebrar un Bon Nadal i fi d'any!. --Valencian 00:06, 27 nov 2009 (UTC)