Logronyo

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Frontera de la Concatedral de Santa Maria de la Redona

Logronyo (Logroño en castellà) és una ciutat i la capital de la comunitat autònoma de La Rioja, situada en el nort de la Península Ibèrica.

Segons les senyes del cens del INE de l'any 2021, conta en una població de 150.808 habitants. És la localitat de major població, de la Rioja, concentrant casi la mitat del total, aixina com el seu centre econòmic, cultural i de servicis.

Sent atravessada en la seua part nort pel riu Ebre, Logronyo ha segut històricament un lloc de pas i creuament de camins, tals com el Camí de Santiago, i de fronteres, disputada entre els antics regnes hispans de la Península Ibèrica durant l'Edat Mija. En l'últim sigle, la ciutat ha experimentat un creiximent demogràfic llent pero significatiu respecte a les poblacions propenques, provocat principalment pels moviments migratoris des d'atres comarques de la província. Va ser en l'any 1997 la primera Ciutat Comercial d'Espanya, aixina com la primera Capital Gastronòmica Espanyola en l'any 2012 i també Ciutat Europea del Deport en 2014.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


 
Capitals de província d'Espanya · 750px-Flag of Spain svg.png
Alacant · Albacete · Almeria · Àvila · Badajoz · Barcelona · Bilbao · Burgos · Càceres · Cadis · Castelló de la Plana · Ciudad Real · Conca · Córdova · Girona · Granada · Guadalajara · Huelva · Jaén · La Corunya · Las Palmas de Gran Canària · Lleida · Lleó · Logronyo · Lugo · Madrit · Màlaga · Múrcia · Orense · Osca · Oviedo · Paléncia · Palma · Pamplona · Pontevedra · Salamanca · Santa Cruz de Tenerife · Santander · Sant Sebastià · Saragossa · Segòvia · Sevilla · Sòria · Tarragona · Terol · Toledo · Valéncia · Valladolit · Vitòria · Zamora