Diferència entre les revisions de "L'Àgora"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
 
Llínea 22: Llínea 22:
 
* [[Valéncia|Ciutat de Valéncia]]
 
* [[Valéncia|Ciutat de Valéncia]]
 
* [[CAC]]
 
* [[CAC]]
 
+
 
 
== Referències ==
 
== Referències ==
 
{{listaref}}
 
{{listaref}}

Última revisió del 11:00 7 jul 2024

L'Àgora
Vista lateral de L'Àgora

L'Àgora és una gran plaça coberta dissenyada per Santiago Calatrava situada en el complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia, entre el pont de l'Assut de l'Or i l'Oceanogràfic. En (novembre de l'any 2009) es va celebrar en el seu interior el nou Open 500 (ATP World Tour 500) de tenis de la Comunitat Valenciana.

Es va inaugurar en novembre de 2009 en estel torneig de Tenis.

Descripció[editar | editar còdic]

La seua estructura és metàlica i està revestida de trencadís lila i cristal. Té una altura de 80 metros i ocupa una superfície elíptica de 5000 metros quadrats.

La seua forma recorda, segons el propi Calatrava, a dos mans entrellaçades i este gran espai interior es concep com una plaça pública coberta, de planta diàfana, a nivell dels estanys i passejos adjacents. El revestiment de la coberta fixa, que tancada consegueix una altura màxima d'uns 80 metres sobre rasant, es fa per mig de panells de vidre, i la zona inferior, en panells opacs de trencadís.

Des de la seua inauguració ha allojat la celebració de les diverses edicions del campionat de tennis Valéncia Open 500, de la Semana de la Moda de Valéncia i alguna edició de la Campus Party.

Caixa Forum[editar | editar còdic]

L'edifici de L'Àgora alberga actualment a Caixaforum Valéncia que conta en una superfície útil de 6.500 metros quadrats, realisant exposicions temporals.

El complex cultural també conta en aules polivalents, un auditori, espais familiars i educatius, una llibreria i un restaurant. Aixina mateix, instala dos escultures permanents de la mà d'Inma Femenía i Anna Talens, dos artistes valencianes emergents.

Vore també[editar | editar còdic]

Referències[editar | editar còdic]

Bibliografia[editar | editar còdic]

  • Chris van Uffelen (2010). Museos. Arquitectura. Potsdam: h.f.ullmann publishing. p. 376. ISBN 978-3-8331-6058-5
  • Gran Enciclopedia de la Comunidad Valenciana. Artículo "Antonio Ten Ros". Tomo 15, pp. 391-392. Valencia, Ed. Prensa Valenciana, 2005. ISBN: 84-87502-62-B

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia
L'Àgora · L'Hemisfèric · Museu de les Ciències Príncip Felipe · L'Umbràcul · L'Oceanogràfic · Palau de les Arts Reina Sofia · Pont de l'Assut de l'Or


Museus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Archiu del Regne de Valéncia · Archiu Municipal de Valéncia · Banys de l'Almirant · Casa de les Roques · Casa de Sant Vicent Ferrer · Casa museu Benlliure · Casa museu Blasco Ibáñez · Casa museu Concha Piquer · Casa Museu Semana Santa Marinera · Centre Cultural La Beneficència · Centre d'Art Contemporàneu · Centre d'Art Hortensia Herrero · Ciutat de les Arts i de les Ciències · Colege de l'Art Major de la Seda · Galeria del Tossal · Institut Valencià d'Art Modern · Jardí Botànic de Valéncia · L'Àgora · L'Almodí · L'Almoina · Museu d'Història de la Medicina · Museu d'Història de Valéncia · Museu Històric Municipal de Valéncia · Museu d'Informatica · Museu de Belles Arts de Valéncia · Museu de Ciències Naturals · Museu de l'arròs · Museu de la Policia Local de Valéncia · Museu de les Ciències Príncip Felipe · Museu de Prehistòria de Valéncia · Museu del Carme · Museu del Gremi d'Artistes Fallers · Museu del Patriarca · Museu dels Soldadets de Plom · Museu Faller · Museu Iluziona · Museu Militar de Valéncia · Museu Municipal del Trenet · Museu Taurí de Valéncia · Museu Valencià d'Etnologia · MuVIM · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau del Marqués de Campo · Palau Marqués de Dosaigües · Reals Drassanes del Grau de Valéncia ·