Usuari discussió:Llana

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
¡Hola, Llana!. Te donem la benvinguda a L'Enciclopèdia en valencià
Gràcies per participar en el proyecte. Esperem que la colaboració te resulte agradable i que aprofites la teua estància ací.
L'Enciclopèdia en valencià és una enciclopèdia de contingut lliure que va nàixer en decembre de 2007; des de llavors s'han fixat varis principis definits per la comunitat. Per favor, dedica un temps per a explorar els temes següents, abans d'escomençar a editar en L'Enciclopèdia.
Els 5 pilars de L'Enciclopèdia.
Principis fonamentals del proyecte
.
Ajuda.
Manual general de L'Enciclopèdia
.
Tutorial.
Solicita ajuda personalisada en les teues primeres edicions
.
Zona de proves.
Per a que realises proves d'edició
.
Portal de la Comunitat.
Portal a on debatre en atres usuaris i sobre L'Enciclopèdia
.
Escriure correctament en valencià
Utilisa totes les ferramentes per a escriure artículs en valencià
Coses que no es deuen fer.
Resum d'erros més comuns a evitar
.
Deprén a editar pàgines.
Guia per a crear artículs
.
Actualitat en L'Enciclopèdia.
L'actualitat i senyes actuals sobre L'Enciclopèdia
.
Buscar en L'Enciclopèdia.
Busca tot lo que vullgues en L'Enciclopèdia
.
Café.
A on pots preguntar a atres enciclopedistes
.
Com utilisar Plantilles.
Un resum de com utilisar plantilles i quadros

Si no hablas valenciano puedes leer la versión en castellano de esta pagina y visitar nuestra Embajada y la introdución sobre L'Enciclopèdia en castellano.

If you don't speak Valencian, you can read the English version of this page and our Embassy and the introduction about L'Enciclopèdia in English.


Esta es la teua pàgina de discussió, en la qual pots rebre mensages d'atres enciclopedistes. Per a deixar un mensage a atre enciclopediste deus escriure en la seua pàgina de discussió, si no, no serà notificat. Al final del mensage deus firmar escrivint quatre ~~~~ o pressionant el botó mostrat en l'image. Recorda que els artículs no se firmen.


Benvingut. Esperem que passes bons moments en L'Enciclopèdia en valencià. --Valencian (discussió) 15:14, 24 set 2014 (CEST)

Mitologia[editar còdic]

O.K. Ya estan creades les categories de Mitologia grega i Mitologia romana. Un saludet --Jose2 (discussió) 21:04, 5 oct 2014 (CEST)

Correctors[editar còdic]

Hola! Moltes gracies pel teu treball aci. Te recomanem, per a millorar les teues edicions dels articuls, utilisar els correctors que voras en Uiquipèdia:Escriure en valencià. El mes practic i actualisat es este: https://addons.mozilla.org/es/firefox/addon/valencian-racv-language-pac/ Funciona en el navegador Firefox i te corrig automaticament dins de Uiquipedia en valencià. Gracies per tot. Un abraç: --Valencian (discussió) 18:24, 6 oct 2014 (CEST)

Artículs[editar còdic]

No entenc molt be la teua pregunta. Si vols buscar els teus artículs en un buscador com pot ser Google, potser siga millor fer-ho afegint "Uiquipèdia" aixina: Tartessos Uiquipèdia. No sé si he contestat a la teua pregunta. Un abraç --Chabi (discussió) 16:22, 7 oct 2014 (CEST)

Història d'Andorra[editar còdic]

Com pots vore, hi ha una plantilla que diu "en desenroll". No sé quan de temps estaré corregint-lo, pero poc a poc. Un saludet --Chabi (discussió) 17:44, 18 oct 2014 (CEST)

Meiosis[editar còdic]

No tinc ninguna image de lo que dius, ho sent pero no tinc res de açò i clar les imàgens per a poder ficar-les en la Uiqui tenen que ser pròpies o tindre una llicencia i yo no tinc ninguna image en eixes característiques, pero si parles en Admin igual ell si que te o te pot dir d'on copiar-les. Un saludet --Jose2 (discussió) 20:45, 20 oct 2014 (CEST)

Ortografia[editar còdic]

De totes les qüestions d'ortografia és millor que en parles en Jose2 perque yo no parle valencià molt be. Si veus qualsevol error, pots corregir-lo sense problema. Moltes gràcies per les teues aportacions ad este proyecte i amunt! --Chabi (discussió) 22:20, 23 oct 2014 (CEST)


Sobre el dubte entre "u" i "un" les dos maneres són correctes pero, "u" es fica com a numeral ordinal o com a pronom indeterminat, seria el singular masculí, com per eixemple: "L'u i l'atre", "U o més Uiquipèdistes estan treballant en este artícul".... o en contestació a la pregunta ¿ Quants ?, la resposta és "u". Les variants són: U, Una, Uns i Unes. També pot ser utilisat com a conjunció i equivaldria en castellà a "o"

Hi ha que ficar "un" com a artícul indeterminat i va sempre en l'oració davant del nom: "Un dia", "Un camí", "Un chiquet"..... i les variants són les mateixes: Un, Una, Uns, Unes.

Aixina puix les dos maneres són correctes pero cadascuna te la seua funció en l'oració gramatical. Un saludet. --Jose2 (discussió) 12:17, 25 oct 2014 (CEST)

Artúcl duplicat[editar còdic]

Acabe de vore que Chabi ya ho ha solucionat. Un saludet. --Jose2 (discussió) 20:30, 26 oct 2014 (CET)

Imàgens[editar còdic]

Per curiositat, ¿d'on estàs agarrant les fotos? --Chabi (discussió) 14:41, 28 oct 2014 (CET)

Debat[editar còdic]

Per favor, participa en el debat conjunt. --Chabi (discussió) 17:04, 28 oct 2014 (CET)

Plutó[editar còdic]

Cap problema, si necessites ajuda, ya saps on soc. --Chabi (discussió) 21:40, 28 oct 2014 (CET)

Correccions i Administrador[editar còdic]

Hola! Moltes gracies pel teu bon treball aci. Per favor, revisa les correccions que he fet en els artículs que has creat. Es l'unica manera que tenim de que veges a on estan els erros: Tartessos, Poble Nou, Barranc del Carraixet, Càpsula, Meiosis, Polp.

Nos encantaria atribuir-te permissos d'Administrador en Uiquipedia pel teu bon treball aci i per a que et siga mes facil editar els articuls, pero has de millorar i cuidar un poc este tema per a que pugam fer-ho.

No em cansare de recomanar a tota la gent que edita en Uiqupedia utilisar els correctors que voras en Uiquipèdia:Escriure en valencià. Molt concretament te seria molt practic este: https://addons.mozilla.org/es/firefox/addon/valencian-racv-language-pac/ Funciona en el navegador Firefox i te corrig automaticament dins de Uiquipedia en valencià. T'ajudaria molt a solucionar este tema. A mi em resulta molt util sempre i el gaste sempre en Uiquipedia. Moltes gracies pel teu gran treball i per tot. Un abraç: --Valencian (discussió) 16:42, 30 oct 2014 (CET)


Si, estas en lo cert, s'han de gastar sempre els guionets. Imagine que te referixes a les Normes d'El Puig d'abans d'aprovar-se l'accentuacio de la RACV. L'unica diferencia son els accents, l'accentuacio. Tot lo demes es exactament lo mateix i son les mateixes normes ortografiques.

De res, no te importancia lo de les correccions. Aixo si, per favor, pega-li una ullaeta a lo que he corregit en els teus articuls per a vore a on estan els erros i mira't lo del programa que t'he comentat. Moltes gracies, molt agraït. Salutacions: --Valencian (discussió) 21:03, 30 oct 2014 (CET)

Pekin/Pequín[editar còdic]

Hola, Llana. No estic segur de que el titul que has utilisat per al artícul Pequín siga el correcte en valencià. Pots vore en el següent enllaç com la RACV utilisa la forma "Pekin" al menys en el seu artícul del Diccionari General de la Llengua Valenciana titulat "pequinés":

Salutacions, --Posmo (discussió) 00:45, 31 oct 2014 (CET)


Ya està arreglat. Salutacions, --Posmo (discussió) 14:56, 31 oct 2014 (CET)

Artícul Història d'Andorra[editar còdic]

Tens raó, encara te moltes paraules i expression catalanes, yo vaig poquet a poquet conrregint-lo, pero clar al ser tan extens me costa molt, de moment yo he repassat hasta "Andorra dins de la Corona D'Aragó" inclús, pero clar, és masa llarc i costa molt, de totes maneres poquet a poquet continuaré repassant-lo. Com ya le vaig comentar a Chabi, lo millor per a proximes voltes és passar-li un corrector antes d'editar-ho i aixina s'estalvien esta faena. Un saludet. --Jose2 (discussió) 11:34, 4 nov 2014 (CET)

Enhorabona i Normes Administradors[editar còdic]

¡Enhorabona per la teua nominació com a administrador de Uiquipèdia!. Ara podràs editar en Uiquipèdia en valencià molt mes facilment. Tant en la secció dels administradors com en la Uiquipèdia:Guia per a administradors trobaràs totes les possibilitats i funcions que pots desenrollar com a administrador i també les normes bàsiques de comportament.

Les normes mes bàsiques per als administradors molt resumidament son estes:

  • Complir i fer complir les polítiques de Uiquipèdia en valencià
  • Ajudar en les tasques de manteniment que contribuïxen al bon funcionament de Uiquipèdia.
  • Tractar en amabilitat, respecte i educació a tots els usuaris.
  • Ajudar en tot lo possible al restant d'usuaris, especialment als usuaris novells.
  • Donar eixemple als demés usuaris, escrivint correctament en llengua valenciana evitant els erros ortogràfics, tipogràfics, etc.
  • Usar a l'editar els correctors disponibles en l'apartat Escriure en valencià per tal de complir correctament el punt anterior.

Ací trobaràs mes detalls sobre les possibilitats, funcions i normes per als administradors:

--Valencian (discussió) 00:57, 7 nov 2014 (CET)


Enhorabona per la teua nominació com a administrador de Uiquipèdia. Un saludet. --Jose2 (discussió) 13:24, 7 nov 2014 (CET)

Eliminar pagines, etc[editar còdic]

¡De res!. Moltes gràcies a tu pel teu bon treball ací. Per a eliminar, traslladar, protegir o vigilar un artícul o pagina, en el marge superior de la dreta, has d'anar al costat de la casella de busca i junt al boto Vore historial. Ahí voràs una flecheta o triàngul cap avall. Puncha damunt de la flecheta i t'eixiran totes estes opcions. La d'eliminar una pagina es "borrar". No te preocupes, poc a poc t'aniras familiarisant en tot. No es pot vore directament des d'a on nos estan visitant ya que això està en les estadístiques internes del portal i tindríem que consultar-ho en Admin. Si vols pots preguntar-se-ho directament ad ell. Pero si pots consultar sempre que vullgues les pagines mes vistes i visitades de Uiquipèdia ací: Artículs populars en Uiquipèdia. ¡Gracies i avant!. Salutacions: --Valencian (discussió) 20:42, 7 nov 2014 (CET)

Correcció[editar còdic]

Yo utilise el corrector de la RACV per a Mozilla, i sempre corrigc els artículs. Si n'hi ha paraules que estan en valencià és perqué no coneix la seua traducció i normalment, perque no apareguen en el diccionari de la RACV. --Chabi (discussió) 16:57, 16 nov 2014 (CET)

Ten en cuenta que yo no soy hablante nativo y que uso traductores y correctores. Cosas como esa no las puedo corregir yo porque no tengo los conocimientos. Yo me encargo de hacer los artículos, pero necesito que haya alguien que me ayude con las correciones. Muchas gracias por la explicación. --Chabi (discussió) 17:11, 16 nov 2014 (CET)

Verp Tindre[editar còdic]

He desfet la correcció de Pol Nort, perque la 3ª persona del present d'indicatiu del verp tindre porta accent (Té). Un saludet. Un saludet. --Jose2 (discussió) 19:52, 16 nov 2014 (CET)

Islàndia[editar còdic]

Hola, Llana. He posat la bandera del país en l'articul d'Islàndia. Per a afegir imàgens a atres artículs, pots utilisar les de Uiquipèdia, pujar una nova o, també, les que hi ha en Commons, que és el lloc d'a on trauen les imàgens totes les Wikipedies. Per això, si quan tornes a crear atre artícul, mires el corresponent d'atra Wikipedia, les imàgens que tinga dit artícul, solen funcionar també ací. Ademés, en les atres Wikipedies sol haver casi al final dels artículs un enllaç a Commons en les imàgens disponibles sobre el tema. Si tens algun dubte, pots contactar en mi. Salutacions, --Posmo (discussió) 14:07, 22 nov 2014 (CET)


No és necessari. Únicament tens que copiar el nom de l'image i pegar-ho a l'artícul, és aixina de senzill. Pero, si busques les imàgens des d'atra Wikipedia, deus tindre en conte que, per eixemple, l'espanyola només utilisa les de Commons, que son de llicencia lliure i poden ser utilisades ací, en canvi en atres com l'anglesa, utilisen també imàgens pròpies ademés de les de Commons, algunes en Copyright i no funcionaran ací. Salutacions, --Posmo (discussió) 18:59, 22 nov 2014 (CET)

Image de muçol[editar còdic]

Hola, Llana. L'image que has afegit a l'artícul Muçol no correspon a esta espècie, sino a atra que habita en America. Quan busques fotos de qualsevol espècie en Commons, t'aconselle que utilises els noms científics, en este cas Athene noctua, aixina evitaràs possibles erros. Esta és la pàgina de Commons del muçol, com podràs vore, hi ha moltes imàgens per a triar. Salutacions, --Posmo (discussió) 14:41, 23 nov 2014 (CET)

Lagos[editar còdic]

M'imagine que se tracta de la ciutat de Nigèria, i també crec que el seu nom correcte en valencià es Lagos, encara que tampoc estic segur. En la web de la RACV se pot consultar els topònims valencians, pero no conec que hi haja lo mateix en el restant de topònims. Lo mateix ocorre en els artículs El Caire i Tòkio, que recentment has creat, potser lo correcte siga El Caire i Tòkio. Salutacions, --Posmo (discussió) 16:37, 24 nov 2014 (CET)

Fideuà[editar còdic]

Hola, Llana. Encara que abdós formes son igual de valencianes, ya que les arreplega el Diccionari de la RACV, potser tingues raó, "fideuà" és una forma més popular que "fideuada". Torne a moure l'artícul, esta volta a "fideuà". Salutacions, --Posmo (discussió) 17:32, 30 nov 2014 (CET)

Categoria:Rius[editar còdic]

¡Hola Llana!: L'articul principal de "Categoria:Rius de la Comunitat Valenciana" no es "Riu", en tot cas seria un articul sobre els rius valencians, que no existix. Riu es l'articul principal de la "Categoria:Rius", que no existia i es a on li correspon estar. Gracies. Un abraç: --Valencian (discussió) 17:29, 1 dec 2014 (CET)

Artista faller[editar còdic]

No hi ha res que disculpar, has fet molt be, sempre que tingam alguna idea o pensem que hi ha algo per a corregir, està molt be comentar-ho. Gràcies a tu. Un saludet. --Jose2 (discussió) 19:39, 8 dec 2014 (CET)

Llista de Wikis[editar còdic]

¡Hola! En la llista de wikipedies Ranking de Wikipedies no està Uiquipedia en Valencià perque no som part de la Wikipedia oficial. No poden admetre-nos perque el valencià no te el còdic ISO 639 imprescindible per a internet. En est articul tens ben sintetisada la resposta a la pregunta que fas de perque "Uiquipedia en valencià" no esta dins de "Wikipedia". Articul sobre ISO 639. La RACV va demanar oficialment en l'any 2007 un codic ISO 639 per al valencià a l'organisme internacional que ho concedix, pero s'ho denegaren. Crec que la rao que donaren es que encara que en l'Estatut d'Autonomia Valencià diu que la nostra llengua es el valencià, l'AVL diu que el valencià es lo mateix que el català. S'agarraren a lo que diu l'AVL. La plantilla de l'Unió Europea ya està corregida en Sèrbia. ¡Gracies!. --Valencian (discussió) 16:45, 10 dec 2014 (CET) Yo lo del ISO ho sabia pero al vore que diu que estem en el lloc 131 creguí que la llista es referia a totes les wikis i no soles a les que pertanyen a Wiquipedia pero en realitat el 131 és el lloc que deuria de tindre Uiquipèdia. Gràcies per aclarar-me-ho.

Articul 10.000[editar còdic]

¡Hola Llana!: Gracies pels teus comentaris. Podeu triar l'articul que vullgau per a que conste com el numero 10.000. En principi mai s'ha acordat res en este sentit. Cadascu fica el que vol. Pero donat que es tracta d'una ocasio especial, si voleu fer esta volta algo especial, yo triaria un articul de tematica valenciana, quedara millor. Lo que vosatros decidiu, estara be. Gracies. Un abraç: --Valencian (discussió) 14:56, 26 dec 2014 (CET)

Debat[editar còdic]

No, a mi tampoc me funciona be el debat i crec que el problema és al firmar el comentari, perque sino el signe si que me funciona. Un saludet i Feliç Any Nou. Jose2

Error 500[editar còdic]

Gràcies per l'avís. S'està treballant en arreglar-ho. --Admin (discussió) 19:29, 1 gin 2015 (CET)

Solucionat!--Admin (discussió) 19:55, 1 gin 2015 (CET)

Mitologia valenciana[editar còdic]

Ahir tingué la idea quan viu la Biquipedia. Crec que necessitem tindre artículs relacionats en la Comunitat Valenciana (lo que siga) i quants més, millor. --Chabi (discussió) 18:41, 2 gin 2015 (CET)

La meua pàgina d'usuari sobre cultura valenciana és simplement un artícul a on tindre tot lo relacionat en la cultura valenciana. Despuix faré una classificació: si n'hi ha que crear, afegir imàgens o millorar l'artícul. --Chabi (discussió) 20:13, 2 gin 2015 (CET)

Uiquilliteratura[editar còdic]

Moltes gràcies pel teu oferiment. La meua idea en relació ad esta secció és escriure dos tipos de texts: texts de la lliteratura universal (Odisea, Quixot, Romeu i Julieta) i llibres d'autors valencias, els quals se poden prendre d'ací. --Chabi (discussió) 09:15, 7 gin 2015 (CET)

Yo tampoco sé muy bien cómo quitar las letras que aparecen, en cuanto a las categorías, lo que hay que hacer es poner [[Categoria:Nombre de la categoría]]. --Chabi (discussió) 22:32, 8 gin 2015 (CET)

Traduir d'atres wikipedies[editar còdic]

Clar que se pot, només tens que incorporar la plantilla "traduit de" tal i com indica ací: Ajuda:Introducció --Sempreval (discussió) 00:16, 10 gin 2015 (CET) Gràcies.

Redirecciones[editar còdic]

Es mejor que en los títulos de los apartados no haya redirecciones, para enlazar a otro artículo está la plantilla {{AP|Artícul}}. --Chabi (discussió) 20:36, 10 gin 2015 (CET) Gràcies.

RE:Redireccions[editar còdic]

Només has de crear una nova pàgina en el títul de la redirecció i a continuació afegir #REDIRECT [[]]. Dins dels corchets has d'incloure el títul de la pàgina a la que vols que redireccione la nova. És molt senzill, si tens algun dubte, fe-m'ho saber. Un salut. --Posmo (discussió) 20:23, 7 març 2015 (CET)

Gran Muralla China[editar còdic]

Hola, Llana. Crec que el títul correcte de l'artícul "Gran Muralla China" deuria ser "Gran Muralla de China", al menys és aixina com apareix en la definició de

Uiquilliteratura[editar còdic]

¡Hola Llana!: Aci tens la plantilla que utilisa Uiquilliteratura en el text de la Iliada. Plantilla Llibre del mes. Li dones al boto d'editar en eixa plantilla i ya pots canviar-ho. Yo he canviat 1-2 paraules. Un truquet molt util: Quan li dones a editar a qualsevol articul o seccio de Uiquipedia i t'apareix el text preparat per a editar-ho, fixat baix del tot, al final de tota la pagina per a editar, voras que fica: plantilles usades en esta pagina. Ahi tens les cadenes de text que està utilisant la pagina. Si no utiisa cap, no t'apareixera res. Gracies. Un abraç: --Valencian (discussió) 17:57, 4 jun 2015 (CEST)

Història de la Comunitat Valenciana[editar còdic]

He vist que has ficat açó de baix a Valencian i Katxis t'ha contestat ahí també i yo també pregunte lo mateix ¿ perque vols borrar-lo ? Si fa falta ajuda per a corregir algo de l'artícul yo també estic dispost:

Per favor, podries llevar per complet totes les edicions meues en Història de la Comunitat Valenciana? Llana (discussió) 10:57, 23 jun 2015 (CEST)

Perdon por meterme en una caonversacion ajena pero, por que quieres eliminar tus aportaciones al articulo? Creo qu esta muy bien hecho y habria que seguir ampliandolo. En cuanto tenga un rato te echo una mano. --Katxis (discussió) 15:00, 23 jun 2015 (CEST)

Un saludet --Jose2 (discussió) 15:42, 23 jun 2015 (CEST)

Vos conteste ací, cap part de l'artícul és igual a la font (que no és de llicencia lliure), pero li te un paregut sobre tot en les parts que he llevat. Per això no sé sí es correcte seguir o llevar-lo. És normal que s'intereseu. Sí se pot yo seguixc sobretot ampliant lo que ya está escrit i en més fonts. Llana (discussió) 16:03, 23 jun 2015 (CEST)

Quina es la font que dius que no es de llicencia lliure? --Katxis

Un llibre. Llana (discussió) 17:00, 23 jun 2015 (CEST)

Lo que pots fer es indicar la font pero no estic molt segur de si aco es suficient. --Katxis

Gràcies, per això vullc esperar-me a vore que diu Valencian. Llana (discussió) 14:34, 24 jun 2015 (CEST)


Si la font de l'ampliacio de l'articul està basada en un llibre, yo pense que no hi ha cap problema si no està copiat lliteralment del llibre. Si te bases en un llibre, es dir, no copies lliteralment el mateix text si no que fas una reinterpretacio del text o un resum propi del mateix, no crec que n'hi haxca cap problema ni te el perque haver-ho. Aixo si, es molt important citar la font (el llibre) en un apartat de referencies i ya està. Yo continuaria avant, la veritat, es una llastima llevar el teu bon treball en l'articul. Cita la font, el llibre i ya està. Gracies pel teu treball. Un abraç: --Valencian (discussió) 22:16, 24 jun 2015 (CEST)

Variant Morí/Muigué[editar còdic]

He modificat en Joan Lluís Vives la paraula morí a muigué per ser també correcta la variant velarisà muigué i ser més habitual en valencià. Un saludet. --Jose2 (discussió) 22:05, 8 jul 2015 (CEST) Gràcies per la correcció.

Guia de l'editor visual[editar còdic]

S'ha creat una Guia de l'editor visual per a que siga més fàcil per a tots els usuaris utilisar esta nova forma d'edició. L'editor visual està especialment recomanat per a usuaris novells, ya que no requerix que coneguen o utilisen el còdic font del llenguage wiki (l'editor clàssic). Per atra part, l'editor visual encara no permet editar totes les seccions de L'Enciclopèdia, pero si la gran majoria.

Esta guia estarà sempre disponible dins del botó d'ajuda de l'editor visual i en la secció d'Ajuda de L'Enciclopèdia. ¡Gràcies! --Valencian (discussió) --Valencian (discussió) 15:01 7 jun 2022 (UTC)

Cervo/Cérvol[editar còdic]

Hola, t'he revertit els canvis en la paraula "cérvol", perque és una pàgina de desambiguació, que apunta correctament a "Cervo" pero si algú ho busca com a "Cérvol" deu aparéixer com estava per a evitar confusions, ya que encara que el correcte és "Cervo", la paraula "Cérvol" és una variament dialectal recollida en el diccionari de la RACV. Una salutació --Jose2 (discussió) 20:05 13 dec 2022 (UTC)