Galeria del Tossal

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Galeria del Tossal de Valéncia en els restos de la Muralla Musulmana.

Se troba ubicada en la plaça del Tossal i en esta galeria se poden observar els restos d'una torre i part de la muralla islàmica del sigle XII.

Les enrunes ací conservades, formaven part duna porta d'accés a la ciutat, possiblement una remodelació de la Porta Bab al-Hannax, construïda en el sigle XII i que era una de les cinc portes principals que tenia la ciutat de Valéncia.

Esta porta s'obria en l'inici del carrer “Cavallers”, donant pas a l'interior de la ciutat.

Actualment se pot observar una torre de planta quadrada, construïda en tapiador de morter. En el seu front encara es conserven els forats deixats pels soports de les caixes de fusta empleades pels alarifs musulmans per a la seua construcció. Per davant de la muralla se veuen uns arcs de rajola, sobre els que descansava la boveda que cobria la séquia de rovella, conducció que fon canalisada per l'antic vall de la muralla en el sigle XIV i que servia fins fa poques décades com a colector d'aigües de la ciutat.

La visita a la Galeria del Tossal es gratuïta i està obert tots el dies de l'any.[1] [2] [3]

Referències[editar]

  1. Galeria del Tossal. Diputació de Valéncia
  2. Galeria del Tossal. Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana
  3. Galeria del Tossal. Concejalia de Cultura del Ajuntament de Valéncia
Monuments, edificis i museus de la Ciutat de Valéncia · Escutdevalencia.png
Llonja de Valéncia · Estació del Nort · Catedral de Valéncia · Mercat de Valéncia · Palau de la Generalitat · El Micalet · Palau de Justícia · Torres de Quart · Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia · Plaça de l'Ajuntament · Sant Joan del Mercat · Basílica de la Verge dels Desamparats · Banys de l'Almirant · Torres dels Serrans · Plaça de la Mare de Déu · Palau de Benicarló · Plaça del Mercat