Usuari discussió:Vixca Valencia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
¡Hola, Vixca Valencia!. Te donem la benvinguda a L'Enciclopèdia en valencià
Gràcies per participar en el proyecte. Esperem que la colaboració te resulte agradable i que aprofites la teua estància ací.
L'Enciclopèdia en valencià és una enciclopèdia de contingut lliure que va nàixer en decembre de 2007; des de llavors s'han fixat varis principis definits per la comunitat. Per favor, dedica un temps per a explorar els temes següents, abans d'escomençar a editar en L'Enciclopèdia.
Els 5 pilars de L'Enciclopèdia.
Principis fonamentals del proyecte
.
Ajuda.
Manual general de L'Enciclopèdia
.
Tutorial.
Solicita ajuda personalisada en les teues primeres edicions
.
Zona de proves.
Per a que realises proves d'edició
.
Portal de la Comunitat.
Portal a on debatre en atres usuaris i sobre L'Enciclopèdia
.
Escriure correctament en valencià
Utilisa totes les ferramentes per a escriure articuls en valencià
Coses que no es deuen fer.
Resum d'erros més comuns a evitar
.
Deprén a editar pàgines.
Guia per a crear artículs
.
Actualitat en L'Enciclopèdia.
L'actualitat i senyes actuals sobre L'Enciclopèdia
.
Buscar en L'Enciclopèdia.
Busca tot lo que vullgues en L'Enciclopèdia
.
Café.
A on pots preguntar a atres enciclopedistes
.
Com utilisar Plantilles.
Un resum de com utilisar plantilles i quadros

Si no hablas valenciano puedes leer la versión en castellano de esta pagina y visitar nuestra Embajada y la introdución sobre L'Enciclopèdia en castellano.

If you don't speak Valencian, you can read the English version of this page and our Embassy and the introduction about L'Enciclopèdia in English.


Esta es la teua pàgina de discussió, en la qual pots rebre mensages d'atres enciclopedistes. Per a deixar un mensage a atre enciclopediste deus escriure en la seua pàgina de discussió, si no, no serà notificat. Al final del mensage deus firmar escrivint quatre ~~~~ o pressionant el botó mostrat en l'image. Recorda que els artículs no se firmen.


Esperem que passes bons moments en L'Enciclopèdia en valencià.--Admin 21:48, 17 gin 2009 (UTC)

Per favor, intenta no desprestigiar les contribucions d'atres usuaris, Uiquipèdia és una enciclopèdia colaborativa de voluntaris, i és millor aportar unes sugerències sense calificar negativament les contribucions dels usuaris inexperts.--Admin 21:48, 17 gin 2009 (UTC)

Artícul/image destacada

Efectivament, l'image i l'artícul destacat se tenen que anar canviant, la idea és fer com en la wikipedia en castellà: http://es.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Art%C3%ADculos_buenos , De moment, qualsevol artícul que estiga complet i haja segut calificat com a artícul bo en wikipedia, pot ser-ho en uiquipèdia. Propon un artícul, i una image i la pose per a anar canviant mentres se crea eixa secció en votacions. L'erro de traducció que m'ha comentat no ho he trobat, copia la frase i la trobaré, gràcies--Admin 22:08, 17 gin 2009 (UTC)

De moment lo que fa falta és un artícul i atra image destacada no un artícul bo, aixina que el que has propost servix, pronte ho penjaré com a destacat. --Admin 22:22, 17 gin 2009 (UTC)

Plantilla:Infobox països

Perodna, he visto que en esa plantilla, parámetros como la capital, la población, la ciudad más poblada, la forma de gobierno, el presidente y las lenguas están centradas. ¿Se quiere poner así o es que no se sabe como cambiarlo? Si se quiere cambiar, yo puedo intentarlo. --Chabi 11:35, 18 gin 2009 (UTC)

Ya la he cambiado. Iré haciendo modificaciones si se quieren cambiar la imagen pero creo que por ahora está bien así. --Chabi 12:28, 18 gin 2009 (UTC)

Un favor

¿Me podrías traducir este artículo al valenciano, por favor? --Chabi 12:32, 18 gin 2009 (UTC)

Muchas gracias, de verdad y perdona las molestias. --Chabi 12:46, 18 gin 2009 (UTC)

Plantilla:Medaller Olimpic Estiu

Creo que ya está. Le falta la plantilla de documentación. No sé si ponerla o no porque es casi todo letra y yo no la podría traducir. --Chabi 13:50, 18 gin 2009 (UTC)


Correcció llingüística

He estat observant el principi de l'artícul Andorra, que has traduït tu, i veig que eres partidari de les reformes normatives de la web Idioma Valencià, com són la supressió dels guions i apòstrofs entre els verps i els pronoms (ex: diferenciarla, diferenciar-la), o la caiguda de les des (forces armaes, fortificà, forces armades, fortificada). Són totes propostes acceptables, pero que per sort o per desgràcia encara no han segut acceptades per la majoria del valencianisme. Per això no deuen ser usades en una enciclopèdia, ya que esta deu ser objectiva i neutral, no partidista ni personal. Has de tindre en conte que això de la web Idioma Valencià és únicament una série de propostes i no una normativa completa. Yo et recomane que seguixques les normes de la RACV, si vols en l'accentuació antiga, i que t'aprofites dels [programes informàtics] que existixen per a corregir els texts. Aixina evitaràs castellanismes grotescs com estos que has escrit: el vall (la vall), diezmo (delme), Vizcomtat (Vescomtat), obisp (bisbe), qüentes públiques (contes públics), quartel (quartell), navarro (navarrés), Carlomagno (Carlemany), recivir (rebre), Carlos el Calvo (Carles el Calp), o formes completament inexistents com concedre (concedir), o plurals catalans com arbustos (arbusts). Evidentment totes estes formes són inadmissibles en valencià i res tenen a vore en els "castellanismes consolidats" que la web Idioma Valencià propon acceptar. Pensa-t'ho! --Cavaller de la Ploma 00:40, 20 gin 2009 (UTC)

No se qui t'ha dit que pots escriure en la normativa que propon Coalicio Valenciana o Idioma Valencià, pero a mi me digueren que ací només se poden utilisar les normes d'El Puig, les de 1982 o les de 2003. Encara que utilisar les dos normatives és un poc caos, ya que els enllaços interns i les categories estan duplicades en accents i sense. Quan tingam el traductor automàtic (si, ho anem a tindre i no deu quedar molt) serà en accents i mos aforrarà molt de treball.--RoX 22:28, 20 gin 2009 (UTC)

Chiquets, normativa valenciana només n'hi ha una: les normes del Puig. Simplement ha tingut unes poques reformes a lo llarc dels anys, com qualsevol normativa de qualsevol llengua. La primera reforma reduí l'us dels accents, que era excessiu en la versió original de les Normes del Puig, ya que les normes d'accentuació en qualsevol llengua deuen ser "econòmiques". La segona reforma recuperà part de l'accentuació eliminada, ya que si no l'accentuació valenciana divergia massa de les costums dels llectors valencians, cosa que causava un rebuig per part dels valencians en general. Ara l'accentuació es pareix més a la catalana, és cert, pero sobre tot es pareix a la castellana, que és la norma d'accentuació que coneix la majoria de la població. Per tant no es pot parlar d'una normativa en accents i una normativa sense accents. És una mateixa normativa, simplement retocada.

Per una atra part les reformes de la web Idioma Valencià només son propostes. Mentres no tinguen una lliteratura important que les use no hi ha motiu per a considerar-les sériament. Els que estiguen interessats en fomentar eixes reformes que publiquen llibres usant-les. Pero la Uiquipèdia no és un lloc per a fer campanyes d'eixe tipo, crec yo. I mira que crec que algunes de les reformes propostes tenen trellat. Ara, en la situació actual no és convenient marejar la perdiu en reformes aixina!! Hem d'unir-nos, no dividir-nos més encara, no creus?

--Cavaller de la Ploma 23:21, 20 gin 2009 (UTC)

traductor

hola ¿sabes algun traductor bueno y fiable español-valenciano? espero que el mensaje no te moleste pero no me fio nada de los de "dona la prioritat a les formes valencians" o algo así gracias--Blas de Lezo 17:03, 13 març 2009 (UTC)

Erros

Ya s'han corregit els errors i he actualisat el Sabies qué. També necessitem canviar l'image destacada.--Admin 12:27, 17 març 2009 (UTC)

Categoria:Terrorisme

Fa falta, de veres? Crec que no. Mixalberto 20:31, 20 març 2009 (UTC)

Sí, pero incloure'ls en la categoria de terrorisme no és caure en el seu mateix error? Estic d'acort en que s'incloga a ETA, pero no a associacions polítiques no-declarades com terroristes. Si bé pot ser cert que alguns membres actuen de manera terrorista, no podem generalisar. T'agrade o no, hi ha que ser imparcials; sigam més llestos que els pancatalanistes. Mixalberto 16:58, 23 març 2009 (UTC)
Ya està fet. Gràcies per la teua comprensió!

Proyecte:Artículs destacats

Por favor, traduce esta página al valenciano en cuanto tengas un rato. Muchas gracias. Voy a ir poniendo las páginas de organización de la Uiquipèdia, el problema es que yo no sé valenciano y necesitaré que me ayudéis con la tradución. :( --Chabi 18:36, 24 març 2009 (UTC)

Te dejo aquí el texto

Esta página contiene una lista de artículos que la comunidad de Uiquipèdia ha identificado como artículos de una excelente calidad. ¡Evidentemente esta lista contiene sólo una pequeña muestra de los X artículos de Uiquipèdia!

Si encuentras un artículo extraordinario en Uiquipèdia que cumpla con los criterios de calidad, añádelo como candidato a destacado en la página de candidatos, donde se someterá a votación y se revisará su estilo, integridad, precisión y neutralidad.

Las Wikipedias en otros idiomas también tienen artículos destacados que pueden servir para enriquecer o mejorar nuestros propios artículos. La existencia de un artículo destacado en otro idioma se indica con una pequeña estrella () en la columna de otros idiomas de cada artículo.

En este momento contamos con X artículos destacados de un total de X artículos en Uiquipèdia.


Muchas gracias por tu ayuda. Yo no podría hacerlo. --Chabi 21:11, 24 març 2009 (UTC)

Ficha de idioma

Aquí te la dejo. si necesitas algo más, no dudes en decírmelo. --Chabi 19:01, 25 març 2009 (UTC)

Perdona, estoy que no me entero Xd. Ésta es la página. Pero ten en cuenta que apoya la teoría catalanista por lo que los datos no concuerdan. --Chabi 19:10, 25 març 2009 (UTC)

Más traducciones

 • Wikipedia:Qué es un artículo destacado.
 • Wikipedia:Candidatos a artículos destacados.
 • Esta estrella simboliza los artículos destacados de Wikipedia.
 • Proyecte:Imágenes destacadas.
 • Herramientas de los artículos destacados.
 • Criterios de evaluación.
 • Candidatos a artículos destacados.
 • Destacados para la Portada.
 • Atajos --Chabi 19:08, 25 març 2009 (UTC)

Otra traducción

Un atajo es un tipo especializado de página de redirección, que puede usarse para acceder rápida y directamente a una página del proyecto o una de sus secciones. La lista de atajos disponibles puede encontrarse en:

WP:WP = Wikipedia:Lista de atajos

Uso Los atajos pueden ser ingresados directamente en la caja de búsqueda de Wikipedia, utilizados como enlaces internos dentro de cualquier artículo, o bien formar parte de una dirección web (URL), reemplazando al nombre real de la página.

Por ejemplo «A:MAP» es el atajo de la página «Ayuda:Mapa de orientación al wikipedista». Podemos entonces usar el enlace A:MAP en un artículo o comentario al referirnos a ella, o también escribir la dirección http://es.wikipedia.org/wiki/A:MAP en la barra de direcciones del navegador, para acceder a esa ayuda.


Atajos Antes de crear un nuevo atajo ten en cuenta estas convenciones:

Sólo se utilizarán atajos para los espacios de nombres cuyas abreviaturas se listan a continuación: Sigla Usada para A Ayuda CAT Categoría P Portal PR Wikiproyecto WP Wikipedia

Para facilitar su memorización, los atajos sólo contendrán letras mayúsculas. Se recomienda encarecidamente no crear atajos de más de cinco letras (aparte de las del espacio de nombres), pues un atajo largo deja de ser atajo.

Véase también Wikipedia:Lista de atajos, lista de atajos existentes. Ayuda:Atajos de teclado, cómo recorrer Wikipedia sin usar el ratón.

--Chabi 19:31, 25 març 2009 (UTC)


=== ¿Esto?

Si no es esto ya me doy contra la pared. Lo que hace el no dormir siesta Xd. (En serio, perdona estoy fatal). --Chabi 19:52, 25 març 2009 (UTC)


Traducción

Aunque Wikipedia es una enciclopedia, es una enciclopedia relativamente peculiar. Por las características de la edición comunitaria de artículos, la constante evolución del material, la diversidad de temas y la ausencia de un plan prefijado de trabajo, cuenta con muchos rasgos que no están presentes en las enciclopedias corrientes.

Ello, junto a la variedad histórica de contenidos que se han publicado bajo el nombre de «enciclopedia», hace a veces difícil determinar exactamente qué material es adecuado para ella; sin embargo, existen ciertas reglas claras acerca de qué material no es apropiado en Wikipedia.

1 Lo que Wikipedia no es 1.1 Wikipedia no es una enciclopedia de papel 1.2 Wikipedia no es un diccionario 1.3 Wikipedia no es un editor de pensamientos originales 1.4 Wikipedia no es una tribuna de opinión 1.5 Wikipedia no es un almacén de enlaces, imágenes o archivos 1.6 Wikipedia no es un alojamiento de páginas web, blogs o una red social 1.7 Wikipedia no es una colección de información sin criterio 1.8 Wikipedia no es una bola de cristal 1.9 Wikipedia no está censurada 2 Lo que la comunidad de Wikipedia no es 2.1 Wikipedia no es un campo de batalla 2.2 Wikipedia no es un experimento de anarquía 2.3 Wikipedia no es un experimento de democracia 2.4 Wikipedia no es una burocracia 3 Notas 4 Políticas relacionadas 5 Ensayos sobre esta política o sobre temas relacionados 6 Véase también

--Chabi 20:14, 25 març 2009 (UTC)

Imàgens

Intenta pujar imàgens més chicotetes, 1.23MB per image és una barbaritat, pot donar-te problemes per a pujar imàgens tan grans.--Admin 19:27, 27 març 2009 (UTC)

Copia'm l'erro que t'ix, recorda que les imàgens que puges tenen que ser de llicència lliure, i en cas de no ser-ho, sé que que especificar que tenen copyright i fer un us llegítim de l'image (llig:http://es.wikipedia.org/wiki/Fair_use).--Admin 19:33, 27 març 2009 (UTC)

Usuari:Chabi/Traducir

Te dejo aquí una serie de artículos para traducir. Es bastante largo pero, en cuanto tengas tiempo, ve traduciendo poco a poco, por favor. Si quieres, pide ayuda a más personas para ir completando la traducción pero, a la vez, habría que ir haciendo las lista de artículos que toda Wikipedia debería tener. Hay muchas cosas por hacer. Por cierto, he encontrado un blog en el cual dicen que la Uiquipèdia "fa riure". Es un buen momento para demostrar que el valenciano tiene una Wikipedia en condiciones. --Chabi 21:23, 27 març 2009 (UTC)

Erros tipogràfics

Hola, he vist en l'artícul Imperi romà la gran cantitat d'erros tipogràfics que hi ha, ¿no tens instalat el corrector per a firefox? (https://addons.mozilla.org/es-ES/firefox/addon/4796) Per a estalviar-mos a tots un poc de faena, seria convenient que t'ho instalares. (No t'ho prengues a mal) ;) RoX 19:13, 29 març 2009 (UTC)

No, per a Internet Explorer no, per si no vols utilisar Firefox, també ho tens per a Open Office: http://www.softwarevalencia.com/software/baixar/OOo_3.0.0_Win32_Val.zip (en este enllaç ho tens traduït i en el corrector instalat ;))RoX 19:54, 29 març 2009 (UTC)

Gracies i corrector RACV

Hola, lo primer enhorabona i gracies per haver penjat tots els dies de la semana. Gracies, perque quedava sempre en la portada els dies en roig, i ara ya tenim una secio mes que està tota editada. ¡Bona vista!.

A banda d'aixo te comente, en el maxim dels meus respectes, algunes chicotetes coses sense massa importancia pero que he vist en els teus articuls sobre els dies de la semana:

- "segon" en valencià es sembre "segundo" en castella. "Segun" en llengua valenciana es sempre "Segons".

- "Diosa" en valencià >> Deesa.

- Quan en castella es fica "e" com una "y"...per eixemple: "ciencia e investigacion"...en valencià sempre es "i", encara que la següent siga atra "i".

Bo, no m'enrolle mes. ¿Has pensat en instalar-te el corrector de la RACV en el "OpenOffice 3". Yo, com voras, a nivell personal no seguixc l'actual acentuacio de la RACV, pero per a penjar articuls aci, si ho faig en molts articuls perque el corrector de la RACV me indica tots els fallos, erros de tipografia, etc. Me va molt be i m'ajuda molt a editar articuls aci...¡que yo tambe tinc molts fallos! clar, jeje. Yo escric el text en el Word de "Open Office"..i despres de passar-li el corrector...copie, pegue aci i li done a "guardar" aci. I au.

El corrector ho tens en www.llenguavalenciana.com Segur que te seria de gran utilitat per a editar en Uiquipedia i t'ajudaria molt. Tenim que anar a espai per a tindre una bona Uiquipedia, ya saps, en molts articuls, ben escrita i sense massa erros.

Un abraç i avant, que ho fas molt be, de veritat. --Valencian 03:06, 3 abr 2009 (UTC)


Per si pot servir-te d'ajuda

He vist el teus articuls sobre El Carche i el Raspay. Molt bons. Si vols podria penjar l'informacio d'est articul, ya que l'autor soc yo mateixa i està en el meu portal: www.valencian.org/valencia/carche.htm Ya me dius que te pareix l'idea.

Sense voler donar-te la llanda mes, te dic dos cosetes que he vist en els 2 artculs anteriors:

- La finalisacio en "-ada" a l'escriure no la fem en "à": Vesprada >>>Vesprà. Se que ya ho saps i Si, estic al 100% d'acort en tu i pense com tu, que son coses que possiblement es deurien canviar o es canviaran algun dia. De moment la RACV en absolut està per la llabor. Pero mentres tant hem d'escriure tots igual i baix unes mateixes Normes Ortografiques (en accents o sense ells) pero tots en les mateixes Normes. Sino som la risa del catalanisme i en tota la rao del mon. Sino es el "cachondeo".

- Quan n'hi ha una vocal abans de la preposicio "de" eixemple: "de esta"....sempre es contrau en apostrof >>> "d'esta" "d'Ampar" "d'Elig" "d'Alcoy" "d'Albert" "d'abonar" "d'agranar". Es aixina per a totes o casi totes les paraules que escomencen per volcals (siguen verps, noms de persona, substantius, etc). Davant de "h" crec que tambe. En fi, tindria que consultar-ho en l'Ortografia. Veus, yo estic vert.

Gracies per tot. Un abraç. --Valencian 23:36, 7 abr 2009 (UTC)

El Carche

Gracies per contestar tant rapit. Podem fer 2 coses, pots penjar tot el meu articul tal i com està en la web. Copies i peques i au. I si no, ya ho penjare yo. Per a que vas a estar teclejant. Copia, pega i au. Si tens problemes en copiar el text de la web, m'ho dius i yo ho penjare sancer perque tambe tinc tot el text en un archiu de word normal, que deixa copiar sense problemes. Com vullgues.

Yo ho he llevat de clavar-ho en la Categoria de "Regne de Valencia" perque oficialment es Múrcia i no podria estar en la categoria del Regne de Valencia. Al contrari que Cabdet (Caudete) en l'actual Provincia d'Albacet, El Carche mai ha segut clarament territori valencià. A banda pense no se si seria lo mes adeqüat fer lo mateix que nos fan els demes a nosatros (Catalunya per eixemple). No desige als demes lo que no vullc per a mi.

De totes formes escolta el minut nº 3 d'esta entrevista http://www.valencian.org/mp3/carche.mp3 i voras com els entrevistats diuen que es senten murcians.

Un abraç: --Valencian 00:51, 8 abr 2009 (UTC)

Artícul duplicat

Hola, has duplicat l'artícul de La Magdalena en el teu artícul Magdalena, espere que utilises el buscador de Uiquipèdia més sovint per a que no torne a passar-teRoX 20:31, 8 abr 2009 (UTC)


Pots redirigir un articul cap a un atre anant per eixemple ad esta pagina http://www.lenciclopedia.org/index.php?title=TVV&redirect=no i dona-li a editar i copia lo que t'ix. Despres de 2 parentesis, vaja, entre ells, claves el nom de l'articul nou a on vols redirigir i au. No fiques ningun text, la pagina ha d'estar buida completament, nomes te que apareixer eixe text.

De totes formes, si te dones conte, quan edites un articul despres del boto "Guardar la pagina" n'hi han unes coses en color blau, ahi voras uns botons rapits per a redirigir una pagina, ficar una categoria, etc. Pot ser-te util. Ho vaig descobrir esta semana, jaja. ¡Estas fent a monto de articuls i faena!, ¡Enhorabona!. --Valencian 22:34, 8 abr 2009 (UTC)

L'us de la discussió

Evita utilisar la discussió per a criticar que un artícul siga molt curt, les pàgines de discussions son per a debatre sobre el contingut de l'artícul entre usuaris, per a escriure que un artícul. Les plantilles d'esbós no son necessàries ficar-les a tots els artículs curts (és més, en la wikipedia en castellà han borrat esta plantilla perque quan un artícul és un esbós, és evident que ho és), un esbós és un esquema d'un artícul, si s'està ampliant un artícul lo que se té que fer és ficar la plantilla "en desenroll". El artícul Imperi romà de moment no va a ser artícul destacat per la cantitat de faltes d'ortografia que té. --Admin 16:34, 11 abr 2009 (UTC)

Traducción

¿Por favor, podrías traducir el siguiente artículo al valenciano?

El Libro de Mormón es uno de cuatro libros sagrados aceptados por La Iglesia de Jesucristo de los Santos de los Últimos Días, la Comunidad de Cristo y otras ramas del movimiento de los Santos de los Últimos Días (comúnmente llamado el mormonismo). El libro mismo dice ser una traducción de los escritos de hombres santos de la antigua América escrito en una manera similar a la Biblia. Toma su nombre de uno de los últimos de los profetas que, de acuerdo al libro, escribieron en él, Mormón, quien alrededor del 390 A. D. habría resumido en un compendio varios escritos y archivos dando alcance a 2500 años de historia.

Divisiones del Libro de Mormón

 • Primer Libro de Nefi
 • Segundo Libro de Nefi
 • Libro de Jacob
 • Libro de Enós
 • Libro de Jarom
 • Libro de Omni
 • Palabras de Mormón
 • Libro de Mosíah
 • Libro de Alma
 • Libro de Helamán
 • Tercer Libro de Nefi
 • Cuarto Libro de Nefi
 • Libro de Mormón
 • Libro de Éter
 • Libro de Moroni

Muchas gracias por tu ayuda --Chabi 20:33, 15 abr 2009 (UTC)

Sorry

Te pido disculpas. Me he intentado bajar el traductor pero nada de nada. No me deja bajarlo. Dime el texto que quieres traducir del asturiano, que yo mismo te lo traduzco. --Chabi 21:14, 15 abr 2009 (UTC)

 • muérganu = Órgano. Instrumento músical.
 • nueso = nuestro
 • encamienta = Advertir, encargar, recomendar.
 • llendes = Linde, límite. Separación, límite. Parte de un prado.
 • sen = Sin o puede significar dirección/sentido En tolos senes. Dependen del contexto.

Si necesitas algo más, aquí estoy. --Chabi 21:25, 15 abr 2009 (UTC)

Seya = Vasija parecida al cubo. --Chabi 21:30, 15 abr 2009 (UTC)

Perdona, estoy en las nubes. Es un verbo: Sea. Te lo he traducido como sustantivo. --Chabi 21:37, 15 abr 2009 (UTC)

Se me olvidó

Perdona, se me olvidaron unas palabras

Compilacion hecha por Moroni Placas Menores de Nefi Placas Meyores de Nefi Adiciones hechas por Moroni --Chabi 21:40, 15 abr 2009 (UTC)

A per el 1000

Estic preparant [l'artícul 1000] pera que siga alguna cosa interessant. Mira és eixe, si vols, retoca-ho al teu gust corregint o afegint lo que consideres, aixina serà un artícul de tots. Avise també a Rox, Valencian,...

Seria interessant que lo tinguérem en conte pera que quan arribe el 1000, siga qui siga, ho fique.

[1]

RE:Problemes en Uiquipèdia

El problema que comentes és del teu ordenador--Admin 18:57, 4 juny 2009 (UTC)

Vixca, passe't per la discussió de l'Admin i diguem que n'opines. Usuari Discussió:Admin. Un salut.
¿Qué opine de qué? i ¿Quí eres? --Vixca Valencia 16:19, 5 juny 2009 (UTC)

Valencianisme

No t'ho prengues a mal, t'havia revertit per unes incorreccions respecte a la normativa utilisada per UV i ANV. Dir-li nacionaliste a CV, no me pareix incorrecte, pero yo matisaria que CV no se considera nacionalista. La normativa de ENV i ONV està ben clara en l'artícul i no cal modificar-ho.--RoX 19:38, 7 juny 2009 (UTC)


¡A pels 5.000 articuls!

L'edicio dels articuls de dates (anys, decades, segles, mesos, etc) està practicament ya finalisada. Anem a pels 5.000 articuls. Es celebrara igual que l'atra volta, en el numero 5.000 damunt del logo de Uiquipèdia i en un Comunicat de prensa. ¡Anem a pels 5.000 entre tots!. --Valencian 00:27, 12 juny 2009 (UTC)

Plasme la proposta de Rox per a que tots lo millorem i aportem i aixina tingam un 5.000 de lux.[2]--Chimo 12:27, 15 juny 2009 (UTC)

Vandalisme i articuls RENFE

Hola. Moltes gracies per avisar. Este usuari anonim lo que passa es que no te idea de valencià i colabora com pot, barrejant coses en català i valencià. Pero pense que no n'hi ha mala intencio, al contrari. Mira en "Canvis Recents" la llegenda que fica ell sempre al pujar l'articul, en els 3 articuls que ha pujat. Que es catella-parlant i que l'articul necessita revisar-se al 100%. De totes formes, fas molt be en avisar, perque ultimament estan pesadissims en el vandalisme. Es veu que els dona rabia que aço escomençe a ser una Uiquipedia competent en ya casi 5.000 articuls. Fas molt be, mes val estar alerta tots davant de qualsevol cosa dubtosa, que quedar-nos curts. Moltes gracies. --Valencian 14:51, 12 juny 2009 (UTC)


Gracies a tu

Estàs fent un gran treball tu tambe. Yo vaig poquet a poquet perque els articuls meus son una miqueta mes llarcs, pero gracies a tots vosatros estem ahi ya propet propet dels 5000. :)

resposta a proposició

Yo particularment considere que son més prioritaris els 1000 artículs imprescindibles de tota enciclopèdia.--RoX 20:00, 14 juny 2009 (UTC)

Corrector

¿Pots fer el favor d'utilisar el corrector per a evitar els errors tipogràfics i ortogràfics? Gràcies --RoX 22:37, 15 juny 2009 (UTC)

Hola, hola, hello, salut, merhaba!

Hola Vixca Valencia! Gràcies per la benvinguda, m'ha fet molta gràcia que m'escribessis en tres idiomes a la vegada xD. Entenc el català i el castellà, eh? en anglès no feia falta :P No vull guerra i tranquil que a mi també m'agrada la veritat :D


Portal Valencià

Me pareix molt be lo del portal tematic per a tot lo referent a Valencia. Molt bona idea. Hauriem de fer-ho entre tots. --Valencian 21:48, 17 juny 2009 (UTC)

Correcio d'articuls

Acabe de corregir algunes coses en els teus articus. Està clar que tots fem erros, es llogic, comprensible i huma. Pero, per favor, utilisa els correctors de valencià per a detectar erros ortografics i tipografics. Aci tens un fum de correctors i ferramentes: Proyecte:Escriure en valencià. Segur que algu de tots els que n'hi han te resultara facil d'usar, comodo i practic. Moltes gracies.

Atre detall. Per favor, no suprimixques les "-ada" finals (eixemple: "vesprada" per "vesprà". No està admes en Normes d'el Puig o de la RACV. Yo tambe les suprimiria totes i escriuria "mosatros" en conte de "nosatros" o "nosatres", etc, etc, etc...t'ho dic molt sincerament, pero no puc fer-ho fins a que la RACV no ho aprove. No podem actuar cadascu pel nostre costat sembrant cadascu de nosatros la confusio i l'anarquia normativa. Hem de ser serios i disciplinats. Les Normes d'el Puig son per tots. Si no aço seria el caos. Moltes gracies. --Valencian 21:48, 17 juny 2009 (UTC)


Sobre els correctors

Hola: A voltes resulta algo complicat. A mi tampoc me funcionava la primera volta el Corrector per a OpenOffice, pero ho he tornat a instalar en paciencia i me funciona. De totes formes tens 3 correctors on-line que no necessiten instalar absolutament res. Prova-los a vore que tal. Te'ls deixe mes avall.

Respecte a "nosatres" es valencià antic, no es català. No s'utilisa en la llengua parlada, correcte, es aixina. Si no t'agrada i yo ho entenc perfectament....utilisa "nosatros" que es la forma oficial mes proxima a "mosatros" i ya està. Es lo que faig yo i pense que molta gent mes. --Valencian 22:05, 17 juny 2009 (UTC)


Corrector de Llengua i Tecnologia

Més pràctic encara és este corrector per al navegador "Mozilla Firefox". Mentres vages editant en la Uiquipèdia, navegant en "Mozilla Firefox", et subrallarà automàticament en roig les paraules incorrectes o mal escrites. En este corrector no necessites copiar el text que estàs editant i revisar-lo en un atra aplicació per a després tornar-lo a dur a Uiquipèdia. Seguix les instruccions de l'enllaç per a instalar-ho en el teu ordenador.

Correctors on-line en valencià

Si no vols instalar-te un programa en el teu ordenador o te pareixen complicades les anteriors solucions, dispons de 2 correctors on-line de valencià en internet. Només insertant el text, t'ho corregira tot, sense instalar-te absolutament res.


Diccionaris on-line de Valencià

Si lo que vols es comprovar la traducció d'una paraula en concret o si una paraula existix o no en valencià, si es valenciana o no, etc...lo mes pràctic es que consultes tots els teus dubtes directament en estos Diccionaris on-line de valencià. Son ràpits i molt pràctics.

Plantilles

jaj pues el groc eixe fa mal als ulls xD--RoX 20:53, 18 juny 2009 (UTC)

jaja es que soc daltònic ¬¬--RoX 21:00, 18 juny 2009 (UTC)

Plantilla esbós

Hem parlat els administradors sobre l'utilitat d'eixa plantilla, i de la mateixa manera que han fet atre wikipedies, hem decidit prescindir d'ella per la seua inutilitat, ya que quan un artícul és un esbós, se veu clarament que ho és. Si vols millorar algun artícul, utilisa la plantilla en desenroll. Gràcies--RoX 22:04, 18 juny 2009 (UTC)

Perdó, pero era algo que s'havia parlat fa temps, pero encara no havíem borrat la plantilla, encara que ya no la utilisàvem.--RoX 22:12, 18 juny 2009 (UTC)

Mayúscules

He mirat les possibilitats que oferix el software que utilisem, i no me convenç cap, aixina que lo millor és continuar redirigint. --Admin 13:12, 19 juny 2009 (UTC)

Plantilla de Països

Actualment tenim dos plantilles per als països, seria convenient anar substituint totes les plantilles per Plantilla:Ficha_país o com a mínim que els nous països que se traduïxquen utilisen esta que està més completa. La forma d'utilisar-la la tens en els països d'Àfrica que ha anat fent l'usuari muçol.--Admin 13:40, 19 juny 2009 (UTC)


Si, yo lo que fiu fon copiar-la tal qual d'un païs qualsevol i despres li llevi totes les senyes, me la guardi aixina, i ara, la copie i pegue en el païs que siga i l'omplic en les senyes corresponents. ;). Si vas a traduir paisos d'Africa m'ho dius, per a no coincidir. --muçol 16:23, 19 juny 2009 (UTC)

Enquesta Normes d'el Puig

Molt be lo de clavar l'enquesta sobre les Normes d'el Puig. Nomes un detall. Ho he retirat del portal "Actualitat" perque esta seccio està dedicada exclusivament a Actualitat sobre la Uiquipedia i informació que sempre estiga actualisada (eleccions, orage, enllaços, etc). Es fa aixina en atres Wikis d'atres idiomes tambe. Tal i com ho has ficat en el "Portal de la Comunitat" està perfecte. Es el puesto adeqüat. Gracies. --Valencian 15:58, 25 juny 2009 (UTC)

Sobre els teus sabotages

Hola volia aclarir-te que no està permés sabotejar a usuaris de uiquipèdia, i molt manco si son administradors de la mateixa, si continuen els sabotejos seràs bandejat. Si vols fer canvis en les plantilles bloquejades no tens que duplicar-les, tens que utilisar la discussió. El color de les plantilles, té que facilitar la llectura del seu contingut, si trobes un color que facilite la llectura millor que l'actual, ho comentes en les discussions de les respectives plantilles. La plantilla Pobles de Valéncia era massa gran i en la discussió se va comentar dividir-la en comarques, si tens algun problema ho discutixes en la discussió.--RoX 15:46, 27 juny 2009 (UTC)

Sobre el problema de les plantilles

D'acort, parlare en Rox en privat a vore que es lo que ha succeït. --Valencian 21:46, 30 juny 2009 (UTC)

Interpretació de les referencies

La referencia que has aportat en l'artícul només deya que certs partits polítics/associacions havien convocat a atres partits. Ahí no diu ni que anaren ni que eren estos partits els que convocaven. Ademés de ser falsa la referència, no se poden utilisar referencies a imàgens que estiguen en fonts no verificables, com en este cas un servici de hosting gratuït d'imàgens on qualsevol persona pot manipular les imàgens.--Admin 15:30, 4 jul 2009 (UTC)

Sobre els problemes en les imagens

¡Hola!: El problema està en que els tituls de les imagens no han de portar accents. Si ho veus, totes les imagens que te donaven problemes de visualisacio, totes portaven accents. Simplement es aixo. Puja les imagens sense accents en els tituls i arreglat. A mi tambe m'han donat algun problema les imagens en alguna ocasio, pero nomes me passava en 1 o 2 imagens especifiques. Espere que en el truquet, te funcione tot be. Yo t'he canviat les imagens que donaven problemes que he vist en els ultims 2 dies en "Canvis Recents", pero imagine que quedara alguna mes. Bon estiu i salutacions. --Valencian 20:33, 3 ag 2009 (UTC)

Artículs

Jejeje, estaven en atre nom.--Chimo 17:18, 26 ag 2009 (UTC)


Ademés

Gràcies per la correcció! --Cavaller de la Ploma 10:00, 3 set 2009 (UTC)


El repte dels 6.000 articuls

Comentava l'atre dia en atre usuari de L'Enciclopèdia, que estaria be arribar als 6.000 artículs d'ací a Nadals i celebrar els 6.000 artículs en una copeta de cava valencià en la ma estos nadals. ¿Que vos pareix l'idea?.Yo pense que poc a poc podem arribar.

Nomes nos falten 600 artículs i queden casi 4 mesos sancers. Ya ho conseguirem en els 5.000 artículs, que arribarem inclús abans de lo que pensàvem. Crec que esta volta segur que tambe podem conseguir-ho poc a poc. Salutacions: --Valencian 20:57, 9 set 2009 (UTC)

Articul, correctors i atres rollos

Per favor, mira per eixemple l'edicio de la 1'45am que he fet del teu articul Corona d'Aragó. Me he passat mes d'una hora de rellonge corregint-lo i encara queda alguna cosa. No t'ho prengues a mal, pero quan te comentem el tema d'utilisar sempre un Corrector, no es per importunar-te o molestar-te o perque te tingam mania a tu, ni per res personal, etc.

Es que el tema de que un colaborador de Uiquipedia no utilise al pujar els articuls, qualsevol dels correctors de valencià, perjudica directament als demes colaboradors, que tenen que corregir de mes i perdre temps que per eixemple, es podrien amprar en fer articuls nous, etc. Yo mateixa i pense que tots, fem molt erros a l'escriure i en el Correctors, solucionem el tema i nos assegurem que ho fem be i mes correctament.

Te dic tot aço en tot el carinyo, el teu treball en Uiquipedia es mes que acollonant i digne de tota la meua i la nostra admiracio, pero si podem funcionar tots millor, treballarem mes i mes a gust tots.

Un parell de paraules que veig que repetixes prou en els articuls: "hasda" (fins/hasta) o "reine" (regne) no apareixen en el Diccionari de la RACV. "Hasda" no se si es valencià antic, es possible, el cas de "reine" es clarament valencià antic.

Pero clar, per la mateixa que u utilisaria "hasda" o "reine", que son 2 formes mortes, tambe es podria utilisar "nosaltres" o "aquesta", que tambe es valencià antic i tampoc estan en el diccionari de la RACV i seria 100% correcte i tambe son 2 formes mortes en sinomims vius (mosatros-nosatres) i (esta). Yo crec que, i es la meua modesta opinio personal, que es preferible optar per usar el valencià actual, modern i viu i oblidar-nos del valencià antic i arcaisant quan no resulta estrictament imprescindible. ¿Casos imprescindibles admesos per la RACV?. Per eixemple: "facenda" perque "hacienda" es un castellanisme, "hisenda" es catala pur i "facenda" es valencià antic, encara que siga una forma morta no queda atra opcio. "Folga", valencià antic, per a "huelga" (castellanisme) i vaga (catala pur). "Fins", valencià antic, "hasta", castellanisme, encara que molt usual hui en dia, la RACV diu que ho es, tal volta abans que despres, deuria d'admetre "hasta", perque el seu us es totalment generalisat. No queden atres opcions possibles en estos casos.

Lo que vullc dir es que arcaisar quan no resulta imprescindible, no se si resulta en realitat lo mes convenient per a la filosofia de Les Normes d'El Puig o del valencianisme, d'acostar-nos sempre lo mes possible a la parla viva, per supost, respectant les Normes d'El Puig, que son les que nos unifiquen a tots.

Sobre tot aço que estem parlant te deixe l'enllaç directe a unes quantes coses que li vaig deixar en son dia en la pagina de discussio a Vinatea sobre el tema.La RACV i el LO.

A vore que opines tu. Amistosament i cordialment, eh. Si nos anem a disgustar o discutir fort per aço, no val la pena per a res. Que cadascu, i tu el primer, es molt lliure d'opinar lo que li vinga en gana, sempre que pugam tractar-ho amistosament, entre valencianistes.

Atra paraula que he vist prou en l'articul, encara que esta no te res que vore: "tras" (tras esta derrota) no existix en realitat en valencià, seria un castellanisme. Sempre pots utilisar "despres", "mes en avant", "mes tart", etc.

¿Saps lo que passa en realitat?. Que, com atres i yo tambe, gastem el corrector, fem els mateixos o inclus mes errors que tu. Pero no se veuen aci perque el benvolgut corrector tapa prou la nostra burrera abans de que es grave aci. Ya saps el nostre "truquet", jaja. Un abraç: --Valencian 23:54, 16 set 2009 (UTC)


Gracies i correctors

Moltes gracies pels teus comentaris. A mi tambe me passa algo paregut en Open Office. Directament ara no me corrig res. Tracta de solucionar-ho aixina:

En el word de Open Office obert, en el menú superior de dalt (menu principal) "Herramientas" >> pestanya "Opciones" >> pestanya "Configuración de Idioma" >> pestanya "Idiomas" i dins de la finestra que t'eixira mira en esta seccio: "Idiomas predeterminados para los documentos" >> "Occidental". Si tens seleccionat "Català" fica-li idioma: "Venda" i si tens seleccionat "Venda" selecciona "Català". Es que yo pense que esta seleccio a voltes es "ralla" a soles.

Imagine que tindras l'Open Office de la RACV (per al qual te servixen les instruccions anteriors). Si tens el de Softwarevalencia.com per a Open Office, es lo mateix, en la mateixa casella, pero prova a seleccionar entre els idiomes "valencià" (nom per defecte a on està el corrector de Softwarevalencia) i "Venda", per eixemple o atre qualsevol. Igual aixina se t'arregla. Yo ho he conseguit arreglar aixina varies voltes.

Si vols, igual te es molt mes pràctic encara el corrector per al navegador "Firefox". [Correctors de Llengua i Tecnologia]

Abans de res, tens que instalar-te primer el navegador "Firefox". Si no el tens, es molt senzill: Busca en Google: "Firefox" i t'eixira. Ho instales per eixemple en castellà de la propia pagina de Firefox. Es totalment de bades i molt fiable. No te virus ni rollos raros. Una volta hages instalat completament "Firefox" i veus que funciona correctament, entres en este enllaç [Correctors de Llengua i Tecnologia] i instala't qualsevol dels 2 correctors de valencià que n'hi han en l'enllaç. Si no te funcionara un, baixa't l'atre. Despres Firefox te dira que s'ha instalat 1 "complement" per a Firefox. Llavors, tanca Firefox per a que s'actualise en el complement nou (el corrector de valencià que acabes d'instalar) i tornar-lo a obrir.

Mes en avant, entres en Uiquipedia i tractes d'editar el text o articul que siga i deu d'apareixer ya funcionant el corrector marcant-te en roig les paraules incorrectes i punchant en el boto dret del rató, te donara les opcions correctes per a cada paraula marcada en roig.

Lo bo d'este corrector, es que mentres vas editant en Uiquipèdia, sempre que utilises el navegador "Mozilla Firefox", te subrallara automàticament en roig les paraules incorrectes o mal escrites. En este corrector no necessites copiar el text que estàs editant i revisar-lo en un atra aplicació per a després tornar-lo a pegar en Uiquipèdia. Una volta ho uses, voras com es collonut este corrector.

Ya me diras si aixina conseguixes solucionar lo de Open Office i si te funciona el corrector de "Firefox". Lo millor es tindre els 2 correctors instalats, el de Open Office i el de "Firefox". Un abraç: --Valencian 14:56, 21 set 2009 (UTC)


Respecte a l'Open Office si tens el menu en valencià es que tens instalada la versio de Softwarevalencia.com. Llavors tracta de jugar canviant-li l'idioma, el valencià per un atre qualsevol i ho guardes i despres tornes a ficar-li valencià per defecte. A vore si aixina te corrig atra volta tot.

Respecte al corrector per a "Firefox", lo que no funciona es la traduccio sancera del menu de "Firefox" al valencià, pero si el corrector per a texts. Torna a instalar-ho atra volta. Yo tinc la versio 3.5.3 i el corrector me funciona perfectament. Si tens el complement instalat, desintala-ho i torna a instalar-ho i au. Pots comprovar en el Menu principal superior: "Herramientas" >> "Complementos"...els complements que tens actualment instalats i activats. Espere que puga servir-te d'algo. --Valencian 23:23, 21 set 2009 (UTC)

Rellig lo que escrius

És important rellegir lo que escrius (que no lo que traduïxes) perque pot tindre molts errors de puntuació que fan molt difícil la seua llectura. Al escriure una teoria d'un estudi, no pots ser neutral explicant només una, i tens que procurar utilisar llenguage neutral sense necessitat de escriure formes d'argumentació com "És evident que" "potser" "segurament". Recorda sintetisar lo que escrius, no s'obté millor enciclopèdia per escriure més, sino per escriure millor. --Joan 09:52, 27 set 2009 (UTC)


Usuaris nous

Es que estic editant les pagines de discussio dels usuaris que no les tenien encara editades. En realitat no son usuaris nous, nomes es que estic seguint el Llistat d'Usuaris de Uiquipedia. Salutacions: --Valencian 21:12, 29 set 2009 (UTC)


Seleccionar archiu

Per favor, ¿pots dir-me exactament a on apareix lo de "Seleccionar archivo" en castellà al pujar imagens?. Es que no ho veig per cap puesto i no puc canviar-ho al valencià. Yo veig que en la seccio de "Pujar image" n'hi ha un boto que fica "Examinar" i al punchar ahi, t'ix una finestreta en el teu ordenador, a on has de seleccionar l'archiu que vols pujar. Igual es en eixa finestreta a on t'ix "Seleccionar archivo", pero si es ahi, eixa finestreta ix de cada ordenador i depen de l'idioma en que tingues el Sistema Operatiu del teu ordenador, que solen estar tots en castellà. Si es en atre lloc, per favor, dis-me a on puc trobar-ho, perque li he donat voltes pero no veig per cap puesto. Moltes gracies. --Valencian 16:32, 25 nov 2009 (UTC)

Si, sera lo que tu dius. A mi en el navegador de Firefox i en el Internet Explorer 8, en els dos m'ix sempre "Examinar". Igual ocorrix nomes a l'usar el Google Chrome. Mira a vore si te passa en Firefox o IE i me dius. Gracies. --Valencian 16:38, 30 nov 2009 (UTC)

Moltes gracies

Si, aixo pareix, jeje. Moltes gracies per la teua felicitacio. S'agraix sincerament. Un abraç. --Valencian 14:11, 11 dec 2009 (UTC)

Cavalcata

cabalgata:.s. f. Valencià: cavalcata.

A mi el diccionari que tinc me diu açò, i lo que he fet es posar totes les opcions possibles--Chimo 07:49, 7 gin 2010 (UTC)


Nova advertencia sobre l'ortografia i correctors

¡Hola!. Te dic un poc algo paregut a lo que li he dit a Peterguason i a Jorge14. Ya saps que pense que la teua colaboracio en Uiquipedia es fantastica i molt important i els articuls que elabores i en els que treballes son molt interessants, pero torne a insistir una volta mes en el tema de l'ortografia dels articuls i la gran importancia d'usar correctors i diccionaris on-line de valencià a l'hora d'editar i treballar en Uiquipedia.

Per favor, revisa les correccions que he fet en els teus articuls de: Alguerés i fixat en els canvis d'ortografia.

Se que has fet i fas un bon esforç per evitar els erros ortografics i tipografics, pero es nota que a voltes continues sense utilisar els correctors, lo que desafortunadament deslluïx un poc el teu gran i important treball aci.

Seria molt bo que t'instalares alguns dels correctors que trobaras en Proyecte:Escriure en valencià. El corrector de Firefox no es molt util a tots.

Ya saps que en Uiquipedia en valencià es pot utilisar les Normes d'El Puig sense l'ultima reforma d'accentuacio de la RACV o en els accents, pero es gaste lo que es gaste, ha d'estar be i l'ortografia cuidada.

Tots fem erros, tots s'equivoquem, yo el primer, pero si no utilisem els correctors i els diccionaris el nivell d'erros es dispara i dona molt mala image de Uiquipedia. Els erros ortografics i tipografics, verbals, etc..han d'entrar dins de lo raonable i lo llogic. Per favor, prengau-se este tema molt en serio d'una volta. Moltes gracies, com sempre, pel teu gran treball en Uiquipèdia. --Valencian 14:49, 14 gin 2010 (UTC)


Artículo destacado

¿Qué hay que hace rpara que un artículo se nombre como destacado? --Chabi 13:02, 17 gin 2010 (UTC)

Ara eres administrador

En l'objectiu de facilitar les teues edicions, has segut nomenat Administrador de L'Enciclopèdia. A partir d'ara, no tornaràs a vore el captcha mentres estigues loguejat. Este privilegi pots perdre-lo si deixes de participar en el proyecte.--Admin 22:36, 25 gin 2010 (UTC)

Enhorabona i Normes Administradors

¡Enhorabona per la teua nominació com a administrador de L'Enciclopèdia!. ¡T'ho mereixies!. Benvingut al club, jeje. Tant en la secció dels administradors com en la Proyecte:Guia per a administradors trobaràs totes les possibilitats i funcions que pots desenrollar com a administrador i també les normes bàsiques de comportament.

Les normes mes bàsiques per als administradors molt resumidament son estes:

 • Complir i fer complir les polítiques de L'Enciclopèdia en valencià
 • Ajudar en les tasques de manteniment que contribuïxen al bon funcionament de L'Enciclopèdia.
 • Tractar en amabilitat, respecte i educació a tots els usuaris.
 • Ajudar en tot lo possible al restant d'usuaris, especialment als usuaris novells.
 • Donar eixemple als demés usuaris, escrivint correctament en llengua valenciana evitant els erros ortogràfics, tipogràfics, etc.
 • Usar a l'editar els correctors disponibles en l'apartat Escriure en valencià per tal de complir correctament el punt anterior.

Ací trobaràs mes detalls sobre les possibilitats, funcions i normes per als administradors:

¡Enhorabona i avant!. Un abraç: --Valencian 23:15, 27 gin 2010 (UTC)

Articuls i imagens destacades

Hola! Che, clar que pots consultar-me tot lo que vullgues i mes. Igual que yo tambe te consultare a tu si ho necessite. Cap problema, faltava mes. N'hi ha una forma mes senzilla de ficar a un articul com a destacat i es clavar la Plantilla:Destacat. Simplement afiges la paraula "destacat" al principi de tot l'articul entre els clàssics parentesis que es gasten per a les plantilles i au. Ell a soles ya li fica la categoria baix per defecte i automaticament apareix en la Categoria d'articuls destacats. Es lo mes senzill.

Les imagens es algo mes complicat. Has de editar l'image en concret i ficar-li la categoria al final. Despres la classifiques en la Llista d'imagens destacades, que està a banda de la categoria. perque en esta llista no es classifica automaticament. Espere haver-me explicat be. Lo interessant es afegir mes articuls destacats que siguen bons, pero que no siguen sempre de la mateixa tematica, per a que n'hi haxca varietat a l'hora de triar per a destacar-lo en la portada. --Valencian 20:52, 28 gin 2010 (UTC)

Redireccio Valenciano

El tema de redirigir "valenciano" a idioma valencià ho faig mes per les busques que es puguen fer en la casella de busques i no per clavar redireccions dins dels articuls. Es la mateixa rao per la que España redirigix a Espanya o Comunidad Valenciana redirigix a Comunitat Valenciana, etc. Es una questio de donar la possibilitat de que algu busque alguns "articuls clau o basics" en castellà aci o per si s'oblida de ficar-ho en valencià. Si no ho trobes adequat ho podem llevar, no passa res, pero ya te dic que s'ha fet en mes articuls "claus", nomes t'he ficat 2 o 3 eixemples, pero n'hi han uns quants mes en los que s'ha fet igual, no sempre ho he fet yo. Gracies. Un abraç: --Valencian 17:02, 29 gin 2010 (UTC)

Home Valencian pero no és lo mateix, Espanya pots redirigir també España, Espainia i Espanha.. Estem parlant d'idiomes oficials de l'estat, si posses Comunitat Valenciana també pots posar Comunidad Valenciana perque el castellà és oficial també en Valéncia, i si poses el nom de qualsevol poble valencià ho pots redirigir també en castellà, perque tant valencià com castellà son idiomes oficials de Valéncia... En això estic d'acort pero per eixemple en lo de valencià no, en una llengua deuríem posar únicament el nom de l'idioma en el idioma i el nom en el idioma de la uiquipèdia (que en este cas és el mateix). A això me referixc, les atres wikipèdies normalment no posen alguns artículs en un nom en un atra llengua (exceptuant els casos de països o regions que tenen atres llengües, o d'artículs de llengües.. etc etc..). A això me referixc. --Vixca Valencia 17:29, 29 gin 2010 (UTC)
La veritat es que n'hi ha de tot. En la Wiki en castellà l'articul de "valencià" està redireccionat a "valenciano". En la viqui catalana "valenciano" no està redireccionat a cap puesto. Com vullgues, si vol ho llevem i ya esta. Com tu veges. --Valencian 22:50, 1 febr 2010 (UTC)

Bloquejar IP

No te preocupes, tranquil que ho has fet be. Al contrari, normalment la casella de "bloquejar la creacio d'usuaris" deu d'estar marcada per a que eixa persona no puga crear-se atre usuari registrat i evadir aixina el bloqueig. Al final de la Proyecte:Guia per a administradors ho tens comentat aço. Pega-li una ullada. Un abraç:--Valencian 22:50, 1 febr 2010 (UTC)

Anglaterra

O.K.

Gràcies per la correcció de lo de Anglaterra,Gran Bretanya i Regne Unit ho havia ficat per que en alguns artículs utilisa indistintament una denominació u atra i no hi havia enllaç a les 3 denominacions pero clar tens raó que no és lo mateix encara que en algú artícul parle indistintament.

Atra coseta, ¿ que te pareix lo que estic fent de centrar el text de baix de les imàgens quan no ocupa més d'una llínea com he fet en el de Gran Bretanya ?

--jose2 20:19, 15 febr 2010 (UTC)

Mercat de Colón

He vist que has renomenat el Mercat de Colón a Mercat de Colom i tinc el dubte de si és correcte o deuria ser Mercat de Colón. Un saludet--jose2 16:04, 26 febr 2010 (UTC)


¿ Pero no podria ser que done erròneu perque es nom propi ? Ho dic perque per a mi Colom es "palomo" i Colón és referix a Cristobal Colón. ¿ No ho se segur ?


O.K. Es que me sonava un poquet estrany, pero be serà aixina.


Yo opine com Jose2. Crec que en llengua valenciana es Mercat de Colon, en "n". Els llinages que estan en atres idiomes diferents al valencià no es traduïxen. El català si traduïx alguns llinages i traduïx Colon per Colom. Pero el castellà no ho fa i el valencià yo crec que tampoc. Es traduïxen els noms propis (Pere, Joan, etc.) pero Colón es un llinage i no un nom propi. Pense els llinages en valencià no es traduïxen.
Sino, per eixemple el llinage castellà "Blanco" tindríem que canviar-ho pel valencià antic "Blanch" o "Blanc" i no es correcte fer això. De fet lo de Colom per Colon el valencianisme sempre ho ha tingut un poc per una catalanada. En el C/Colon de Valéncia ciutat des de fa uns anys ya no fica Colom en "m", en valencià tampoc, fica "Carrer Colón". I tant "Colón" com "Colom" son dos llinages diferents, existixen els dos com a llinages i son dos llinages diferents. A banda els correctors que tenim actualment no corrigen els llinages. No vos fieu quan dona erro en els llinages, perque no estan introduïts ni contemplats en els correctors. En futures versions, ya vorem.
Es mes, yo diria que en català ho traduïxen per Colom, perque si n'hi han catalans (també mallorquins i valencians) que es diuen Colom de llinage pero no que es diguen Colón (castellans). Pense que ho fa el catalanisme per a reforçar la teoria esta que te el catalanisme de que Cristobal Colón era català. Ya me direu lo que opineu vosatros. --Valencian 19:54, 26 febr 2010 (UTC)Yo opine con valencian, encara que no estic segur del tot pero yo sempre he sentit dir Mercat de Colon i carrer de Colon i pense lo mateix dels llinages. Lo de Colom em sona a "palomo" i me fa molt raro per al mercat --jose2 03:47, 27 febr 2010 (UTC)


He estat hui parlant en dos professors de valencià de Lo Rat Penat del tema de Mercat de Colon/Mercat de Colom i el dos han coincidit en lo mateix m'han dit que els llinages no se traduïxen al valencià i que per a ells lo correcte en este cas seria Mercat de Colón i Carrer de Colón ya que ademés segon el diccionari de la RACV en la tercera Edició, traduïx “Colom”com a “paloma” i no fa referencia a ningun llinage.

Es com en l'artícul que tenim nosatres de Blasco Ibañez que no està traduït a Blasco Ibànyez

Aixina es que yo redireccionaria l'artícul a “Mercat de Colon” i canviaria dins de l'artícul totes les paraules de colom a colón.

Ara ya lo que vosatres que porteu més temps ací considereu millor.--jose2 21:14, 1 març 2010 (UTC)


Be , com yo no estic segur de com és més correcte, vosatros voreu. Si averigüe algo més del tema ya ho comentaré.--jose2 19:24, 3 març 2010 (UTC)

Ya no vaig a gastar més el teu conte

He conseguit la meua contrasenya de nou, gràcies per deixar-me gastar el teu conte tot este temps, a partir d'ara, el conte és tot teu. Saluts! --Valencia es llengua 13:14, 31 març 2010 (UTC)


Els 7.000 artículs

A vore si, en l'esforç de tots, es possible arribar als 7.000 artículs a final d'any o per lo mínim a principis de l'any que ve. Queden 400 artículs per a conseguir-ho. Des del mes de març d'enguany la nostra Uiquipèdia en valencià es troba un poc parada i necessitem donar-li un nou impuls. Gràcies. --Valencian (discussió) 12:46, 21 oct 2010 (PDT)

7.000 articuls i pagina en facebook de Uiquipèdia

Nomes comentar-vos 2 coses:

 • A finals de Juliol s'arribà als 7.000 articuls gracies a la gran tasca que està fent Jose2.
 • He creat una pàgina en facebook de Uiquipèdia. www.facebook.com/uiquipedia, ya que el grup que tenia casi 400 membres pareix que ha desaparegut. La pagina sempre queda es mes professional que un grup. Per favor, si voleu que vos faça administradors de la paginà de Uiquipedia en facebook, envieu-me un correu electronic en el perfil que teniu en facebook i vos afegire com a administradors. Moltes gracies. Salutacions: --Valencian (discussió) 19:47, 30 set 2011 (PDT)

Facebook i Twitter de Uiquipedia

IMPORTANT: Volia dir-vos lo mateix que li he comentat a Jose2. Si vos faig Administradors de la Pagina en facebook de Uiquipèdia i Perfil en Twitter de Uiquipèdia NO ixen les vostres senyes personals mai ni el vostre perfil, ya que si vos faig Administradors de la pagina nomes podran vore el vostre perfil el restant d'Administradors, o siga yo i algu mes de total confiança. Pero els usuaris i tot lo mon en general en cap moment poden vore el vostre perfil o que sou administradors ni res de res. I quan publiqueu eixira com a "Uiquipedia en valencià", no ix mai per a res les vostres senyes. Es la ventaja que tenen les pagines en facebook. No son igual que els Grups, a on tot lo mon pot vore tot.

Lo mateix vos dic de Twitter Perfil en Twitter de Uiquipèdia. Si vos passe les claus de twitter, ningu pot vore qui esta darrere. Animeu-vos. A vore si s'animeu, encara que siga per seguritat, es recomanable que varis administrador de Uiquipedia tinguen acces a la pagina de facebook i twitter de Uiquipedia. Si vos pareix be lo de facebook i twitter, envieu-me un correu electronic per mig del sistema intern i ho arreglem en un moment. Moltes gracies. Salutacions: --Valencian (discussió) 14:53, 4 oct 2011 (PDT)

Reunió uiquipedistes

Hola, Volem fer una reunió de uiquipedistes per a organisar-mos, intercanviar idees, propostes, ajudes... i fer d'este proyecte un proyecte més gran encara si cap. Lo primer que teniu que fer és dir si estarieu disposts a vindre. Dia i lloc encara estan per confirmar. El dia lo decidirem entre els que hagen dit que vindrien (presumiblement serà un dissabte de mati o de vesprada) i el lloc serà el que mos cedixca alguna associació. Per ara vos demanem que contesteu ad este correu confirmant si vindrieu o no per a començar a organisar-lo. Moltes gràcies i un abraç. (T'ho deixe ací perque en tu no m'ix l'opció de manar un correu electrònic) ;) --Llunablava (discussió) 12:43, 21 set 2012 (CEST)

Problemes en l'edicó de la Uiqui

Des de que s'ha canviat la versió de la Uiqui cada vegada que intente modificar algun artícul, el descuadra tot, ficant tot el text seguit sense separacions.

¿ Saps com es pot solucionar ? He apuchat 2 archius en les fotografies de les Falleres Majors de Valéncia de 1933 i 1934 pero si les fique en la página de Fallera Major de Valéncia, me descuadra tot el text. Si les vols apuchar tu a la pàgina fins que averiguem com es pot solucionar els archius són Fm1933.jpg i Fm1934.jpg