Barri de "El Calvari"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Avd. Burjassot en el Barri de “El Calvari” (Valéncia

El Calvari (en castellà El Calvari) és un barri de la ciutat de Valéncia (Espanya), pertanyent al districte de Campanar. La seua població en l'any 2017 era de 4.741 habitants. La densitat de la població és de 504,4.[1]

Llímits

Situació de "El Calvari" dins del municipi de Valéncia

Està situat al noroest de la ciutat i llimita al nort en el barri de Benicalap, a l'est en Marchalenes, al sur en Les Tendetes i a l'oest en Campanar.

Història

El barri és un dels de menor extensió del municipi. En ell convergixen les avingudes de Burjassot, Campanar i General Avilés. El nom del barri prové de l'antic calvari de Campanar, situat entre dita població i la de Benicalap.

Des del sigle XIX abdós poblacions formen part del municipi de Valéncia, i l'urbanisació progressiva de la zona han portat a la presència d'un continu urbà. El lloc era també punt de creuament dels camins de Valéncia a Burjassot (actual avinguda de Burjassot) i a Paterna (l'únic restant d'esta via en el barri és el carrer Gil Roger). Dos braços de la séquia de Mestalla, el braç de Petra i el braç d’Algirós recorrien el territori, el primer per la calle Doctor Nicasio Benlloch i el segon per la d'Hipólito Rovira.

Galeria d'imàgens

Referències

  1. «Districte 04. Campanar Barri 3. El Calvari» (en valencià i castellàl). Oficina d'Estadística. Ajuntament de Valéncia (2009). Archivat des d'el original, el 3 de març de 2016. Consultat el 17 d’octubre de 2010.

Enllaços externs

Commons