Proyecte:Portal
- Benvingut al Portal Comunitari de Uiquipèdia, un lloc a on podràs enterar-te de tot lo que succedïx en la Uiquipèdia.
- Ademés, pots descobrir i colaborar en les tasques programades o unir-te als proyectes de colaboració.
- Pots vore les últimes edicions en els canvis recents o en els artículs nous.
Embajada / Embassy / Embaixada
- Si no hablas valenciano y necesitas ayuda, puedes visitar nuestra Embajada.
- If you don't speak Valencian, you can visit our Embassy.
Portal Comunitari
Archius
Consulta ací els archius del Portal de la Comunitat de dates anteriors.
- Archiu Any 2008
- Archiu Any 2009 (Actualment de Giner-2009 / Març 2009)
Any 2009
Abril 2009
Canvi
En la pagina que ix a l'iniciar una sessió:
Has iniciat la sessió “a” Uiquipèdia com a "Usuari XX". Canviar la primera “a” pel valencià “en”.
Gracies. Es que he traduit tot lo que he pogut dels "mensages del sistema" pero este archiu en concret no el trobe per cap de puesto.
--Valencian 01:44, 8 abr 2009 (UTC)
Secció Pàgines Especials
Vaig traduir les ultimes 5-6 pagines especials que quedaven per traduir. ¿Es podria fer una Seccio de pagines especials com la de Wikipedia en castellà o català?. Es que no se quina plantilla o disseny han ficat que els queda molt bonico. Es una llastima, ara que les tenim traduides totes. Aci esta els eixemples:
Pagines especials en Wikipedia en castellà i català:
http://es.wikipedia.org/wiki/Especial:P%C3%A1ginasEspeciales
http://ca.wikipedia.org/wiki/Especial:P%C3%A0gines_especials
Valencian 01:35, 8 abr 2009 (UTC)
Portada de Uiquipedia
He sentit una cosa, igual no es cert. ¿N'hi ha un programa o aplicacio que canvia els articuls destacats de la Portada de manera aleatoria sense que els Administradors tinguen que fer res?. Es que ho he sentit. Si existix estaria be el poder aplicar-ho en Uiquipedia.
Per atra banda podriem instalar les "Cites Culturals" de Llengua i Tecnologia, que a diferencia de l'apartat "¿Ho sabies?" que n'hi ha al final de la portada, en teoria si s'actualisa automaticament cada dia. He intentat instalar-les copiant el codic fort pero no m'ix be.
http://llenguaitecnologia.com/wiki/doku.php/servicis/fortunes
Tambe es podrien ficar en la portada estes Tires Comiques en valencià que s'actualisen automaticament tambe. http://llenguaitecnologia.com/wiki/doku.php/servicis/tiraecol/index o tambe aci http://llenguaitecnologia.com/wiki/doku.php/servicis/index
Les 2 coses podrien quedar molt be en la Portada i fer-la mes dinamica i sense necessitat d'actualisar-les.
--Valencian 01:43, 8 abr 2009 (UTC)
En tot cas si que seria interesant que la portada anara canviant, tant l'articul destacat com les imagens o lo que siga. Fa ya algun temps que està tot igual i la veritat es que cada volta tenim mes articuls i alguns d'ells prou elaborats, com el de l'imperi romà o el cafe, per eixemple. --muçol 10:14, 8 abr 2009 (UTC)
Corrector Ortografic i Diccionaris
La veritat es que veig la necessitat de que en l'Ajuda de Uiquipedia o en algun puesto ben destacat o en pagines de benvinguda o per a editar articuls, etc...clavar una recomanacio explicita en un enllaç directe tant al corrector de Word de OpenOffice de la RACV com als diccionaris on-line que tenim (RACV, SoftwareValencia, etc), perque son ferramentes indispensables per a treballar aci.
Ajudaria a evitar "caos ortografic" en Uiquipedia i a l'editar articuls o inclus erros tipografics, en el cas de l'OpenOffice 3. ¿Que vos pareix a vosatros?.
--Valencian 02:16, 8 abr 2009 (UTC)
Yo crec que seria molt recomanable que l'editor de les pàgines tinguera un corrector, o al menys que subrallara les paraules incorrectes. Si això no es puguera afegir a la tecnologia wiki, caldria que en la pàgina d'edició apareguera encara que siga un enllaç a la pàgina d'on es pot descarregar automàticament el corrector de valencià "roa-ES-val", que fa eixa funció a la perfecció.--Cavaller de la Ploma 20:32, 9 maig 2009 (UTC)
Edicio en Uiquipedia i Accents
Com a tema per a debatre, pense que yo que tal volta al final es tinga que impondre una "Norma General" de que per als tituls dels articuls i les Categories siguen tots seguint l'actual accentuacio de la RACV i si ya algu no vol accentuar dins de l'articul, con en les Normes d'El Puig anteriors, puix es respecta. Pero es que si no es un caos. Yo m'he trobat categories funcionant sense accents i en accents, cadascuna pel seu costat i articuls tambe duplicats per culpa d'aço. Sino intentem donar unes directrius arribara un dia en que n'hi haura mes "cacau" de lo que es raonable. ¿Que penseu?.
--Valencian 02:16, 8 abr 2009 (UTC)
Tota la rao. Pense que se deuria d'utilisar la normativa de la RACV tal i com es. Aço es una enciclopedia neutral i per tant se te que ajustar a la normativa que hui per hui nos regula la llengua valenciana. Si un dia la RACV modifica la normativa puix ya s'actuarà en conseqüencia. --muçol 10:09, 8 abr 2009 (UTC)
És una idea estupenda. Yo també comence a preocupar-me pel caos ortogràfic, que en els títuls dels artículs és un problema gran. Cal que ahí accentuem tots igual, i pense que lo més "llògic" és que, deixant cadascú les nostres preferències personals (tots canviariem coses!), seguim la normativa actual de la RACV. Crec que és hora de prendre una decisió en eixe sentit per als títuls dels artículs, és necessari. En quant al cos del text, suponc que serà millor prendre una decisió quan la comunitat d'editors haja aumentat i s'haja consolidat. De moment yo tracte d'escriure-ho tot en les normes oficials actuals, com és normal en tota llengua. --Cavaller de la Ploma 20:32, 9 maig 2009 (UTC)
Després, com s'ha dit,
Proyecte Portal
Tal volta algun dia seria convenient l'anar borrant algunes coses d'esta pagina, perque sino al final es fara interminable, ¿no?. ¿Com es podria organisar per a no borrar res?. Tal volta els "canvis o correccions ortografiques" si que es podrien borrar i aixina aforrar espai. Encara que tambe està l'index de "Contingut" al principi del tot. Yo, per si ad algu se li ocorrix alguna forma d'organisar-ho millor o trobeu que es podrien borrar algunes coses. Gracies.
--Valencian 02:16, 8 abr 2009 (UTC)
- En Wikipedia lo que fan és archivar les discussions, portals... en carpetes internes. Eixemple: "/Proyecte:Portal/Abril_2009" i enllaçen a tots els continguts archivats des de el portal.RoX 08:34, 8 abr 2009 (UTC)
Ajuda'm
Necesite la teua ajuda, he fet una taula en la llista de pobles de la província de Valéncia, te deixe la taula aci avall i avore si m'ajudes a afegir esta taula en tots els pobles que n'apareixen en ella. ¡Gràcies! :)
--Vixca Valencia 12:13, 8 abr 2009 (UTC)
Uiquipèdia en Facebook
- Uiquipèdia en Llengua Valenciana també està present en Facebook. Puncha en l'enllaç Usuaris de Uiquipèdia i unix-te al Grup de Uiquipèdia en Facebook.
- ¿A que esperes per a unir-te?. Ya som mes de 100 membres en el grup de Uiquipèdia en Facebook.
Encara que ya he ficat aço en Proyecte:Actualitat i Proyecte:Café, ho fique aci per a que els usuaris vagen enterant-se.
--Valencian 20:02, 28 abr 2009 (UTC)
Ranking de Uiquipèdia
Fa 1 semana que es pot seguir el Ranking i la Classificacio per numero d'articuls de Uiquipedia respecte ad atres Wikis en atres llengües en la pagina de Uiquipèdia:Actualitat. Podeu actualisar-ho facilment tambe. ¡Anem avançant a tota marcha!. Enhorabona...que aço es merit de tots. --Valencian 19:57, 29 abr 2009 (UTC)
Per cert, tinc entés que les wiki-enciclòpedies de llengües sense codi "oficial" poden ser admeses entre les wikipèdies si arriben a tindre editors i artículs suficients. És cert? --Cavaller de la Ploma 20:32, 9 maig 2009 (UTC)
Puix la veritat, no tinc ni idea. Pero estaria be estar junts en les atres Wikipedies. Tinc entes que es demanà iniciar una Wikipedia en valencià en la Wikipedia oficial, pero la resposta va ser negativa. Pero pense que atres poden aclarir millor este aspecte. --Valencian 02:53, 16 maig 2009 (UTC)
Maig 2009
Nota de Prensa de Uiquipedia.org
7 de Maig de 2009
Uiquipèdia, l'enciclopèdia lliure en valencià, arriba als 1.000 artículs. L'enciclopèdia electrònica escrita en valencià, de consulta lliure i colaborativa, ha superat els mil artículs. Uiquipèdia se situa, aixina, en el lloc 171, d'una classificació per número d'artículs de les 266 diferents enciclopèdies de la Wikimedia Foundation.
L'artícul que ha fet els mil ha segut Milacres de Sant Vicent.
Uiquipèdia va mamprendre les seues edicions en fase de proves a finals de Novembre de 2007. Este proyecte no ha rebut en cap moment ajudes ni subvencions, i és possible gràcies a la colaboració desinteressada dels usuaris.
Uiquipèdia es consolida com a un proyecte que vol continuar complint els seus objectius de normalisació i difusió de la llengua valenciana per Internet.
Felicitats, 1.000 articuls
Bo, puix pareixia que no arribava, pero ahi estem. Uiquipèdia en llengua valenciana ya te els seus primers 1.000 artículs. Felicitats i enhorabona a tots. Als administradors que iniciaren este proyecte i als que ho estan continuant, dia a dia, en el seu esforç, sacrifici, temps i dedicacio personal.
Aço es una chicoteta mostra de lo que es pot fer si deixem de banda les divisions absurdes i s'unim en bona germanor i ajuntem les nostres forçes entre tots. Ara son 1.000 articuls, molt pronte seran 2.000 i 3.000...
Uiquipedia acaba d'escomençar, nomes te 1 any i 4 messos de vida, es de les "Wikis" mes jovens (per eixemple l'asturià o l'aragones tenen 5 anys), i si continuem aixina, el seu futur es mes que prometedor. Als de sempre, que quan este proyecte nomes portava 2 messos de vida, s'atreviren a vaticinar el fracas de Uiquipedia, ya podem mirar-los en una tranquila sonrisa.
A tots els que han ajudat i estan ahi dia a dia..¡Gracies!. Aço no ha fet mes que escomençar. Uiquipedia va a donar molt que parlar. ¡Avant!. Entre tots...¡clar que podem!. --Valencian 13:43, 7 maig 2009 (UTC)
Enhorabona a tots pels 1000 artículs. Crec que tots teníem ganes d'arribar! Ara cal continuar fins a l'infinit!! Yo per desgràcia per ara no tinc massa temps per a escriure artículs, pero el proyecte m'interessa molt i li desige molt d'èxit! --Cavaller de la Ploma 20:32, 9 maig 2009 (UTC)
Es un dia feliç per a tots. El valencià, la llengua valenciana es mereix tindre una Uiquipedia de primer orde. I si no tenim representants dignes al front de les nostres institucions que siguen capaços de fer gran al nostre milenari idioma, haurem de ser mosatros, gent del poble, gent de bona voluntat i gran amant de la nostra terra, els que haurem de fer-ho. ¡Avant sempre!--muçol 14:39, 7 maig 2009 (UTC)
Guia per a escriure en Valencià en Uiquipèdia
He fet una especie de guia per a escriure en valencià en Uiquipèdia, pense que nos feya falta a tots, sobretot per als novells.
He intentat que servixca com a Normativa general i d'estil en Valencià i sobretot, que siga lo mes util possible per a per a editar correctament artículs en valencià en Uiquipèdia, en totes les ferramentes possibles. Ya no tenim excusa per a cometre massa erros a l'editar, jeje. M'incloc yo tambe, eh.
Espere que la trobeu adeqüada i d'utilitat. Entre tots podem millorar-la poc a poc i canviar o afegir lo que trobeu adequat canviar o afegir. --Valencian 03:43, 8 maig 2009 (UTC)
- Seria interessant afegir-la a la plantilla Plantilla:Benvingut--RoX 10:09, 8 maig 2009 (UTC)
Ya està afegit en la Plantilla:Benvingut. --Valencian 22:23, 14 maig 2009 (UTC)
És importantíssim que tot lo que està escrit en la uiquipèdia estiga ben escrit. M'estime més la qualitat (de contingut i de llengua) que la quantitat (d'artículs). --Cavaller de la Ploma 20:32, 9 maig 2009 (UTC)
Organisacio del Portal Comunitari
Bo, puix he intentat organisar el Portal de la Comunitat. Espere que l'organisacio vos parega llogica i practica per a entendre-nos tots. De moment, com la participacio en el Portal Comunitari es numerosa pero no masiva, ho he archivat per anys. Pero, per eixemple l'any 2009, es podria archivar tambe per semestres o trimestres, donat que n'hi ha molta participacio enguany.
La divisio de les intervencions dels Usuaris classificada per mesos facilitara el poder archivar facilment tot per anys, semestres, trimestres o mesos. Pense que es deuria de deixar aixina.
Respecte a les divisions i subdivisions, de moment he canviat les aportacions de cada Usuari com a subdivisions de 3º nivell (en 3 ralletes), crec que es diu aixina. Es l'unica forma de que el mes i l'any, queden destacats i es puga distinguir rapidament una intervencio actual i recent d'una antiga. Pero si voleu tornem a deixar les intervencions dels Usuaris com a divisions de 2º nivell (en 2 ralletes). Com vullgau. --Valencian 14:50, 15 maig 2009 (UTC)
¿Algu pot modificar esta image?
¿Algu podria ajudar-me a modificar l'image de baix?. Es per a la Plantilla:Benvingut, en la qual ya he canviat practicament tot per a que siga util, pero me faltaria ficar en esta image el mateix text que en la 2ª image pero en llengua valenciana. Es que els programes que tinc d'edicio d'imagens son algo fluixos i no me permeten insertar text en una image. Moltes gracies. --Valencian 14:50, 15 maig 2009 (UTC)
YA ESTÀ FET --Valencian 00:12, 15 juny 2009 (UTC)
Edicio d'anys i dates
Com voreu, estic dedicant-me a editar els anys. Es una cosa que totes les Wikis, com per eixemple la de espanyol, asturià o aragones, han fet. Editen tots els anys de colp i despres, poc a poc, van omplint-los en els articuls que van creant i afegixen senyes, dates i informacio al seu any corresponent. No podem quedar-nos arrere. Espere, dins de poc, tindre tots els anys, mesos i decades editats.
D'esta manera, en tots els anys editats, es molt mes facil i rapit afegir informacio i dates als anys mentres edites un articul que conte alguna data o fet interessant o resenyable, que son molts.
Per tant, i ho faig en nom de tots, pregariem als Usuaris i Colaboradors, que per favor, en la mida de lo possible, vagen afegint tota classe d'informacio als articuls dels anys, a l'hora d'editar i crear els seus articuls. Moltes gracies.
Si algu pot ajudar en la Plantilla:Any, tambe ho agrairia.
Els articuls dels dies i mesos. Eixemple: 14 de març, ya estan tots els dies de l'any editats. Se poden anar omplint poc a poc, conforme anem editant nous articuls o revisant uns atres. Crec que han quedat be. Han fet falta editar mes plantilles que en els anys, pero per contra resulten mes senzilles. --Valencian 03:21, 26 maig 2009 (UTC)
Gracies. --Valencian 15:45, 25 maig 2009 (UTC)
Juny 2009
Portada
Com voreu s'ha reordenat un poc la Portada de Uiquipedia. Crec que ha quedat be, en totes les seccions i botons actius. Si teniu sugerencies o idees per a la Portada de Uiquipèdia...¡Avant!. Gracies. --Valencian 13:24, 10 juny 2009 (UTC)
Articuls Destacats
Solicite l'ajuda per a la Seccio Uiquipèdia:Artículs destacats. ¿Algu sap o pot reajustar est articul?. Esta desajustat des de fa molt de temps. Ho he millorat lo que he pogut, pero no funciona be.
Tambe pense que seria bo que anarem tots proponent mes articuls destacats, en articuls especialment bons o treballats, ya que actualment nomes n'hi han 16 articuls destacats. Seria molt bo per a tindre mes varietat de temes a l'hora de triar articuls per a la Portada de Uiquipedia. Moltes gracies. --Valencian 13:24, 10 juny 2009 (UTC)
Embaixada i idiomes
S'ha creat l'Embaixada de Uiquipedia. Es una seccio que totes les Wikis tenen per a atendre a Usuaris que no entenen o parlen la llengua en la que està feta la Wiki. Estaria molt be que tots nos anarem apuntant en les llengües en les que pensem que podem ajudar. Queden moltes llengües per completar. Moltes gracies. --Valencian 13:31, 10 juny 2009 (UTC)
Nota de Prensa de Uiquipedia.org
18 de Juny 2009
Uiquipèdia, l'enciclopèdia lliure en valencià, alcança els 5000 artículs
L'enciclopèdia que qualsevol pot editar i ampliar, ha superat els cinc mil artículs en valencià. Este proyecte pretén fer una enciclopèdia electrònica en valencià de contingut lliure i oberta a tots.
Uiquipèdia té com a objectius crear una gran enciclopèdia lliure en valencià i contribuir a la difusió i al coneiximent de la cultura, la llengua i l'història valenciana a través d'Internet.
Fon creada en Decembre de 2007 i es l'única enciclopèdia lliure en valencià que existix en Internet.
Uiquipèdia se situaria, aixina, en el lloc 111, d'una classificació per número d'artículs de les 266 diferents enciclopèdies de la Wikimedia Foundation.
L'artícul que ha fet els cinc mil ha segut Segle d'Or valencià. El contingut de la wikipedia en valencià està llicenciat baix els térmens de la llicència GFDL. Lo que implica que tot lo mon pot utilisar lliurement els artículs, copiar-los, distribuir-los i editar-los, complint dos requisits: citar la font de l'informació, i especificar una llicència GFDL, o compatible.
Esta plana web sense cap dubte és un eixemple d'altruisme ya que la comunitat internauta està cada dia més conscient del seu poder difusor de coneiximent i cultura i té clar que l'esforç individual de cada u dels que contribuïdors anirà en benefici de tota la comunitat.
Webs d'ajuda per a biografies de valencians
Estos portals poden servir-nos com a guies o inspiracio per a elaborar biografies de personalitats valencianes que encara no tenen el seu articul en Uiquipèdia. Si trobes alguna pagina mes que siga util, afegix-la. Gracies. --Valencian 02:17, 21 juny 2009 (UTC)
- Escritors valencians en AELLVA
- "Ma Vida" de Llenguavalencianasi.com
- Famosos Valencians de "Las Provincias"
Juliol 2009
Escriu ací la teua intervenció si ho fas en el mes de Juliol 2009.
Les Normes de El Puig necessiten una revisió
Actualitat/ Segons l’enquesta de llenguavalencianasi, el 51% de les persones han votat que les Normes de El Puig necesiten una revisió i que eixa revisió no deuria de ser unilateralment per part de la RACV, sino intentant arreplegar totes les sensibilitats que utilisem la llengua valenciana per a que aixina tots pugam sentir-la com a pròpia, quan al valencianisme li donen veu per a expresar-se, ix a la llum que majoritariament la gent no està d'acort en una "veu unica"