Oviedo

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Junta General del Principat d'Astúries

Oviedo (Oviedo en castellà i Uviéu en asturià) és una ciutat, parròquia i concell asturià d'orige migeval (sigle VIII). És la capital del Principat d'Astúries (Espanya), aixina com el centre comercial, de negocis, administratiu i universitari de la regió; també és la sèu de la Archidiòcesis d'Oviedo. És el segon municipi més poblat de la regió en 220.020 habitants, segons el cens del INE de l'any 2018.

Ostenta els títuls de "molt noble, molt lleal, benemèrita, invicta, heròica i bona ciutat d'Oviedo" i aixina ho reconeix una placa situada en la frontera de l'edifici de l'Ajuntament.

Existixen atres ciutats en el mateix nom, totes elles en el continent americà: en Baixa Califòrnia, Veracreu (Mèxic), en Paraguai, en la República Dominicana i en Florida (EE.UU.)

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


 
Capitals de província d'Espanya · 750px-Flag of Spain svg.png
Alacant · Albacete · Almeria · Àvila · Badajoz · Barcelona · Bilbao · Burgos · Càceres · Cadis · Castelló de la Plana · Ciudad Real · Conca · Córdova · Girona · Granada · Guadalajara · Huelva · Jaén · La Corunya · Las Palmas de Gran Canària · Lleida · Lleó · Logronyo · Lugo · Madrit · Màlaga · Múrcia · Orense · Osca · Oviedo · Paléncia · Palma · Pamplona · Pontevedra · Salamanca · Santa Cruz de Tenerife · Santander · Sant Sebastià · Saragossa · Segòvia · Sevilla · Sòria · Tarragona · Terol · Toledo · Valéncia · Valladolit · Vitòria · Zamora