Centre d'Art Hortensia Herrero

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

El Centre d'Art Hortensia Herrero (CAHH) està format per dos edificis de quatre plantes que alberguen un total de 17 espais expositius en més de 3.500m². Situat en el carrer del Mar nº 31 de Valéncia, en l'antic Palau dels Valeriola, una construcció d'estil barroc que data del sigle XVII.

La restauració de l'antic Palau dels Valeriola ha supost un treball de més de 5 anys per a preparar este emblemàtic edifici com a centre d'art. Un edifici ple d'història a on s'ha trobat un fragment del circ romà de Valentia i que entre els sigles XI i XIII va formar part de la Balansiya musulmana. La sèu alberga també en el seu interior joyes com un forn medieval del sigle XIV, una font islàmica del pati àrap que va haver o restants del barri judeu (la trama d'un carrer).

La sèu del Centre d'Art Hortensia Herrero, ubicada en l'antic Palau Valeriola, resumix l'història de la ciutat, des de l'época romana, la visigoda, l'islàmica i la cristiana, reflectint un espai com a pocs en Valéncia per a vore i admirar el passat.

Continguts[editar | editar còdic]

El Centre d'Art Hortensia Herrero conta en 17 espais expositius i més de 3.500m2 i reunix la colecció privada de la mecenes Hortensia Herrero, que inclou més de 100 obres de més de 50 artistes contemporàneus de reconegut prestigi internacional com Andreas Gursky, Jaume Plensa, Anselm Kiefer, Georg Baselitz, Anish Kapoor o Mat Collishaw entre uns atres.

Vore també[editar | editar còdic]

Referències[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]


Museus de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Archiu del Regne de Valéncia · Archiu Municipal de Valéncia · Banys de l'Almirant · Casa de les Roques · Casa de Sant Vicent Ferrer · Casa museu Benlliure · Casa museu Blasco Ibáñez · Casa museu Concha Piquer · Casa Museu Semana Santa Marinera · Centre Cultural La Beneficència · Centre d'Art Contemporàneu · Centre d'Art Hortensia Herrero · Ciutat de les Arts i de les Ciències · Colege de l'Art Major de la Seda · Galeria del Tossal · Institut Valencià d'Art Modern · Jardí Botànic de Valéncia · L'Àgora · L'Almodí · L'Almoina · Museu d'Història de la Medicina · Museu d'Història de Valéncia · Museu Històric Municipal de Valéncia · Museu d'Informatica · Museu de Belles Arts de Valéncia · Museu de Ciències Naturals · Museu de l'arròs · Museu de la Policia Local de Valéncia · Museu de les Ciències Príncip Felipe · Museu de Prehistòria de Valéncia · Museu del Carme · Museu del Gremi d'Artistes Fallers · Museu del Patriarca · Museu dels Soldadets de Plom · Museu Faller · Museu Iluziona · Museu Militar de Valéncia · Museu Municipal del Trenet · Museu Taurí de Valéncia · Museu Valencià d'Etnologia · MuVIM · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau del Marqués de Campo · Palau Marqués de Dosaigües · Reals Drassanes del Grau de Valéncia ·