Usuari:Chabi

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Chabi
Yo
Yes check.gif Est usuari utilisa correctors i diccionaris de valencià en internet per a editar artículs en L'Enciclopèdia i cuida la llengua valenciana
EscudoIberia.JPG Este enciclopediste se sent ciutadà de l'Unió Ibèrica.
Bandeira Federalista Ibérica (1854).svg Este enciclopediste creu que els pobles i regions d'Iberia formen una unitat natural.
Valencià mai català Est usuari no reconeix la falsa unitat del català i el valencià.

Hola, ya fa uns anys que estic en esta Uiquipèdia, ajudant a que la llengua valenciana tinga més presencia en internet.

Sobre la llengua valenciana

Defenc el valencià com a llengua diferent del català i crec que l'única acadèmica que pot normalisar esta llengua es la RACV. També defenc l'us de l'accentuació en valencià.

A causa de la situació que patix la llengua valenciana, crec que l'us d'internet és la millor ferramenta per a evitar l'extinció i la glotofàgia de la llengua per part del català. Ademés, com tota llengua chicoteta, i en l'avanç de l'anglés en tots els àmbits, és necessari impulsar la creació de tot tipo de productes llingüístics (software en valencià, per eixemple) i utilisar la llengua valenciana en tots el àmbits possibles (des de la llectura de noveles fins a la creació de artículs sobre física quàntica).

Defensa de la llengua

La millor manera de defendre la llengua valenciana és parlant-la sempre que es puga, llegint en valencià, escoltant música en valencià i estudiant la llengua.

Crec que estaria be fer una llista comparativa dels térmens que existixen en valencià i en catlencià aixina com un diccionari que establixca les diferències en les atres llengües romàniques, especialment, el català i el balear.

També pense que la RACV deuria escriure diccionaris especialisats, sobre tot de ciències per a expandir el valencià en totes les àrees del saber.