Sant Sebastià

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Baïa de la Concha, illa de Santa Clara i panoràmica de Sant Sebastià

Sant Sebastià (en eusquera Donostia, en castellà San Sebastián, i oficialment Donostia-San Sebastián) és una ciutat situada en el nort de Espanya, en la costa del golf de Viscaya i en la proximitat de la frontera en França, capital de la província de Guipúscoa en la Comunitat Autònoma del País Vasc.

La seua població segons el cens del INE de l'any 2018 és de 186.665 habitants, i la seua àrea metropolitana arriba als 405.099 habitants.

Les seues principals activitats econòmiques són el comerç i el turisme,[1] constituint un dels més importants destins turístics d'Espanya. El seu païsage, dominat per la Badia de La Concha, aixina com el seu desenroll arquitectònic modern iniciat en la segona mitat del sigle XIX, que va configurar una ciutat de tall francés i aburguesat, varen propiciar l'eixercici de l'activitat turística a escala europea. Tot això, unit a acontenyiments internacionals com el Festival Internacional de Cine de Sant Sebastià, ha donat proyecció exterior a la ciutat, a pesar de les seues chicotetes dimensions. Sant Sebastià fon candidata a capital cultural europea en l'any 2016.

Referències[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


 
Capitals de província d'Espanya · 750px-Flag of Spain svg.png
Alacant · Albacete · Almeria · Àvila · Badajoz · Barcelona · Bilbao · Burgos · Càceres · Cadis · Castelló de la Plana · Ciudad Real · Conca · Córdova · Girona · Granada · Guadalajara · Huelva · Jaén · La Corunya · Las Palmas de Gran Canària · Lleida · Lleó · Logronyo · Lugo · Madrit · Màlaga · Múrcia · Orense · Osca · Oviedo · Paléncia · Palma · Pamplona · Pontevedra · Salamanca · Santa Cruz de Tenerife · Santander · Sant Sebastià · Saragossa · Segòvia · Sevilla · Sòria · Tarragona · Terol · Toledo · Valéncia · Valladolit · Vitòria · Zamora