Proyecte:Portal/Archiu 2014

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Archiu del Portal de la Comunitat - Any 2014 -[editar còdic]

Esta pàgina servix per a archivar les intervencions de l'any 2014 dels enciclopedistes en el Portal de la Comunitat de L'Enciclopèdia.

Octubre 2014[editar còdic]

A vore si podem fer més artículs este mes i que hi haja més informació i en més calitat en la nostra enciclopèdia. ¡Amunt! --Chabi (discussió) 19:09, 11 oct 2014 (CEST)

Image destacada en portada[editar còdic]

M'agradaria propondre el canvi de l'image que apareix des del mes d'abril destacada en portada per l'image de l'artícul L'Oceanogràfic. --Posmo (discussió) 23:29, 12 oct 2014 (CEST)


Per a canviar l'image destacada en la Portada pots fer-ho modificant esta seccio: Plantilla:Portada:Image_destacada Per a canviar l'articul destacat en la Portada pots fer-ho modificant esta seccio: Plantilla:Portada:Destacat Aixo si, s'han de respectar els paràmetros de maquetacio que son fixes i que queden les 2 seccions ben encaixades despres en la visio general de la Portada d'inici. La millor manera es que escomençes a practicar modificant estes 2 seccions. Encara que al principi tingues que modificar-les varies voltes, t'assegure que es qüestio d'un poc de practica, ya voras com despres et resulta molt mes facil. De fet son 2 seccions en les que necessiten mes Uiquipedistes que sapien com funcionen, ya que sempre erem les mateixes persones canviant la Portada. Si necessites alguna cosa mes, m'ho dius. --Valencian (discussió) 15:18, 13 oct 2014 (CEST)


Sembla senzill, només tinc un par de dubtes. M'agradaria saber si els artículs i imàgens destacades deuen apareixer en portada durant un periodo determinat. Sí no és aixina, proponc que el temps per a les imàgens siga 1 mes i per als artículs 2 o 3 mesos, ¿que te sembla? També m'agradaria saber si és necessari algun tipo de votació per a poder triar les imàgens.

Per atra part, en Proyecte:Artículs destacats hi ha actualment 3 artículs en votació, algú fa mesos. Crec que es deuria tancar les votacions i afegir el més antic en la portada, i més tart anar afegint els atres dos. --Posmo (discussió) 23:13, 13 oct 2014 (CEST)

Proyectes[editar còdic]

Crec que els uiquipedistes tindríem que organisar-nos per a millorar tant la qualitat com la quantitat d'artículs en la nostra enciclopèdia. Crec la millor manera de parlar d'això és fer un encontre de uiquipedistes a on es puga parlar des temes que son importants (Uiquitrobada). Ademés, atra cosa que se podria fer és una Uiquimarató, a on tots els participants se reunixquen per crear o millorar una série d'artículs. També crec que és necessària la participació de més valencianistes en este proyecte i, per açò, necessitem acostar-lo ad esta enciclopèdia i conseguir la seua implicació. Per intentar organisar tot una mica, afigc ací una llista de les meues idees, per obrir un debat entre les persones que hi som treballant en esta enciclopèdia:

 1. Uiquimarató: Reunió de uiquipedistes per a intentar acabar d'una vegada els artículs imprescindibles.
 2. Uiquitrobada: Reunió dels uiquipedistes per a traçar un pla d'acció una vegada que tingam els artículs imprescindibles acabats. Se podria parlar dels passos a seguir en quant a lo que és més convenient. ¿Potser millorar els artículs imprescindibles? ¿Potser afegir informació per fer d'alguns artículs artículs destacats? ¿Potser centrar-se en els artículs sobre lo Regne, per intentar desmentir lo que diuen els catalanistes? També preparar la Uiquitrobada per a donar a conéixer el proyecte.
 3. Uiquitrobada II: A on s'invite a associacions valencianistes i que se done a conéixer este proyecte a tots. En presentacions i exposició d'un pla d'acció. Pense en les persones del GAV, ValenciaFreedom, Lo Rat Penat, la RACV, l'AELLVA i atres associacions culturals (tindríem que fer una llista).
 4. Trobada: Potser incloure als anteriors i als partits polítics valencianistes i defensors de les Normes d'El Puig aixina com les editorials que publiquen en esta ortografia, per elaborar un pla d'acció conjunta.

Aneu afegint comentaris, idees, lo que vullgau. Crec que necessitem debatre i planejar-ho tot per tindre més força. --Chabi (discussió) 17:01, 28 oct 2014 (CET)


Yo pense que tenim que anar en conter en la traducció d'artículs perque moltes voltes se queden paraules no valencianes que empijoren la llengua valenciana, encara que siga una ferramenta ràpida hi ha que tindre precaució. Llana (discussió) 17:49, 28 oct 2014 (CET)

Me semblen molt be totes les propostes de Chabi, crec que son molt necessàries. També estic d'acort en lo que comenta Llana. Per la meua part, només puc ajudar a acabar en els artículs imprescindibles. Pero primer m'agradaria saber si la llista està ya tancada o poden afegir-se més artículs, encara que avise que últimament disponc de poc temps per a dedicar a la Uiquipèdia, pero faré tot lo que puga. --Posmo (discussió) 18:25, 28 oct 2014 (CET)

En teoria la llista ya està tancada. ¿Qué artículs vols afegir? --Chabi (discussió) 19:47, 28 oct 2014 (CET)

Crec que la secció de cine és massa curta i falten atres personages com Michael Faraday, Constantí el Gran, Dioclecià, Thomas Malthus, René Descartes, Jean-Jacques Rousseau, Neil Armstrong, Lev Tolstoi, Fiódor Dostoyevski... per citar uns quants. De totes formes crec que la llista actual està be per a començar i que quan estiga terminada potser se puga afegir més coses. --Posmo (discussió) 22:05, 28 oct 2014 (CET)

Estic d'acort en tot lo que comenteu i me pareix molt be. Si voleu fer una reunio de Uiquipedistes, avant. Aviseu i anire encantat. --Valencian (discussió) 15:52, 30 oct 2014 (CET)


¿Com es diu "Cristóbal Colón" en valencià? ¿Algú sap per qué no funciona Valencia Freedom? --Chabi (discussió) 15:38, 31 oct 2014 (CET)

El nom Cristòfol Llana (discussió) 18:38, 31 oct 2014 (CET)


"Cristóbal" en valencià es "Cristòfol", pero "Colón" no estic segur de com se deu dir, pero com el seu llinage original en italià sembla ser que era "Colombo", que en valencià significa "Colom", suponc que deuria ser "Cristòfol Colom".

Per a utilisar els noms correctes en valencià se pot consultar: https://www.llenguavalenciana.com/documents/onomastica

Salutacions, --Posmo (discussió) 22:35, 31 oct 2014 (CET)

En eixe cas, deixem Cristòfol Colom. --Chabi (discussió) 13:17, 1 nov 2014 (CET)

El tema del llinage de Colon ya aparegué en son dia en Uiquipedia: Consulteu: Discussió:Mercat de Colon. Al final, despres de donar-li unes quantes voltes es consensuà entre tots que deuria de ser Colon sense accent per:
 • En els idiomes els llinages estrangers o foràneus actualment ya no es traduïxen.
 • En la nomenclatura de l'Ajuntament de Valencia es Carrer Colon i Mercat de Colon, en eixe cas serví per a l'articul Mercat de Colon.
 • Segons les Normes d'El Puig seria sense accent i no en accent com en castellà.

Puix deixem Cristòfol Colon, ¿no? --Chabi (discussió) 16:36, 4 nov 2014 (CET)


Totalment d'acort. Ademés, en la definició de "Precolombí" del diccionari de la RACV apareix:

adj. m. Anterior al descobriment d’Amèrica per Cristòfol Colon.

Salutacions, --Posmo (discussió) 17:20, 4 nov 2014 (CET)

Novembre 2014[editar còdic]

Escriu ací la teua intervenció en el mes de novembre-2014. Si ho fas en un atre mes de l'any, per favor, canvia la data del mes.

¿No funciona el foro VFreedom? --Chabi (discussió) 13:29, 2 nov 2014 (CET)


He mirat l'artícul Història d'Andorra i veig que continua ple de catalanismes i pense que ya porta massa temps en treball per tant opine que tindriem que reduir-lo. Està ben fet pero hi han coses que podriem llevar perque no cal que siga tan extens. Que vos pareix? Llana (discussió) 21:44, 3 nov 2014 (CET)


Me pareix be l'idea de reduir l'extensio de l'articul en l'objectiu d'eliminar els catalanismes que n'hi ha ara. --Valencian (discussió) 16:26, 4 nov 2014 (CET)

Yo l'estic corregint de poc a poc i no soc favorable a cap reducció. Potser mos lleve uns dies, pero crec que eliminar parts no ajuda gens. ¿Potser ocultar-les millor per a que no apareguen? --Chabi (discussió) 16:34, 4 nov 2014 (CET)

Com diu Chabi, efectivament lo llogic en Uiquipedia no es eliminar contingut que siga correcte, pero l'articul en concret es molt extens. Passa igual que en els artículs Barack Obama i Guerra Civil Espanyola, que son molt extensos i es molt costós corregir-ho tot. Si lo que voleu es anar corregint-lo poc a poc, me pareix perfecte tambe. Lo que cregau mes covenient i adequat per a millorar la calitat en Uiquipedia. --Valencian (discussió) 16:18, 5 nov 2014 (CET)

He vist que en la Llista d'artículs imprescindibles està escrit "paleocé" pero en el diccionari de la RACV diu paleozoic. ¿Qué escrivim puix? ¿S'utilisa la mateixa regla en eocé, oligocé, miocé i pliocé? --Chabi (discussió) 11:52, 17 nov 2014 (CET)


Crec que devem utilisar "Paleocé", ya que en el diccionari de la RACV també aparareix:

paleocé, -ena, -ens, -enes

(Compost de paleo- i el grec καινóς, nou.)

adj. m. Geol. Es diu de la primera época del periodo terciari que comprén des de 65 millons d’anys fins a 58 millons d’anys. // Relatiu ad esta época o propi d’ella.

Un salut, --Posmo (discussió) 13:28, 17 nov 2014 (CET)


Als usuaris que no utilisen Uiquipèdia, els podriem manar un correu recordant-los Uiquipèdia?Llana (discussió) 20:30, 21 nov 2014 (CET)

Artícul 10.000[editar còdic]

He pensat que podríem triar l'artícul 10.000, quin vos agradaria que fora? Llana (discussió) 12:29, 8 dec 2014 (CET)


Crec que el de Bio-parc està pendent i estaria molt be per a la ocasió, per eixemple, encara que hi ha atres molts pendents que valdrien. A vore si algú es fa l'ànim.--Jose2 (discussió) 19:44, 8 dec 2014 (CET)


Seria un bon artícul, atre que també podria ser és Regne de Mallorca. Quins artículs voldríeu?Llana (discussió) 20:31, 8 dec 2014 (CET)


Ya tenim logo per a conmemorar els 10.000 artículs.--Admin (discussió) 11:39, 3 gin 2015 (CET)

₡== Decembre 2014 i giner 2015 == Voldria continuar en el debat obert per Chabi en novembre. Ara que per fi tenim els 10.000 deuríem de centrar-nos en acabar d'una vegada per totes la llista d'artículs imprescindibles.

-Pense que deuríem repartir-nos la llista per a organisar-nos millor. Que cada u trie lo que més li agrade aixina nos serà més fàcil crear artículs.

-Igual que Chabi comentà deuríem fer que vinguen nous usuaris i sobre tot que s'impliquen associacions valencianistes com Lo Rat Penat, GAV, RACV... Bon Nadal. Llana.


 • Yo creo que se pueden hacer varias cosas, como ya propuse:
  • Uiquimarató: Se puede hacer cada uno desde su casa. Escogemos los artículos y un día, todos a editar. Como cada uno tiene su lista, no hay problema.
  • Preparar una Uiquitrobada, como dije en su momento:

Se podria parlar dels passos a seguir en quant a lo que és més convenient. ¿Potser millorar els artículs imprescindibles? ¿Potser afegir informació per fer d'alguns artículs artículs destacats? ¿Potser centrar-se en els artículs sobre lo Regne, per intentar desmentir lo que diuen els catalanistes? També preparar la Uiquitrobada II per a donar a conéixer el proyecte.

En este caso, sería una reunión sólo entre uiquipedistas, para hablar, en un debate, de la dirección a seguir. Una vez que tengamos una lista de directrices para seguir en la Uiquipedia, se podría convocar la segunda uiquitrobada invitando a todas las asociaciones valencianistas para que aporten al proyecto e incluso, aumentarlo, por ejemplo, crear un Uiquilliteratura para traducir libros al valenciano y tener una biblioteca en valenciano en la red.

Por último, "Potser incloure als anteriors i als partits polítics valencianistes i defensors de les Normes d'El Puig aixina com les editorials que publiquen en esta ortografia, per elaborar un pla d'acció conjunta." Es decir, dar el paso de la red a la vida real por así decirlo, de forma organizada, con la ayuda de la política. Esto sería quizás a largo plazo.

Sólo quería comentar que echarais un ojo a la Biquipedia en aragonés, que tiene artículos incluso mejor que en castellano y en inglés. En el caso de esta enciclopedia, un punto muy importante es crear artículos en los que se rebata con referencias las mentiras del catalanismo.

Un saludo a todos y feliz año nuevo. Chabi

................................................................................................. Està molt be lo que esteu dient pero el problema com sempre es la poqueta gent que participa enla Uiquipèdiai clar es molt dificil fer més coses mentres que no s'implique més gent en esteproyecte, yo intente promocionar la Uiqui tot lo que puc, ficant enllaços en el meu Facebook, enforos...etc.... pero de moment són molt poquets per a fer més coses i el perillés que la gent que estem açí es carregue de masa faena i es creme i deixe la Uiqui. Un saludet i Feliç Any Nou a tots. Jose2

Opine igual que vosatros i crec que tenim que:

1-Buscar més gent que participe fent tot lo que pugam per a que vinguen, en associacions webs...

2-Mentres busquem anar acabant la llista tot clar sense agoviar-se. Yo vaig a fer artículs sobre biologia i mampendré en el tema de les religions.

La Uiquimarató i la uiquitrobada són molt bones idees lo que tenim és que buscar un dia que mos vinga be a tots. Llana

De moment, si vos sembla be, yo m'ocuparé de crear poc a poc els artículs d'espècies d'animals de la secció "Peixos i mariscs". Saluts y Feliç Any Nou. Posmo.
Usuari Artículs
Llana Biologia, religions
Posmo Peixos i mariscs
Chabi Industries, arquitectura, llengua i lliteratura valencianes